Ak hľadáte recept na španielske rezance po slovensky, tu je jednoduchý návod:
Ingrediencie:
- 250 g španielskych rezancov (fideuà)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 červená paprika, nakrájaná na pásiky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na pásiky
- 200 g kreviet, očistených a ošúpaných
- 200 g morských plodov (napr. mušle, kalamáre), očistených a nakrájaných
- 400 ml zeleninového vývaru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na dochutenie
Španielske rezance
Postup:
- V hrnci si zohrejte olivový olej na strednom ohni.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a dusíme ich cca 2-3 minúty, kým sa stane cibuľa mäkkou a priesvitnou.
- Pridajte nakrájanú červenú a zelenú papriku a dusíme ďalších 5 minút, kým sa paprika zmäkne. Môžete pridať soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Do hrnca pridajte krevety a morské plody a dusíme ich ďalších 3-4 minúty, kým sa krevety zafarbujú a morské plody sa stanú mäkkými.
- Pridajte španielske rezance (fideuà) do hrnca a premiešajte ich so zvyšnými ingredienciami, kým sú dobre obalené olejom a zeleninou.
- Zalejte zeleninovým vývarom a varíme na miernom ohni približne 10-12 minút, kým sa rezance uvária a voda sa zredukuje.
- Po uvarení nechajte španielske rezance odpočinúť asi 5 minút.
- Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou pred podávaním.
Dúfam, že si pochutnáte na týchto španielskych rezancoch! Dobrú chuť!