Ingrediencie:
– 250 g macej hrachov
– 1 cibula
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, mletá paprika
– 1 l zeleninového vývaru

 

Mačingová hrachová polievka

Postup:
1. Macej hrach na noc namočíme do vody.
2. Na oleji opražíme na jemno pokrájanú cibuľu.
3. Pridáme nakrájané zeleninu a cesnak a krátko opražíme.
4. Pridáme namočený hrach spolu s vodou, v ktorej bol namočený.
5. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť do zmäknutia hrachu a zeleniny.
6. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou podľa chuti.
7. Polievku môžeme podávať ako samostatnú chuťovku alebo pridať variť s cestovinami. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *