Lečo s ačokčou predstavuje tradičný slovenský pokrm, ktorý zahŕňa rozličné druhy zeleniny a papriku, varené spoločne so základnými surovinami. Tu je nenáročný recept na prípravu:
Čo budete potrebovať:
- 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na kocôčky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 červenú papriku, nakrájanú na pásiky
- 1 zelenú papriku, nakrájanú na pásiky
- 2 paradajky, rozkrájané na kocôčky
- 1 párky, nakrájané na kolieska
- 1 lyžicu paradajkového pretlaku
- 1 lyžicu sladkej papriky v prášku
- Podľa chuti soľ a korenie
- 2 lyžice rastlinného oleja
Príprava:
- Na panvici s hrubším dnom zohrejte olej a na ňom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezačnú zmäknúť a zosklovatieť.
- Pridajte pokrájanú papriku a jemne ju poduste, až kým nezmäkne.
- Po pridaní paradajok a párkov varte ešte asi 5 minút.
- Pridajte pretlak a mletú papriku, dôkladne premiešajte a varte ďalších 10-15 minút.
- Na záver dochuťte podľa preferencií soľou a korením.
Lečo s ačokčou sa teší obľube, často sa podáva s chlebom alebo ako príloha, napríklad ryža či uvarené zemiaky. Vychutnajte si túto tradičnú slovenskú delikatesu!
2) Lečo s ačokčou
Lečo je tradičný pokrm, ktorý si mnohí milovníci dobrého jedla skutočne obľúbili. V kombinácii s ačokčou, zeleninou, ktorá dodáva jedlu osobitý šarm, sa stáva pravým kulinárskym zážitkom. V tomto článku vám predstavíme recept na lečo s ačokčou, ktorý nepochybne osloví vašu rodinu a priateľov.
Na prípravu leča s ačokčou budete potrebovať:
- 2 veľké zrelé paradajky
- 2 papriky (ideálne červené)
- 1 cibuľa
- 1-2 ačokče
- 3-4 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- možno aj klobásu, ak máte radi
Postup prípravy leča s ačokčou
Krok 1: Najprv si očistíme a nakrájame cibuľu na jemno. Na panvici rozohrejeme olivový olej a na ňom osmažíme cibuľu do zlatistej farby.
Krok 2: Následne pridáme nakrájanú papriku a ačokču, premiešame a necháme niekoľko minút restovať. Potom do panvice pridáme nakrájané paradajky a znížime teplotu na strednú.
Krok 3: Nezabudnite pridať prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte a varte, kým zelenina nezmäkne, približne 20 minút.
Krok 4: Ak máte chuť na klobásu, môžete ju rozkrájať a pridávať do leča v polovinách varenia. Tým získate ešte výraznejšiu chuť.
Krok 5: Po dokončení varenia sa podáva horúce. Môžete ho servírovať s čerstvým chlebom alebo ako samostatný pokrm. Dobrú chuť!
Lečo s ačokčou znie fantasticky! Milujem kombináciu zeleniny a chutí. Tento recept určite vyskúšam, pretože je veľmi jednoduchý a zdravý. Hlavne, keď môžem pridať aj klobásu, to je pre mňa bonus! Dúfam, že bude chutiť aj mojej rodine!
Wow, lečo s ačokčou je naozaj obľúbené jedlo! Musím povedať, že sa mi páči jeho farebnosť a vôňa. Zelenina dodáva jedlu tú správnu šťavnatosť. Vďaka za skvelý recept, určite ho vyskúšam na najbližšej rodinnej večeri!
Tento recept na lečo s ačokčou je presne to, čo potrebujem! Je tak jednoduché to pripraviť a vyzerá to výborne. Určite osloví každého hosťa. Teším sa, ako si na tom pochutíme s rodinou. Ďakujem za inšpiráciu!
Lečo s ačokčou? To znie ako dokonalé jedlo na víkendový obed! Mám rada variabilitu receptu a možnosť pridať klobásu je skvelá. Veľmi sa teším na túto chuťovku! Dúfam, že bude rovnako chutná ako vyzerá.
Musím povedať, že lečo s ačokčou ma úplne dostalo! Je to perfektné jedlo pre milovníkov zeleniny ako som ja. Tento recept určite vyskúšam čoskoro doma. Ďakujem za tipy a postup! Prajem všetkým dobrú chuť!
„Skvelý recept na lečo s ačokčou! Už dlho hľadám niečo rýchle a chutné pre celú rodinu. Určite ho pripravím tento víkend. Zelenina dodáva jedlu nádhernú farbu a vôňu. Teším sa na spoločné varenie s priateľmi!“
„Tento recept je presne to pravé pre mňa! Lečo s ačokčou má všetko – farbu aj chuť! Konečne niečo jednoduché na prípravu, čo si môžem dať k chlebu alebo ryži. Určite ho zaradím do svojho repertoáru receptov.“
„Lečo s ačokčou? To musím vyskúšať! Vyzerá to tak jednoducho, ale pritom veľmi chutne. Milujem zeleninové jedlá, hlavne keď sú takto pestré. Skvelý tip pre každého kuchára začatočníka.“
„Oh wow! Tento recept ma úplne nadchol! Lečo milujem už od detstva, ale kombinácia s ačokčou ma zaujala veľmi pozitívne. Určite ho skúsim pripraviť pre celú rodinu – teším sa na ich reakcie.“
„Skutočne skvelý nápad pridať do leča aj ačokču! Znie to úžasne chutne a zdravo zároveň. Mám rád jednoduché pokrmy plné chuti – tento by mohol byť mojím novým obľúbeným jedlom po dlhom čase.“