Makový koláčik s ovocím a posýpkou

Makový dezert s ovocím a posýpkou,, ja ho pripravujem len takto. Ako sa vy rozhodnete ja na vás. 🙂

Suroviny:

  • 200 g hladkej múky
  • 150 g mletého maku
  • 120 g cukru
  • 100 ml mlieka
  • 80 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • čerstvé ovocie podľa vlastného výberu (napr. jahody, maliny alebo marhule)
  • posýpka (strúhaný kokos alebo mandle)

 

Postup prípravy:

  1. V miske spojte múku, mak, cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
  2. Do zmesi vylievajte mlieko, roztopené maslo a vajcia. Všetko dôkladne premiešajte, až kým sa nevytvorí jemné cesto.
  3. Plech na pečenie natrite maslom a posypte ho hrubou múkou.
  4. Cesto rozložte na plech do rovnomernej tenkej vrstvy.
  5. Na cesto uložte kúsky čerstvého ovocia.
  6. Koláčik posypte strúhaným kokosom alebo mandľami.
  7. Pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 30 až 35 minút, alebo kým povrch nebude zlatisto-hnedý.
  8. Po upečení nechajte koláčik vychladnúť a podávajte.

Príjemnú chuť!

 

Makový koláčik s ovocím a posýpkou - 2

2) Makový dezert s ovocím a posýpkou

Makový dezert s ovocím a posýpkou predstavuje jedinečnú pochúťku pre nadšencov vynikajúcich dezertov. Tento recept sa skvele hodí na rôzne oslavy či stretnutia s priateľmi. Spojenie delikátneho maku, sviežich plodov a chrumkavej posýpky zaručuje, že si tento dezert zamilujete!

Kuracie prsia na mede

Kuracie prsia na mede

Čítať viac »

Na prípravu makového dezertu budete potrebovať:

  • 250 g mletého maku
  • 200 g hladkej múky
  • 150 g cukru
  • 4 vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 250 g ovocia (napr. maliny, čučoriedky alebo jablká)
  • Cukor a škoricu na posypanie

Postup prípravy dezertu

1. Rúru predhrejte na 180 °C a pripravte si formu na pečenie, ktorú natrite maslom. 2. V miske spojte mletý mak, múku, prášok do pečiva a cukor. 3. V druhej miske šľahajte vajcia, pridajte mlieko a olej. Dôkladne premiešajte. 4. Obsah oboch misiek skombinujte a zmiešajte, kým sa nevytvorí hladké cesto.

5. Cesto prelejte do formy a ovocie rozložte rovnomerne na povrch. 6. Na vrch posypte cukrom zmiešaným so škoricou pre extra chuť. 7. Pečte 30-35 minút alebo do zlatista. Po upečení nechajte dezert vychladnúť a podávajte s kávou alebo čajom.

Záver a rady na servírovanie

Tento makový dezert je nielen lahodný, ale aj prekvapivo jednoduchý na prípravu. Môžete sa pohrať s rôznymi druhmi ovocia podľa ročných období alebo pridať trochu orechov pre chrumkavejšiu textúru.

Vychutnajte si tento dezert s vašimi blízkymi a nezabudnite, že radosť z varenia je to najdôležitejšie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *