Španielske rezance

Ak hľadáte recept na španielske rezance po slovensky, tu je jednoduchý návod:

Ingrediencie:

  • 250 g španielskych rezancov (fideuà)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na pásiky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na pásiky
  • 200 g kreviet, očistených a ošúpaných
  • 200 g morských plodov (napr. mušle, kalamáre), očistených a nakrájaných
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na dochutenie

 

Španielske rezance

Postup:

  1. V hrnci si zohrejte olivový olej na strednom ohni.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a dusíme ich cca 2-3 minúty, kým sa stane cibuľa mäkkou a priesvitnou.
  3. Pridajte nakrájanú červenú a zelenú papriku a dusíme ďalších 5 minút, kým sa paprika zmäkne. Môžete pridať soľ a čierne korenie podľa chuti.
  4. Do hrnca pridajte krevety a morské plody a dusíme ich ďalších 3-4 minúty, kým sa krevety zafarbujú a morské plody sa stanú mäkkými.
  5. Pridajte španielske rezance (fideuà) do hrnca a premiešajte ich so zvyšnými ingredienciami, kým sú dobre obalené olejom a zeleninou.
  6. Zalejte zeleninovým vývarom a varíme na miernom ohni približne 10-12 minút, kým sa rezance uvária a voda sa zredukuje.
  7. Po uvarení nechajte španielske rezance odpočinúť asi 5 minút.
  8. Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou pred podávaním.

Dúfam, že si pochutnáte na týchto španielskych rezancoch! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *