Lievance s tofu a avokádom

Lievance s tofu a avokádom môžu byť skvelou vegánskou alternatívou. Tofu je vyrobené z sójových bôbov a je bohaté na bielkoviny. Avokádo zase obsahuje zdravé tuky a vlákninu. Kombinácia týchto dvoch ingrediencií vytvára lahodné a vyvážené jedlo. Tu je recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 200 g tofu, nakrájaného na plátky
  • 1 avokádo, olúpané a nakrájané na plátky
  • ½ citróna, šťava
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie
  • čerstvé bylinky na ozdobenie (napr. petržlen alebo koriander)

 

Lievance s tofu a avokádom

Postup:

  1. V panvici zohrejte trochu oleja.
  2. Pridajte plátky tofu na panvicu a opečte ich z oboch strán, kým nebudú zlatisté.
  3. V miske zmiešajte šťavu z citróna, soľ a korenie.
  4. Avokádo pokvapkajte šťavou z citróna, aby nezhnedlo.
  5. Na tanier položte plátky avokáda a na ne umiestnite opečené tofu.
  6. Posypte čerstvými bylinkami.
  7. Podávajte teplé a môžete si to doplniť ďalšími prílohami podľa chuti, ako napríklad pečenou zeleninou alebo šalátom.

Dobrú chuť!

 

2)

Lievance sú obľúbenou voľbou pri raňajkách či desiatách, ale dnes ich posunieme na novú úroveň pridaním tofu a avokáda. Tento kombinovaný recept poskytuje nielen lahodný zážitok, ale aj výživné a zdravé suroviny, ktoré sa dajú ľahko pripraviť. Poďme sa pozrieť na to, ako si ich pripraviť.

Ingrediencie

Na prípravu lievancov s tofu a avokádom budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 šálky mlieka (môže byť aj rastlinné)
  • 200 g tofu (jemné)
  • 1 zrelé avokádo
  • 1 vajce
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica cukru
  • Štipka soli
  • Olej na opekanie

Postup prípravy

Začnite tým, že tofu mixérom rozmixujete na jemnú pastu. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor a soľ. V inej miske zmiešajte mlieko, rozmixované tofu a vajce. Tieto zmesy potom spojte a dôkladne premiešajte, aby sa vytvorila hladká konzistencia.

Na panvici rozpáľte trošku oleja. Následne lejte na panvicu malé množstvo cesta. Opekajte lievance z každej strany približne 3-4 minúty, dokým nebudú zlatohnedé. Rovnako postupujte aj so zvyšným cestom.

Keď sú lievance hotové, podávajte ich s krájaným avokádom na vrchu. Môžete ich doplniť aj o jogurt alebo ovocie podľa vašich predstáv.

Lievance s tofu a avokádom sú výbornou voľbou pre zdravé raňajky, ktoré zasýtia a dodajú potrebnú energiu na celý deň. Vyskúšajte tento recept a určite zapôsobíte na svojich blízkych!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Janka píše:

    Avokado zboznujem, rovnako ako tofu. A je niečo lepšie ako lievance? Nevedela som si predstaviť tuto kombináciu, ale bolo to skvelé! 🙂

  2. Nina Reznickova píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Skúsim ho určite uvariť a zjesť.

  3. Irma98 píše:

    Lievance s tofu a avokádom vyzerajú chutne. Teším sa, že som našla takýto zaujímavý recept!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *