Tu je návod na chutné kuracie prsia v kyslej smotane:
Suroviny:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 250 ml kyslej smotany
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice masla
- petržlenová vňať na dekoráciu
Čerstvé kuracie prsia v kyslej smotane
Návod na prípravu:
- Kuracie prsia nakrájajte na plátky a osoľte ich z oboch strán.
- Na panvicu dajte olivový olej a maslo a zahrejte na strednej teplote.
- Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte ich dozlatista.
- Do panvice vložte kuracie prsia a opekajte ich z oboch strán dozlatista.
- Na panvicu nalejte kyslú smotanu, mletú sladkú papriku a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte zovrieť.
- Znížte teplotu a varte kuracie mäso v smotane približne 10-15 minút, kým nebude mäkké a chutné.
- Podávajte so stranou ryže alebo cestovín a posypte čerstvým petržlenom.
Dobrú chuť!
2) Lahodné kuracie prsia v kyslej smotane
Suroviny:
- 500 g kuracích pŕs
- 200 ml kyslej smotany
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa preferencií
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného oregana (alebo inú bylinku podľa chuti)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (možné vynechať)
Postup:
-
Príprava surovín:
- Kuracie prsia dôkladne umyjte a osušte papierovými utierkami. Potom ich nakrájajte na rezy alebo plátky podľa vlastného uváženia.
- Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
-
Opekanie kuracieho mäsa:
- Na panvici zahrejte olivový olej na strednej teplote.
- Pridajte jemne nakrájanú cibuľu a cesnak. Opekajte ich, kým nebudú sklovité, následne pridajte kuracie prsia.
- Kuracie mäso osoľte, okoreňte čiernym korením a posypte sladkou paprikou. Opekajte z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prepečené (približne 7-10 minút).
-
Príprava omáčky:
- Do panvice pridajte kyslú smotanu a sušené oregano. Dobre premiešajte, aby sa smotana spájala s ostatnými zložkami.
- Nechajte omáčku variť na nízkej teplote približne 5 minút, aby sa chute prepojili. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trochu vody alebo vývaru.
-
Podávanie:
- Kuracie prsia v kyslej smotane môžete servírovať s prílohou podľa vlastných preferencií, ako sú dusená zelenina, ryža alebo cestoviny.
- Na záver môžete jedlo posypať nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tipy:
- Môžete pridať aj iné korenia podľa chuti, napríklad muškátový oriešok alebo tymián.
- Na dekoráciu a pre obohatenie chuti môžete do omáčky pridať aj nastrúhaný parmezán.
Dobrú chuť!