Maďarský guláš z bravčového mäsa

Maďarský guláš z bravčového mäsa predstavuje veľmi chutnú delikatesu, ktorá si získala obľubu nielen na Slovensku, ale aj v mnohých iných štátoch. Základom tohto jedla je bravčové mäso spolu s paprikou, čo mu dáva charakteristickú chuť a vôňu.

Tento recept je ľahko realizovateľný a nepochybne poteší vaše chuťové poháriky. Nezabudnite si prichystať čerstvé rozmaríny, ktoré sú vynikajúcim doplnkom k tomuto jedlu.

Ingrediencie:
– 800 g bravčového mäsa na guláš
– 2 veľké cibule
– 3 PL mletej papriky
– soľ, čierne korenie
– 2 PL hladkej múky
– 3 PL paradajkového pretlaku
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 PL oleja
– 2 PL octu

 

Maďarský guláš z bravčového mäsa

Postup:

1. Mäso pokrájame na kocky a opečieme na oleji vo veľkom hrnci.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme, kým nezmäkne.
3. Potom vmiešame mletú papriku, soľ, korenie, pretlačený cesnak a hladkú múku. Dobre premiešame.
4. Zalievame vodou, aby bolo mäso ponorené, a necháme dusiť približne 1,5 hodiny na nízkej teplote.
5. Pred úplným koncom pridáme ocot a varíme ešte 10 minút.
6. Servírujeme s knedľou, cestovinami alebo zemiakovým pyré a ozdobíme nasekanými rozmarínmi.

Dobrú chuť!

 

Maďarský guláš z bravčového mäsa so zemiakmi

2) Maďarský guláš z bravčového mäsa so zemiakmi

Nižšie nájdete recept na maďarský guláš z bravčového mäsa:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (môžete použiť aj hovädzie ako alternatívu)
  • 2 veľké cibule, nakrájané na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička rôznych korenín (napríklad korenie na guláš)
  • 2 šalotky, nakrájané (voliteľné)
  • 2 veľké zemiaky, pokrájané na kocky
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky (alebo môžete použiť paradajkovú omáčku)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku (nepovinné)
  • 500 ml hovädzieho vývaru (alebo vody, ak nemáte vývar)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

Prípravu prevedieme nasledovne:

  1. Mäso nakrájame na kocky a ochutíme soľou.
  2. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme cibuľu a cesnak. Pražíme ich, kým nezmäknú.
  3. Vložíme do hrnca mletú sladkú papriku, červenú papriku a korenie. Krátko ich opražíme, aby sa chute spojili.
  4. Do hrnca pridáme nakrájané mäso…
  5. a opražíme ho na všetkých stranách, kým nezíska zlatistú farbu.
  6. Do zmesi pridáme šalotku, zemiaky a paradajky. Dobre premiešame a dusíme asi 5 minút.
  7. Ak používate paradajkový pretlak, teraz ho pridajte spolu s paradajkovou omáčkou. Dobráka premiešajte.
  8. Zalejeme guláš hovädzím vývarom (alebo vodou) a varíme na strednom ohni približne 1,5 až 2 hodiny, až kým mäso nebude jemné a omáčka sa nezhustí.
  9. Podľa chuti pridávame soľ a čierne korenie.
  10. Guláš servírujeme s domáci pripravovanými knedľami alebo chlebom.

Prajem dobrú chuť! Ak máte akékoľvek otázky, pokojne sa opýtajte.

 

Maďarský guláš z bravčového mäsa a paradajkami

3) Maďarský guláš z bravčového mäsa a paradajkami

Zloženie:
– 600 g bravčového mäsa na guláš
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– 2 polievkové lyžice papriky
– 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
– soľ, korenie, majoránka, cesnakový prášok podľa chuti
– 2 paradajky
– 2 zemiaky
– 1 červená paprika
– 1 zelená paprika
– 1 chili paprička
– 1 pohár paradajkového pretlaku
– 1 pohár vody
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– 1 polievková lyžica octu

Príprava:
1. Mäso pokrájame na kocky, ochutíme soľou a korením a necháme odležať. Najlepšie je nechať ho v miske cez noc v chladničke.
2. Cibuľu nasekáme na malé kocky a restujeme na oleji.
3. K cibuli pridáme na jemno nakrájaný cesnak a restujeme, kým nezhnedne.
4. Do hrnca vložíme na kocky nakrájanú papriku a mletú sladkú papriku a pár minút orestujeme.
5. Následne pridáme osolené a okorenené mäso a za občasného miešania dusíme, kým mäso nezmäkne.
6. K masu nakrájané paradajky, zemiaky, papriky a chili papričku pridáme a zalejeme pretlakom a vodou.
7. Dusíme, kým nie sú zemiaky mäkké, a potom pridáme ocot.
8. Na koniec môžeme zaprášiť múkou a dochutiť podľa chuti.
9. Servírujeme s chlebom alebo knedľou.

Prajem dobrú chuť!

 

Maďarský guláš z bravčového mäsa a rascou

4) Maďarský guláš z bravčového mäsa a rascou

Maďarský guláš z bravčového mäsa je jednoduché a veľmi chutné jedlo, ktoré je ideálne na chladné jesenné alebo zimné dni. Tu je recept:

Ako upiecť závin?

Ako upiecť závin?

Čítať viac »

Suroviny:
– 600 g bravčového mäsa (najlepšie plece)
– 2 cibule
– 2 papriky
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 rajčiaky
– 2 polievkové lyžice hladkej múky
– 2 polievkové lyžice sladkej papriky
– 1 čajová lyžička mletej rasce
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na smaženie
– 500 ml mäsového vývaru

Ako upiecť jedlé gaštany?

Ako upiecť jedlé gaštany?

Čítať viac »

Príprava:

1. Mäso nakrájame na kocky a osušíme kuchynským papierom. Osolíme a opražíme na panvici s trochou oleja, kým mäso nezíska zlatohnedú farbu. Potom ho vyberieme z panvice a odložíme nabok.

2. Cibuľu nasekáme na malé kocky a orestujeme na panvici, kde sme smažili mäso, až kým nezmäkne. Potom pridáme očistený a nakrájaný cesnak a papriky a necháme orestovať.

3. Pridáme nakrájané rajčiaky a dusíme pod pokrievkou, kým sa rajčiaky nerozpustia. Potom vrátíme mäso späť do hrnca.

4. Nezabudnite pridať hladkú múku, sladkú papriku, rascu, soľ a korenie a dôkladne premiešajte, aby sa šťava a prísady dobre spojili.z panvice spojili s múkou.

5. Postupne do zmesi pridávame mäsový vývar, až dosiahneme požadovanú konzistenciu gulášu. Varíme na miernom plameni, kým mäso nezmäkne (približne 1 – 1,5 hodiny).

6. Podávame guláš s domácou knedľou alebo cesnakovým chlebom. Prajeme dobrú chuť!

 

Maďarský guláš z bravčového mäsa - 5

Pomarančová poleva na koláč

Pomarančová poleva na koláč

Čítať viac »

5) Maďarský guláš z bravčového mäsa recept a príprava

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčového mäsa (napríklad plece alebo krkovička)
  • 2 väčšie cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 červené papriky (najvhodnejšie venčekové)
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 3 mrkvy
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička pálivej papriky (podľa chuti)
  • 1 bobkový list
  • 1 liter vývaru (zeleninového alebo mäsového)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčové mäso dôkladne umyte a nakrájajte na kocky veľkosti približne 2-3 cm. Osoľte a okoreňte podľa vlastného vkusu.

  2. Cibula a cesnak: Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak nasekajte. V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte olej a osmažte cibuľu do sklovita. Následne pridajte cesnak a krátko ho osmahnite.

  3. Pridajte mäso: K cibuli pridajte nakrájané bravčové mäso a nechajte ho opražiť zo všetkých strán, až sa zmení farba a zatiahne.

  4. Paprika: Pridajte sladkú i pálivú papriku k mäsu a dôkladne premiešajte. Nechajte pražiť asi minútu, aby sa chute prepojili.

  5. Zelenina: Do panvice pridajte nakrájané mrkvy a papriky, potom ak používate, añeďte paradajkový pretlak. Dobre premiešajte.

  6. Vývar: Nalejte do hrnca vývar, pridajte bobkový list a priveďte do varu. Znížte teplotu a nechajte guláš variť na miernom ohni približne 1,5 hodiny, alebo kým mäso nie je mäkké.

  7. Zemiaky: Po uplynutí 1,5 hodiny pridajte do hrnca nakrájané zemiaky. Ak je guláš príliš hustý, môžete pridať trochu vody alebo vývaru. Nechajte variť ešte ďalších 20-30 minút, aby sa zemiaky uvarili do mäkka.

  8. Dochutenie: Na záver ochutnajte guláš a ak je potrebné, upravte chuť soľou a čiernym korením.

  9. Servírovanie: Guláš podávajte horúci, posypaný čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete ho podávať s čerstvým chlebom alebo knedľou.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

42 Komentárov

  1. Jfinkova píše:

    Veľmi chutné jedlo, určite ho budem skúšať pripraviť.

  2. Ekubik píše:

    Neviem sa dočkať, kým si recept vyskúšam. Znie to veľmi lákavo.

  3. Jergus32 píše:

    Naozaj sa mi páči, že tento recept obsahuje aj kroky prípravy. Určite to uľahčuje proces varenia.

  4. Podhradska Margita píše:

    Recept sa mi zda velmi chutny, urcite vyskusam.

  5. Zoltan29 píše:

    Recepty sú skvelé a veľmi jednoduché na prípravu. Určite vyskúšam!

  6. Dzurjanin Miriama píše:

    Guláš je obľúbené jedlo aj u nás doma, rada skúsim aj tento recept.

  7. Jfilc píše:

    Recept na guláš vyzerá veľmi chutne, určite vyskúšam

  8. Dsamel píše:

    Dúfam, že mi to bude takto dobre chutiť ako to vyzerá na obrázku

  9. Zoltan Duris píše:

    Už dlho som hľadal dobrý recept na guláš, tento určite vyskúšam, ďakujem

  10. Dezider03 píše:

    To znie naozaj chutne, musim to vyskusat!

  11. Ogodolova píše:

    Tento recept si urcite vyskusam, hned mam chut na maďarský guláš.

  12. Tamara Dolezal píše:

    Super recept! Musim si pozapisovat a skusit uvarit.

  13. Fialova Izidor píše:

    Vyzera to ako skvely recept, urcite skusim urobit ten maďarský guláš.

  14. Marian Tatar píše:

    Zaujímavé recepty, určite vyskúšam.

  15. Zima Fridrich píše:

    Nádherné jedlá, dúfam, že budú aj chutné.

  16. Severin Radicova píše:

    Vyzera to skvele, ale nie som si istý, či budem schopný to uvariť.

  17. Teodor Novotna píše:

    Ďakujem za recepty, určite si ich vyskúšam na víkend.

  18. Sarova Romana píše:

    Tieto recepty vyzerajú pôsobia naozaj jednoducho a chutne.

  19. Gregor07 píše:

    Dobre by bolo pridať aj fotku jedla k receptom.

  20. Severin69 píše:

    Neviem sa dočkať až si to vyskúšam!

  21. Lstastna píše:

    Zaujímavý recept, určite ho vyskúšam!

  22. Rudolf Obsut píše:

    Recept vyzerá veľmi jednoducho, aj ja ho plánujem vyskúšať.

  23. Qkravjarova píše:

    Nečakala som, že to bude také jednoduché! Určite sa na to pozriem.

  24. Klara77 píše:

    Znie to veľmi chutne, určite to skúsim pripraviť!

  25. Ema Hajzerova píše:

    Ďakujem za recept, veľmi sa teším, že to vyskúšam!

  26. Anonym píše:

    Recept znie skvele, musím si ho vyskúšať. Teším sa na výsledok!

  27. Vlckova Miroslava píše:

    Dobrý recept, určite to skúsim pripraviť pre rodinu.

  28. Jela Vasicek píše:

    Výborný recept! Určite si ho zapíšem a vyskúšam.

  29. Hbahna píše:

    Vždy sa mi páčil maďarský guláš, ale tento recept mi pripadol veľmi jednoduchý a chutný. Určite ho vyskúšam!

  30. Zimka Zaneta píše:

    Tento recept vyzerá super! Určite ho čoskoro vyskúšam, moja rodina miluje guláš.

  31. Anonym píše:

    Rada varím a tento guláš vyzerá ako dobrý tip. Ďakujem za zdieľanie receptu!

  32. Cerna Daniela píše:

    Tento recept vyzerá ako skvelý spôsob, ako spraviť maďarský guláš. Uvařím si ho na obed zajtra.

  33. Marek123 píše:

    Tento recept na maďarský guláš z bravčového mäsa vyzerá naozaj chutne! Mám rád jedlá, ktoré sú jednoduché na prípravu a majú skvelú chuť. Určite ho vyskúšam, keď budem mať čas. Dúfam, že sa mi podarí taký dobrý ako je v článku!

  34. ZlatkoD píše:

    Wow, maďarský guláš je jedno z mojich najobľúbenejších jedál! Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne. Milujem, keď sú recepty takto presne napísané. Určite to skúsim tento víkend s mojou rodinou!

  35. SusiK píše:

    Tento guláš má všetko, čo mám rád – mäso, papriku a špeciálne koreniny. Mám pocit, že sa mi podarí pripraviť výborný obed pre moju rodinu. Ďakujem za super recept! Veľmi sa na to teším a dúfam, že to bude chutiť všetkým.

  36. Vlado_89 píše:

    Maďarský guláš je pre mňa niečo výnimočné! Vždy som si ho chcel pripraviť doma a teraz mám dokonalý recept! Verím, že moja žena bude nadšená a budeme mať skvelé chvíle pri stole s týmto jedlom. Teším sa na prípravu!

  37. Tina_Tina píše:

    Konečne som našla recept na guláš, ktorý vyzerá jednoducho a chutne! Páči sa mi kombinácia ingrediencií a aj postup je jasný. Už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím pre svojich priateľov. Dúfam, že im bude chutiť rovnako ako mne!

  38. Peťo_77 píše:

    Tento recept na maďarský guláš je úžasný! Milujem jedlá s bohatou chuťou a tento určite patrí medzi ne. Myslím si, že po jeho vyskúšaní sa stane súčasťou našich rodinných osláv. Ďakujem za inšpiráciu!

  39. Janka_v_kuchyni píše:

    ! Musím povedať, že tento recept je fantastický! Maďarský guláš mám veľmi rada a teším sa na to, ako ho pripravím podľa tohto návodu. Znie to tak lahodne a určite osloví aj mojich hostí počas večere.

  40. @BoboKuchárik píše:

    ! Tento článok ma veľmi potešil! Guláš milujem od detstva a tento recept má všetko potrebné pre dokonalý zážitok z varenia. Už mám všetky ingrediencie nakúpené a teším sa na varenie s rodinou!

  41. #CibulovýGuru píše:

    ! Juhuu! Mám nový obľúbený recept na guláš! S pridanými rozmarínmi to musí byť úplná bomba chuti. Nikdy by som nepovedal, že také jednoduché jedlo môže byť také úžasné. Určite to skúsim ešte tento týždeň.

  42. _Radoslav_98_ píše:

    ! Som veľmi nadšený z tohoto receptu! Maďarský guláš nikdy nesklame moje chuťové poháriky a tentokrát si ho pripravím presne podľa vášho postupu. Verím tomu, že to dopadne skvele.