Langoše bez kysnutia s oštiepkom

Ak sa snažíte nájsť postup na langoše bez kysnutia s oštiepkom, tu je jednoduchý návod na ich prípravu:

Potrebujete:

  • 2 šálky múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 vajce
  • 2 lyžice oleja
  • oštiepok na strúhanie

 

Langoše bez kysnutia s oštiepkom

Postup:

  1. V miske spojte múku, prášok do pečiva a soľ.
  2. Pridajte mlieko, vajce a olej a všetko dobre premiešajte, aby ste získali homogénne cesto. Ak je zmes príliš suchá, dolievajte mlieko po troškách.
  3. Na strednej teplote rozohrejte panvicu s olejom.
  4. Oštiepok nastrúhajte a zapracujte do cesta, aby bol rovnomerne rozložený.
  5. S použitím lyžice naberte cesto a vkladajte ho do horúceho oleja, pričom môžete formovať okrúhle alebo obdĺžnikové tvary.
  6. Vyprážajte langoše z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a nadýchané.
  7. Vyberte langoše z panvice a nechajte ich odschnúť na papierovej utierke, aby ste odstránili nadbytočný olej.

Servírujte langoše ešte teplé, podávané s rôznymi prísadami ako syr, kyslá smotana, slanina alebo čerstvé bylinky. Prajeme dobrú chuť!

 

Langoše bez kysnutia s oštiepkom - 2

Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste recept

Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste recept

Čítať viac »

2) Langoše bez kysnutia s oštiepkom

Langoše sú populárnym pokrmom, ktorý sa tradične pripravuje v mnohých krajinách strednej Európy. Existuje množstvo variantov a receptov, medzi ktorými sa zvlášť vyníma jednoduchý postup na langoše bez kysnutia, obohatený o chutný oštiepok.

Tento variant je rýchly a ideálny, pokiaľ máte chuť na niečo špeciálne, ale nechcete strácať čas dlhým čakaním na kysnutie cesta.

Predtým, než pristúpite k príprave, zabezpečte si nasledujúce suroviny:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml vody
  • 1 balenie prášku do pečiva (10 g)
  • 2 lyžice oleja
  • soľ podľa chuti
  • 300 g oštiepka
  • cesnak (podľa chutí)
  • olej na vyprážanie

Postup na Prípravu

Postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. V strednej mise spojte múku, prášok do pečiva, soľ a olej. Dobre premiešajte, aby sa všetky suché ingrediencie spojili.
  2. Postupne nalejte vodu a míšajte cesto, kým nevznikne hladká zmes. Cesto by malo byť jemné a nelepivé.
  3. Nechajte cesto odpočívať asi 10 minút.
  4. Rozdeľte cesto na menšie kusy a z týchto kúskov formujte placky. Každú z nich môžete jemne rozvaľkať alebo tvarovať rukami.
  5. Na panvici zohrejte olej na vyprážanie a pečte každý kus cesta z oboch strán dozlatista.
  6. Po vyprážaní posypte langoše nasekaným oštiepkom a prípadne aj nastrúhaným cesnakom pre zvýraznenie chuti.

Takto pripravené langoše sú skvelé ako osviežujúca samostatná pochúťka alebo ako príloha k rôznym jedlám. Môžete ich servírovať aj so smotanou alebo omáčkami podľa vlastného výberu. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. PečenýZemiak píše:

    Tento recept na langoše bez kysnutia je skvelý! Môžem ich pripraviť rýchlo a sú veľmi chutné. Oštiepok dodáva jedlu úžasnú chuť. Určite vyskúšam aj s cesnakom, to bude mňamka!

  2. Svetlonos píše:

    Super nápad! Langoše sú moje obľúbené jedlo a tento recept bez kysnutia je presne to, čo som hľadala. Mám rada, keď môžem variť rýchlo a efektívne. Ďakujem za zdieľanie!

  3. KreatívnyKuchár píše:

    Recept je veľmi jednoduchý a ja milujem takéto rýchle varenie! Oštiepok v ceste znie fantasticky. Všetci moji priatelia budú nadšení, keď im prinesiem tieto langoše na večeru!

  4. JasnáHlava píše:

    Skvelý recept! Milujem, keď môžem pripraviť niečo chutné bez dlhého čakania. Langoše s oštiepkom sú skutočne lahodné a určite si ich pripravím aj na rodinnej oslave.

  5. RadosťJedla píše:

    Tento recept ma veľmi potešil! Langoše bez kysnutia sa zdajú byť veľmi jednoduché a chutné. Už sa teším na varenie a ochutnávanie týchto skvostov s rodinou!

  6. MaláZázrak píše:

    Naozaj super nápad s langošmi! Recept je jasný a jednoduchý. S oštiepkom to musí byť úžasná kombinácia! Určite skúsim pridať aj nejaké bylinky pre extra chuť.

  7. BublinkovýRáno píše:

    Veľmi sa mi páči tento recept! Langoše sú ideálne na akúkoľvek príležitosť a tento variant bez kysnutia ušetrí veľa času. Urobím ich pre svojich priateľov na víkend.

  8. _Jedlík_99 píše:

    „Langoše“ sú vždy hitom! Tento recept je presne to, čo potrebujem – jednoduché ingrediencie a rýchla príprava. Oštiepok pridá skvelú chuť, teším sa na ochutnávku!

  9. _MňamMňam_27 píše:

    „Wow!“ Tieto langoše vyzerajú nielen skvele, ale aj jednoducho sa pripravujú. Milujem kombináciu chuti so syrom a smotanou, určite ich urobím čoskoro.

  10. _KuchynskýMaestro_42 píše:

    „Naučiť sa variť langoše“ bolo vždy mojím snom! Tento recept ma inšpiroval k tomu, aby som ho konečne vyskúšal doma. Oštiepok dodáva originalitu – už sa neviem dočkať výsledku!