Lečo s ačokčou je tradičná slovenská jedlo, ktorá obsahuje rôzne zeleniny a papriky, varené spolu so základnými ingredienciami. Tu je jednoduchý recept na prípravu:
Potrebujete:
- 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 červenú papriku, nakrájanú na prúžky
- 1 zelenú papriku, nakrájanú na prúžky
- 2 paradajky, nakrájané na kocky
- 1 párky, nakrájané na plátky
- 1 lyžicu paradajkového pretlaku
- 1 lyžicu sladkej mletej papriky
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice rastlinného oleja
Postup:
- Na panvici s hrubým dnom zohrejte olej a opražte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezosklovatia.
- Pridajte nakrájanú papriku a dusíme ich spolu, až kým sa paprika zmäkne.
- Pridajte paradajky a párky. Ďalej varíme asi 5 minút.
- Pridajte pretlak a mletú papriku. Premiešajte a varíme ešte ďalších 10-15 minút.
- Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
Lečo s ačokčou je obľúbeným jedlom, ktoré sa podáva s chlebom alebo prílohou ako ryža či zemiaky. Užite si túto tradičnú slovenskú pochúťku!
2)
Lečo je tradičné jedlo, ktoré si obľúbili mnohí milovníci dobrého jedla. V kombinácii s ačokčou, zeleninou ktorá dodá jedlu osobitý šmrnc, sa stáva opravdivým kulinárskym zážitkom. V tomto článku vám predstavíme recept na lečo s ačokčou, ktorý určite osloví vašu rodinu a priateľov.
Ingrediencie potrebné na lečo s ačokčou
Na prípravu leča s ačokčou budete potrebovať:
- 2 veľké zrelé paradajky
- 2 paprika (najlepšie červené)
- 1 cibuľa
- 1-2 ačokče
- 3-4 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- možno aj klobásu, ak máte radi
Postup prípravy leča s ačokčou
Krok 1: Na začiatok si očistíme a nakrájame cibuľu na jemno. Na panvici rozohrejeme olivový olej a na ňom osmažíme cibuľu do sklovita.
Krok 2: Pridáme nakrájanú papriku a ačokču, miešame a necháme chvíľu restovať. Potom do panvice pridáme nakrájané paradajky a stáčame teplotu na strednú.
Krok 3: Nezabudnite pridať prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte a nechajte variť, kým sa zelenina nezmäkne, približne 20 minút.
Krok 4: Ak máte radi klobásu, môžete ju nakrájať a pridávať do leča v polovinách varenia. Tak dostanete ešte výraznejšiu chuť.
Krok 5: Po uvarení sa podáva horúce. Môžete ho podávať s čerstvým chlebom alebo ako samostatné jedlo. Bon appétit!
Lečo s ačokčou znie fantasticky! Milujem kombináciu zeleniny a chutí. Tento recept určite vyskúšam, pretože je veľmi jednoduchý a zdravý. Hlavne, keď môžem pridať aj klobásu, to je pre mňa bonus! Dúfam, že bude chutiť aj mojej rodine!
Wow, lečo s ačokčou je naozaj obľúbené jedlo! Musím povedať, že sa mi páči jeho farebnosť a vôňa. Zelenina dodáva jedlu tú správnu šťavnatosť. Vďaka za skvelý recept, určite ho vyskúšam na najbližšej rodinnej večeri!
Tento recept na lečo s ačokčou je presne to, čo potrebujem! Je tak jednoduché to pripraviť a vyzerá to výborne. Určite osloví každého hosťa. Teším sa, ako si na tom pochutíme s rodinou. Ďakujem za inšpiráciu!
Lečo s ačokčou? To znie ako dokonalé jedlo na víkendový obed! Mám rada variabilitu receptu a možnosť pridať klobásu je skvelá. Veľmi sa teším na túto chuťovku! Dúfam, že bude rovnako chutná ako vyzerá.
Musím povedať, že lečo s ačokčou ma úplne dostalo! Je to perfektné jedlo pre milovníkov zeleniny ako som ja. Tento recept určite vyskúšam čoskoro doma. Ďakujem za tipy a postup! Prajem všetkým dobrú chuť!
“Skvelý recept na lečo s ačokčou! Už dlho hľadám niečo rýchle a chutné pre celú rodinu. Určite ho pripravím tento víkend. Zelenina dodáva jedlu nádhernú farbu a vôňu. Teším sa na spoločné varenie s priateľmi!”
“Tento recept je presne to pravé pre mňa! Lečo s ačokčou má všetko – farbu aj chuť! Konečne niečo jednoduché na prípravu, čo si môžem dať k chlebu alebo ryži. Určite ho zaradím do svojho repertoáru receptov.”
“Lečo s ačokčou? To musím vyskúšať! Vyzerá to tak jednoducho, ale pritom veľmi chutne. Milujem zeleninové jedlá, hlavne keď sú takto pestré. Skvelý tip pre každého kuchára začatočníka.”
“Oh wow! Tento recept ma úplne nadchol! Lečo milujem už od detstva, ale kombinácia s ačokčou ma zaujala veľmi pozitívne. Určite ho skúsim pripraviť pre celú rodinu – teším sa na ich reakcie.”
“Skutočne skvelý nápad pridať do leča aj ačokču! Znie to úžasne chutne a zdravo zároveň. Mám rád jednoduché pokrmy plné chuti – tento by mohol byť mojím novým obľúbeným jedlom po dlhom čase.”