Lahodný bravčový perkelt

 

Bravčový perkelt predstavuje klasické jedlo, ktoré môžeš pripraviť nasledujúcim spôsobom:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (kúsky alebo kocky)
  • 2 cibule, nakrájané na drobné kusy
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa potreby
  • olej na vyprážanie
  • 500 ml vývaru (môže byť zeleninový alebo bravčový)

 

Chutný bravčový perkelt

Postup:

  1. Na panvici rozohrej olej a orestuj cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  2. Pridaj mäso a orestuj ho, kým nebude ze všetkých strán hnedé.
  3. Primiešaj sladkú a mletú červenú papriku, soľ a korenie. Dobre premiešaj, aby sa všetko spojilo.
  4. Zalej vývarom a priveď k varu. Potom zníž teplotu a nechaj dusiť pokryté približne 1,5 – 2 hodiny, kým nebude mäso jemné a omáčka nezhustne.
  5. Ak by sa omáčka zdala príliš riedka, pridaj viac vývaru alebo vody.
  6. Pred servírovaním nechaj perkelt chvíľu odpočinúť, aby sa chute prepojili.
  7. Podávaj s knedľou, haluškami alebo dusenou ryžou.

Dúfam, že sa ti tento recept na chutný bravčový perkelt zapáči! Prajem dobrú chuť!

Lahodný bravčový perkelt-2

2) Lahodný bravčový perkelt

Bravčový perkelt je jedným z populárnych slovenských pokrmov, ktorý má veľa priaznivcov. Tento skvelý pokrm je ideálny na rodinné stretnutia alebo priateľské posedenia. Dnes ti prinášame recept na lahodný bravčový perkelt, ktorý si obľúbiš ty aj tvoji blízki.

Ingrediencie pre chutný bravčový perkelt

Na prípravu tohto skvostného jedla budeš potrebovať nasledovné suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (najlepšie pliecko)
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 plechovku rajčín (poprípade 2 čerstvé rajčiny)
  • 250 ml vody alebo vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Rastlinný olej na vyprážanie

Príprava bravčového perkeltu

Príprava bravčového perkeltu je jednoducho zábavná. Začni tak, že na rozpálenom oleji opekáš nakrájané cibule do zlatista. Potom pridaj na kocky nakrájané bravčové mäso a opekaj ho, až dostane hnedú farbu. K mäsu pridaj prelisovaný cesnak a sladkú papriku, všetko dôkladne premiešaj. Následne pridaj rajčiny a vodu, osoľ a okoreň podľa chuti. Nechaj perkelt variť na slabom ohni okolo 1 hodiny, kým mäso nebude jemné.

Plnené kuracie prsia – Vyprážané

Plnené kuracie prsia – Vyprážané

Čítať viac »

Servíruj s knedľou alebo čerstvým chlebom a užívaj si túto klasiku slovenskej kuchyne. Prajem dobrú chuť!

 

3)

Bravčový perkelt je veľmi obľúbený tradičný pokrm, ktorý sa dá pripravovať rôznymi spôsobmi. Je to jedlo, ktoré prechádza od východného Slovenska až do Maďarska, kde sa vychutnáva v mnohých domácnostiach. Tento recept ti ukáže, ako si môžeš jednoducho pripraviť chutný bravčový perkelt doma.

Potrebné suroviny

Aby si sa mohol pustiť do varenia, budeš potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 500 g bravčového mäsa (napr. plece alebo krk)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 paprika
  • 2 lyžice papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 300 ml vývaru (môže byť aj voda)
  • olej na vyprážanie

Postup prípravy

Príprava bravčového perkeltu je veľmi jednoduchá. Začni tým, že nakrájaš bravčové mäso na kocky. Na panvici zohrej olej a pridaj nakrájané cibule. Smaž až kým nezmäknú. Potom pridaj cesnak, papriku a mäso. Smaž, až sa mäso zatiahne.

Keď je mäso hotové, pridaj papriku, soľ a čierne korenie. Dobre premiešaj. Prilej vývar (alebo vodu) tak, aby zakryl mäso. Nechaj perkelt variť na miernom ohni približne 30 minút, kým mäso nespracovateľne nezjemní a omáčka sa nespojí. Podávaj s čerstvým chlebom alebo knedľou. Tento chutný bravčový perkelt sa určite stane obľúbeným jedlom tvojej rodiny!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Senkova Katarina píše:

    Veľmi jednoduchý a chutný recept, skvelé na rodinné oslavy.

  2. Zelmira02 píše:

    Tento bravčový perkelt mi vyzerá veľmi chutne, určite ho vyskúšam.

  3. Linda Hantuchova píše:

    Takýto recept som hľadala, ďakujem!

  4. Hdekys píše:

    Výborný recept, ľahko sa pripraví a chuť je skvelá.

  5. Npirosova píše:

    Recept je super, veľmi dobre vysvetlené postupy.

  6. Demeter47 píše:

    Tento bravčový perkelt vyzerá naozaj chutne a ľahko sa pripravuje. Určite ho vyskúšam!

  7. Kolar Amalia píše:

    Recept na bravčový perkelt je skvelý, už sa teším ako si ho vyskúšam.

  8. Fvesel píše:

    Mňam, určite si tento recept na bravčový perkelt vyskúšam, znie to skvele!