Lečo s ačokčou (fotorecept)

Lečo s ačokčou je tradičná slovenská jedlo, ktorá obsahuje rôzne zeleniny a papriky, varené spolu so základnými ingredienciami. Tu je jednoduchý recept na prípravu:

Potrebujete:

  • 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 červenú papriku, nakrájanú na prúžky
  • 1 zelenú papriku, nakrájanú na prúžky
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 1 párky, nakrájané na plátky
  • 1 lyžicu paradajkového pretlaku
  • 1 lyžicu sladkej mletej papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice rastlinného oleja

Postup:

  1. Na panvici s hrubým dnom zohrejte olej a opražte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezosklovatia.
  2. Pridajte nakrájanú papriku a dusíme ich spolu, až kým sa paprika zmäkne.
  3. Pridajte paradajky a párky. Ďalej varíme asi 5 minút.
  4. Pridajte pretlak a mletú papriku. Premiešajte a varíme ešte ďalších 10-15 minút.
  5. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.

Lečo s ačokčou je obľúbeným jedlom, ktoré sa podáva s chlebom alebo prílohou ako ryža či zemiaky. Užite si túto tradičnú slovenskú pochúťku!

 

2)

Lečo je tradičné jedlo, ktoré si obľúbili mnohí milovníci dobrého jedla. V kombinácii s ačokčou, zeleninou ktorá dodá jedlu osobitý šmrnc, sa stáva opravdivým kulinárskym zážitkom. V tomto článku vám predstavíme recept na lečo s ačokčou, ktorý určite osloví vašu rodinu a priateľov.

Ingrediencie potrebné na lečo s ačokčou

Na prípravu leča s ačokčou budete potrebovať:

  • 2 veľké zrelé paradajky
  • 2 paprika (najlepšie červené)
  • 1 cibuľa
  • 1-2 ačokče
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • možno aj klobásu, ak máte radi

Postup prípravy leča s ačokčou

Krok 1: Na začiatok si očistíme a nakrájame cibuľu na jemno. Na panvici rozohrejeme olivový olej a na ňom osmažíme cibuľu do sklovita.

Krok 2: Pridáme nakrájanú papriku a ačokču, miešame a necháme chvíľu restovať. Potom do panvice pridáme nakrájané paradajky a stáčame teplotu na strednú.

Krok 3: Nezabudnite pridať prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte a nechajte variť, kým sa zelenina nezmäkne, približne 20 minút.

Krok 4: Ak máte radi klobásu, môžete ju nakrájať a pridávať do leča v polovinách varenia. Tak dostanete ešte výraznejšiu chuť.

Krok 5: Po uvarení sa podáva horúce. Môžete ho podávať s čerstvým chlebom alebo ako samostatné jedlo. Bon appétit!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Piknik123 píše:

    Lečo s ačokčou znie fantasticky! Milujem kombináciu zeleniny a chutí. Tento recept určite vyskúšam, pretože je veľmi jednoduchý a zdravý. Hlavne, keď môžem pridať aj klobásu, to je pre mňa bonus! Dúfam, že bude chutiť aj mojej rodine!

  2. Slniečko88 píše:

    Wow, lečo s ačokčou je naozaj obľúbené jedlo! Musím povedať, že sa mi páči jeho farebnosť a vôňa. Zelenina dodáva jedlu tú správnu šťavnatosť. Vďaka za skvelý recept, určite ho vyskúšam na najbližšej rodinnej večeri!

  3. JasnéHory píše:

    Tento recept na lečo s ačokčou je presne to, čo potrebujem! Je tak jednoduché to pripraviť a vyzerá to výborne. Určite osloví každého hosťa. Teším sa, ako si na tom pochutíme s rodinou. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. Kvetinka7 píše:

    Lečo s ačokčou? To znie ako dokonalé jedlo na víkendový obed! Mám rada variabilitu receptu a možnosť pridať klobásu je skvelá. Veľmi sa teším na túto chuťovku! Dúfam, že bude rovnako chutná ako vyzerá.

  5. MačkaMia píše:

    Musím povedať, že lečo s ačokčou ma úplne dostalo! Je to perfektné jedlo pre milovníkov zeleniny ako som ja. Tento recept určite vyskúšam čoskoro doma. Ďakujem za tipy a postup! Prajem všetkým dobrú chuť!

  6. Srdiečko99 píše:

    “Skvelý recept na lečo s ačokčou! Už dlho hľadám niečo rýchle a chutné pre celú rodinu. Určite ho pripravím tento víkend. Zelenina dodáva jedlu nádhernú farbu a vôňu. Teším sa na spoločné varenie s priateľmi!”

  7. _Kocúr_21 píše:

    “Tento recept je presne to pravé pre mňa! Lečo s ačokčou má všetko – farbu aj chuť! Konečne niečo jednoduché na prípravu, čo si môžem dať k chlebu alebo ryži. Určite ho zaradím do svojho repertoáru receptov.”

  8. !ZabudolSom! píše:

    “Lečo s ačokčou? To musím vyskúšať! Vyzerá to tak jednoducho, ale pritom veľmi chutne. Milujem zeleninové jedlá, hlavne keď sú takto pestré. Skvelý tip pre každého kuchára začatočníka.”

  9. #ChutnáDieta# píše:

    “Oh wow! Tento recept ma úplne nadchol! Lečo milujem už od detstva, ale kombinácia s ačokčou ma zaujala veľmi pozitívne. Určite ho skúsim pripraviť pre celú rodinu – teším sa na ich reakcie.”

  10. *ZeleninovýGuru* píše:

    “Skutočne skvelý nápad pridať do leča aj ačokču! Znie to úžasne chutne a zdravo zároveň. Mám rád jednoduché pokrmy plné chuti – tento by mohol byť mojím novým obľúbeným jedlom po dlhom čase.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *