Lečo s ačokčou (fotorecept)

Lečo s ačokčou predstavuje tradičný slovenský pokrm, ktorý zahŕňa rozličné druhy zeleniny a papriku, varené spoločne so základnými surovinami. Tu je nenáročný recept na prípravu:

Čo budete potrebovať:

  • 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na kocôčky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 červenú papriku, nakrájanú na pásiky
  • 1 zelenú papriku, nakrájanú na pásiky
  • 2 paradajky, rozkrájané na kocôčky
  • 1 párky, nakrájané na kolieska
  • 1 lyžicu paradajkového pretlaku
  • 1 lyžicu sladkej papriky v prášku
  • Podľa chuti soľ a korenie
  • 2 lyžice rastlinného oleja

Príprava:

  1. Na panvici s hrubším dnom zohrejte olej a na ňom orestujte cibuľu a cesnak, kým nezačnú zmäknúť a zosklovatieť.
  2. Pridajte pokrájanú papriku a jemne ju poduste, až kým nezmäkne.
  3. Po pridaní paradajok a párkov varte ešte asi 5 minút.
  4. Pridajte pretlak a mletú papriku, dôkladne premiešajte a varte ďalších 10-15 minút.
  5. Na záver dochuťte podľa preferencií soľou a korením.

Lečo s ačokčou sa teší obľube, často sa podáva s chlebom alebo ako príloha, napríklad ryža či uvarené zemiaky. Vychutnajte si túto tradičnú slovenskú delikatesu!

 

Lečo s ačokčou- 2

2) Lečo s ačokčou

Lečo je tradičný pokrm, ktorý si mnohí milovníci dobrého jedla skutočne obľúbili. V kombinácii s ačokčou, zeleninou, ktorá dodáva jedlu osobitý šarm, sa stáva pravým kulinárskym zážitkom. V tomto článku vám predstavíme recept na lečo s ačokčou, ktorý nepochybne osloví vašu rodinu a priateľov.

Na prípravu leča s ačokčou budete potrebovať:

Recepty z bravčovej panenky

Recepty z bravčovej panenky

Čítať viac »

  • 2 veľké zrelé paradajky
  • 2 papriky (ideálne červené)
  • 1 cibuľa
  • 1-2 ačokče
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • možno aj klobásu, ak máte radi

Postup prípravy leča s ačokčou

Krok 1: Najprv si očistíme a nakrájame cibuľu na jemno. Na panvici rozohrejeme olivový olej a na ňom osmažíme cibuľu do zlatistej farby.

Krok 2: Následne pridáme nakrájanú papriku a ačokču, premiešame a necháme niekoľko minút restovať. Potom do panvice pridáme nakrájané paradajky a znížime teplotu na strednú.

Krok 3: Nezabudnite pridať prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte a varte, kým zelenina nezmäkne, približne 20 minút.

Krok 4: Ak máte chuť na klobásu, môžete ju rozkrájať a pridávať do leča v polovinách varenia. Tým získate ešte výraznejšiu chuť.

Krok 5: Po dokončení varenia sa podáva horúce. Môžete ho servírovať s čerstvým chlebom alebo ako samostatný pokrm. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Piknik123 píše:

    Lečo s ačokčou znie fantasticky! Milujem kombináciu zeleniny a chutí. Tento recept určite vyskúšam, pretože je veľmi jednoduchý a zdravý. Hlavne, keď môžem pridať aj klobásu, to je pre mňa bonus! Dúfam, že bude chutiť aj mojej rodine!

  2. Slniečko88 píše:

    Wow, lečo s ačokčou je naozaj obľúbené jedlo! Musím povedať, že sa mi páči jeho farebnosť a vôňa. Zelenina dodáva jedlu tú správnu šťavnatosť. Vďaka za skvelý recept, určite ho vyskúšam na najbližšej rodinnej večeri!

  3. JasnéHory píše:

    Tento recept na lečo s ačokčou je presne to, čo potrebujem! Je tak jednoduché to pripraviť a vyzerá to výborne. Určite osloví každého hosťa. Teším sa, ako si na tom pochutíme s rodinou. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. Kvetinka7 píše:

    Lečo s ačokčou? To znie ako dokonalé jedlo na víkendový obed! Mám rada variabilitu receptu a možnosť pridať klobásu je skvelá. Veľmi sa teším na túto chuťovku! Dúfam, že bude rovnako chutná ako vyzerá.

  5. MačkaMia píše:

    Musím povedať, že lečo s ačokčou ma úplne dostalo! Je to perfektné jedlo pre milovníkov zeleniny ako som ja. Tento recept určite vyskúšam čoskoro doma. Ďakujem za tipy a postup! Prajem všetkým dobrú chuť!

  6. Srdiečko99 píše:

    „Skvelý recept na lečo s ačokčou! Už dlho hľadám niečo rýchle a chutné pre celú rodinu. Určite ho pripravím tento víkend. Zelenina dodáva jedlu nádhernú farbu a vôňu. Teším sa na spoločné varenie s priateľmi!“

  7. _Kocúr_21 píše:

    „Tento recept je presne to pravé pre mňa! Lečo s ačokčou má všetko – farbu aj chuť! Konečne niečo jednoduché na prípravu, čo si môžem dať k chlebu alebo ryži. Určite ho zaradím do svojho repertoáru receptov.“

  8. !ZabudolSom! píše:

    „Lečo s ačokčou? To musím vyskúšať! Vyzerá to tak jednoducho, ale pritom veľmi chutne. Milujem zeleninové jedlá, hlavne keď sú takto pestré. Skvelý tip pre každého kuchára začatočníka.“

  9. #ChutnáDieta# píše:

    „Oh wow! Tento recept ma úplne nadchol! Lečo milujem už od detstva, ale kombinácia s ačokčou ma zaujala veľmi pozitívne. Určite ho skúsim pripraviť pre celú rodinu – teším sa na ich reakcie.“

  10. *ZeleninovýGuru* píše:

    „Skutočne skvelý nápad pridať do leča aj ačokču! Znie to úžasne chutne a zdravo zároveň. Mám rád jednoduché pokrmy plné chuti – tento by mohol byť mojím novým obľúbeným jedlom po dlhom čase.“