Luxusná papriková nátierka s cesnakom

Tu máte recept na luxusnú paprikovú nátierku s cesnakom:

Suroviny:

  • 3 veľké červené papriky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletej červenej papriky
  • ½ lyžičky korenia chilli (voliteľné)

 

Luxusná papriková nátierka s cesnakom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Papriky umyte a zbavte všetkých semien a vnútorných bielej časti. Nakrájajte ich na hrubé kúsky.
  3. Cesnak olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  4. Na plech s hĺbkou naplňte papriky a cesnak. Politte olivovým olejom a posypte soľou, mletou červenou paprikou a korením chilli, ak používate.
  5. Pečte v rúre asi 15-20 minút, kým papriky nezmäknú a potemní.
  6. Po upečení nechajte papriky vychladnúť. Potom ich premiestnite do mixéra a mixujte až do hladkej konzistencie.
  7. Ochutnajte a prípadne pridajte viac korenia podľa vlastného vkusu.
  8. Nátierku preložte do nádoby a nechajte v chladničke aspoň hodinu pred podávaním, aby sa ochucenia prepojili.

Táto luxusná papriková nátierka s cesnakom je skvelá ako predkrm s čerstvým chlebom alebo pečivom. Dobrú chuť!

 

 

2)

Ak hľadáte dokonalý recept na nátierku, ktorý poteší vaše chuťové poháriky, luxusná papriková nátierka s cesnakom je tou pravou voľbou. Jej bohatá chuť, priame ingrediencie a jednoduchý postup robia z tejto nátierky ideálne jedlo na rôzne príležitosti. Či už plánujete večierok alebo len tak chcete potešiť svojich blízkych, táto nátierka určite zanechá dojem.

Ingrediencie na luxusnú paprikovú nátierku

Na prípravu tejto nátierky budete potrebovať:

  • 2 červené papriky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g krémového syra
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžicu petržlenovej vňate na ozdobu

Postup prípravy

Začnite tým, že papriky ugrilujete, aby sa ich šupka pekne opálila. Potom ich vložte do plastového vrecka a nechajte asi 10 minút, aby sa ľahko olúpili. Po odstránení šupky nakrájajte papriky na menšie kusy. Následne voľte mixér alebo kuchynský robot a pridajte nakrájané papriky, cesnak, krémový syr a olivový olej. Mixujte, kým nebude zmes hladká a krémová.

Na záver ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti. Podávajte s čerstvým chlebom, zeleninovými tyčinkami alebo ako súčasť predjedla na akúkoľvek udalosť. Nezabudnite nátierku ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou pre ešte atraktívnejší vzhľad!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kkapustova píše:

    Tento recept je úžasný, určite ho vyskúšam!

  2. Fradicova píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si túto nátierku vyskúšam, znie to veľmi chutne!

  3. Slobodnikova Monika píše:

    Recept znie jednoducho a chutne, ďakujem za neho!

  4. Medved Dobromila píše:

    Skvelý recept, ľahko sa pripraví a určite bude chutiť!

  5. Obeck píše:

    Nátierka s cesnakom znie veľmi lákavo, teším sa na ochutnávku!

  6. Dezider25 píše:

    Tento recept je super a postup veľmi jednoduchý. Už teraz sa teším na výsledok.

  7. Ukralikova píše:

    Veľmi pekný recept, určite vyskúšam!

  8. Malikova Oliver píše:

    Táto nátierka je skvelá, jednoduchá a chutná! Určite odporúčam vyskúšať.

  9. Jbutvinova píše:

    Skvelý recept, veľmi ma potešil. Už sa teším, kým si ho vyskúšam!

  10. Hortenzia30 píše:

    Je to naozaj také jednoduché? Určite si to musím pripraviť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *