Dnes sa pustíme do báječného receptu na makaróny s čerstvými kuriatkami! Tu je:
Ingrediencie:
- 250 g makarónov
- 2 ks sviežich kuriatok
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 1 lyžica masla
- ½ čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
- soľ a korenie podľa preferencií
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Makaróny s čerstvými kuriatkami
Návod:
- Na začiatku si pripravíme všetky suroviny. Makaróny varíme podľa pokynov na obale, pokiaľ nebudú al dente.
- Kuriatka dôkladne očistíme a nakrájame na menšie časti. Cibuľu a cesnak olúpeme a jemne nasekáme.
- Na panvici roztopíme maslo a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak, kým sa nezafarbia do zlatista.
- Pridáme kuriatká a opečieme ich zo všetkých strán, kým nie sú dostatočne prepečené.
- Do pánve vlejeme smotanu na varenie, mletú sladkú papriku a dochutíme soľou a korením. Všetko poriadne premiešame.
- Hotovú omáčku necháme povariť ešte pár minút, aby sa ingrediencie prepojili a aby nadobudla správnu konzistenciu.
- Nakoniec pridáme uvarené makaróny do pánve s omáčkou a starostlivo ich premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila.
- Podávame na tanieroch a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajem vám dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2) Makaróny s čerstvými kuriatkami
Ingrediencie:
- 250 g makarónov (napríklad penne alebo farfalle)
- 200 g čerstvých kuriatok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 100 ml smotany na varenie
- 50 g parmezánu (alebo iného tvrdého syra)
- 2 lyžice olivového oleja
- Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Štipka muškátového orieška (voliteľné)
Návod:
-
Príprava cestovín:
- Vezmite veľký hrniec a priveďte dostatočné množstvo osolenej vody do varu. Pridajte makaróny a varte ich podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente. Následne ich sceďte a nechajte chvíľu odkvapkať.
-
Príprava omáčky:
- Medzitým si nakrájajte cibuľu nadrobno a cesnak na plátky.
- Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nebude mäkká a priesvitná (asi 5 minút). Potom pridajte cesnak a smažte ešte asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
-
Pridávanie kuriatok:
- Opláchnite čerstvé kuriatka a nakrájajte ich na menšie časti. Pridajte ich na panvicu k cibuli a cesnaku. Smažte, kým nie sú zlatohnedé (asi 5-7 minút). Osolte a okoreňte podľa potreby.
-
Dokončovanie omáčky:
- Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte a nechajte variť ešte chvíľu, aby sa omáčka zahustila, asi 3-5 minút. Môžete pridať aj štipku muškátového orieška pre lepšiu chuť.
-
Spojenie s makarónami:
- Do pánve vložte uvarené makaróny a starostlivo premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili a makaróny sa obalili v omáčke.
-
Servírovanie:
- Na tanieroch posypte parmezánom a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete podávať ihneď.
-
Užite si jedlo!
- Makaróny s čerstvými kuriatkami sú skvelé na rýchly a chutný obed či večeru. Prajeme vám dobrú chuť!
Tip:
Ak máte radi pikantné jedlá, môžete do omáčky pridať aj trošku čili vločiek.