Lievance z bielkovej peny s malinovým prelivom

Ak máte radi sladké dezerty, Lievance s bielkovou penou a malinovým prelivom by mohli byť pre vás skvelou voľbou. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Lievance:

  • 1 šálka múky
  • 2 lyžice cukru
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 1 šálka mlieka
  • 1 lyžica rozpusteného masla

 

Lievance z bielkovej peny s malinovým prelivom

  1. V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  2. V inej miske rozšľahajte vajce, pridajte mlieko a rozpustené maslo a dobre premiešajte.
  3. Plynule zlievajte mokré zložky do suchých zložiek a miešajte, kým nedosiahnete hladké cesto.
  4. Na grile s teflónovou panvicou siroko naneste cesto a pečte, až kým sa na povrchu neobjavia bubliny a spodok nie je zlatisto-hnedý. Potom lievance obráťte a dopečte z druhej strany.

Bielková pena:

  • 2 bielka
  • 4 lyžice cukru
  • štipka soli
  1. Bielka vložte do čistej a suchej misky a šľahajte elektrickým šľahačom, kým sa nezačne vytvárať pevný sneh.
  2. Pomaly pridávajte cukor a štipku soli a šľahajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí a pena nezíská lesklý vzhľad.

Malinový preliv:

  • 1 pohár malín (čerstvé alebo mrazené)
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 lyžice vody
  1. V hrnci zahrejte maliny, cukor, citrónovú šťavu a vodu.
  2. Počkajte, kým sa cukor úplne nerozpustí a maliny sa rozdrví, aby vznikol hladký preliv.
  3. Odstráňte z ohňa a nechajte trochu vychladnúť.

Servírovanie:

Na tanier položte lievance, na ne pridajte bielkovú penu a polejte malinovým prelivom. Môžete ich ozdobiť ďalšími čerstvými malinami a posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

 

2)

Ak hľadáte niečo špeciálne na raňajky alebo dezert, lívance z bielkovej peny sú tou správnou voľbou! Tieto nadýchané a jemné lívance sú skvelé pre každého, kto si chce dopriať niečo chutné a zdravé. V kombinácii s osviežujúcim malinovým prelivom, je to jedlo, ktoré si zamilujete.

Ingrediencie na lívance

Na prípravu týchto lahodných lívancov budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 3 bielky
  • 2 lyžice cukru
  • 1/2 šálky múky
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • Maslo na panvicu

Postup prípravy lívancov

Príprava lívancov z bielkovej peny je veľmi jednoduchá. Začnite tým, že si vyšľaháte bielky s cukrom, kým nevznikne pevná pena. Potom postupne pridajte múku, prášok do pečiva a soľ. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Na panvici rozohrejte maslo a potom do nej naberajte lyžice pripraveného cesta. Pečte z oboch strán do zlatista.

Príprava malinového prelivu

Na malinový preliv potrebujete len čerstvé maliny a trošku cukru. Maliny rozmixujte s cukrom a varte na miernom ohni, aby sa zmes zahustila. Potom preliatím cez sitko odstráňte semienka a máte skvelý malinový preliv!

Podávanie a tipy

Lívance podávajte teplé, poliate malinovým prelivom. Môžete ich doplniť aj o čerstvé ovocie alebo šľahačku. Tento recept je ideálny na víkendový brunch alebo ako dezert po večeri. Užite si túto lahodnú kombináciu!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *