Recept na makaróny s hubami, ktoré som pripravila len pre vás.
Zoznam potrebných surovín:
- 250 g sušených cestovín (napríklad penne, fusilli alebo rigatoni)
- 250 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny, gaštanové hríby, portobello)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 250 ml smotany na varenie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky na ozdobenie
Recept na makaróny s hubami
Návod na prípravu:
- Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa pokynov uvedených na obale. Opláchneme ich studenou vodou a necháme dobre odkvapkať.
- Huby dôkladne očistíme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemno.
- V panvici zahrejeme olivový olej a osmažíme cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú a nezačnú zlatisto sfarbovať.
- Do panvice pridáme huby a dusíme, kým sú jemné a nevypustia svoju šťavu.
- Pridáme smotanu na varenie a necháme jemne zvariť, až kým omáčka nezhustne. Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Uvarené cestoviny vložíme do omáčky a dôkladne premiešame, aby sa všetky zložky spojili.
- Podávame na teplých tanieroch a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Dobrú chuť!
2) Makaróny s hubami recept
Vítame vás v našom kulinárskom svete! Dnes pripravíme vynikajúci recept na makaróny s hubami, ktorý vás určite osloví svojou chuťou a jednoduchou prípravou.
Tento pokrm je skvelý nielen pre milovníkov cestovín, ale aj pre tých, ktorí hľadajú rýchly a chutný obed či večeru. Celý proces trvá len pár minút.
Na prípravu tohto jedla budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 300 g makarónov (napríklad penne alebo fusilli)
- 250 g čerstvých húb (najlepšie šampiňóny)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- parmezán na posypanie (voliteľné)
Postup prípravy makarónov s hubami
Najprv si pripravíme makaróny. Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu a osolte. Do vriacej vody vsypte makaróny a varte ich podľa pokynov uvedených na obale. Kým sa makaróny varia, pripravíme si huby.
Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte, až kým cibuľa nebude transparentná. Potom vložte nakrájané huby a smažte ich, kým nevypustia šťavu a nezískajú zlatistý vzhľad. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Keď sú makaróny hotové, sceďte ich a zmiešajte s houbovou zmesou na panvici. Dobre premiešajte, aby sa chute spojili. Podávajte ihneď, posypané strúhaným parmezánom, ak máte radi.
Užite si tento jednoduchý a chutný recept na makaróny s hubami, ktorý zaručene spojí všetkých pri stole a prinesie úsmev na vaše tváre. Dobrú chuť!