Recept na makaróny s houbovou omáčkou:
Ingrediencie:
- 300 g makarónov
- 250 g húb
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na šľahanie
- 50 g masla
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa vlastnej chuti
- nasekaná petržlenová vňať na ozdobu
Makaróny s houbovou omáčkou
Postup:
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na kocky nakrájanú cibuľu. Orestujte do zlatohnedej farby.
- Pridajte nakrájané huby a varte ich do mäkka.
- Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ešte niekoľko sekúnd.
- Na inej panvici rozpustite maslo a zmiešajte ho so smotanou. Nechajte variť 2-3 minúty, kým sa smotana nahreje.
- Odstavte hubovú zmes z ohňa a nechajte ju chvíľu oddýchnuť.
- Makaróny pripravte vo vriacej slanej vode podľa pokynov na obale a potom ich sceďte.
- Hubovú zmes skombinujte s omáčkou zo smotany a masla. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Na tanier rozdeľte uvarené makaróny a polijete ich houbovou omáčkou.
- Podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
2) Makaróny s žampionovou omáčkou
Makaróny s houbovou omáčkou predstavujú vynikajúcu alternatívu pre rýchly a chutný obed. Tento recept je veľmi jednoduchý a obsahuje ingrediencie, ktoré sú bežne dostupné. Naučte sa, ako pripraviť túto skvelú kombináciu, ktorá určite uspokojí vaše chuťové bunky. Nasledujúci postup Vám ukáže, ako na to.
Na výrobu makarón s houbovou omáčkou potrebujete nasledujúce prísady:
- 300 g makarónov (podľa vlastného výberu)
- 200 g čerstvých húb
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Parmezán na posypanie (voliteľné)
Postup prípravy makarónov s houbovou omáčkou
1. Najprv si uvarte makaróny podľa pokynov na obale. Použite osolenú vodu a varte ich do al dente.
2. Medzi tým, zatiaľ čo sa makaróny varia, pripravte houbovú omáčku. Na panvici prehrejte olivový olej a pridajte na jemno nakrájanú cibuľu. Smažte do zlatista, potom pridajte nasekaný cesnak.
3. Potom pridajte nakrájané huby a smažte asi 5 minút, kým nie sú mäkké. Pridajte smotanu a dobre premiešajte. Dochutíme soľou a čiernym korením. Nechajte na miernom ohni niekoľko minút, aby sa omáčka spojila.
4. Po uvarení makarónov ich sceďte a pridajte k houbovej omáčke. Dobre premiešajte tak, aby sa všetky makaróny dobre obalili. Podávajte teplé a podľa chuti posypte parmezánom.