Makový koláčik s ovocím a posýpkou

Makový koláčik s ovocím a posýpkou

Ingrediencie:

  • 200 g hladkej múky
  • 150 g mletého maku
  • 120 g cukru
  • 100 ml mlieka
  • 80 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • čerstvé ovocie podľa vlastného výberu (napr. jahody, maliny alebo marhule)
  • posýpka (strúhaný kokos alebo mandle)

 

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, mak, cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor.
  2. Pridajte do zmesi mlieko, roztopené maslo a vajcia. Všetko dobre premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
  3. Plech na pečenie vymastite a vysypte hrubou múkou.
  4. Cesto rozotrite na plechu do rovnomerne tenkej vrstvy.
  5. Na rozotreté cesto uložte kúsok čerstvého ovocia.
  6. Posypte koláčik strúhaným kokosom alebo mandľami.
  7. Koláčik pečte vo vyhriatej rúre na 180°C približne 30 – 35 minút, alebo kým nie je zlatisto-hnedý.
  8. Po upečení koláčik nechajte vychladnúť a podávajte.

Dobrú chuť!

 

2)

Makový koláčik s ovocím a posýpkou je absolútnou lahôdkou pre milovníkov chutných dezertov. Tento recept je ideálny na rôzne oslavy či stretnutia s priateľmi. Kombinácia jemného maku, sviežich plodov a chrumkavej posýpky zaručuje, že si tento koláčik zamilujete!

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu makového koláčika budete potrebovať:

  • 250 g mletého maku
  • 200 g hladkej múky
  • 150 g cukru
  • 4 vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 250 g ovocia (napr. maliny, čučoriedky alebo jablká)
  • Cukor a škorica na posypanie

 

Postup prípravy koláčika

1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formu na pečenie, ktorú vymažte maslom.2. V miske zmiešajte mletý mak, múku, prášok do pečiva a cukor.3. V druhej miske šľahajte vajcia, pridajte mlieko a olej. Dobre premiešajte.4. Spojte obsah oboch misiek a zmiešajte, kým nevznikne jednoliate cesto.5. Cesto prelejte do formy a rovnomerne rozložte ovocie na povrch.6. Na vrch posypte cukrom zmiešaným so škoricou pre extra chuť.7. Pečte 30-35 minút alebo do zlatista. Po upečení nechajte koláčik vychladnúť a podávajte s kávou alebo čajom.

Záver a tipy na servírovanie

Tento makový koláčik je nielen chutný, ale aj výnimočne jednoduchý na prípravu. Môžete experimentovať s rôznymi druhmi ovocia podľa sezóny alebo dokonca pridať trochu orechov pre chrumkavú textúru. Užite si tento koláčik s vašimi najbližšími a nenechajte sa obmedzovať, majte z neho radosť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *