Mangoldová polievka

Mangoldová polievka, tiež známa ako špenátová polievka, je skvelá voľba pre zdravý a chutný obed. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 1 väčšia hlava mangoldu (špenátu)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na dusenie

 

Mangoldová polievka

Postup:

  1. Mangold opláchnite, odstráňte hrubé stonky a nakrájajte na menšie kúsky. Listy si uschovejte na stranu.
  2. Na panvici rozpálte olej a orestujte nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, až získajú zlatisto-hnedú farbu.
  3. Pridajte nakrájaný mangold a nechajte ho dusiť asi 5 minút, kým zmäkne.
  4. Medzitým si olúpte a nakrájajte zemiaky na menšie kúsky.
  5. Do hrnca s mangoldom pridajte nakrájané zemiaky a zalejte zeleninovým vývarom.
  6. Polievku osolte a okorente podľa chuti.
  7. Varíme asi 20-30 minút, kým sa zemiaky zmäknú.
  8. Vrcholové listy mangoldu nakrájajte na tenké prúžky a pridajte ich do vývaru.
  9. Nechajte polievku prevrieť ešte 5 minút.
  10. Ak chcete hladšiu konzistenciu, môžete polievku rozmixovať tyčovým mixérom.

Hotovú mangoldovú polievku môžete servírovať s čerstvým chlebom alebo krutónmi. Dobrú chuť!

 

2)

Mangoldová polievka je jemné a výživné jedlo, ktoré obohatí váš jedálny lístok. S bohatou chuťou a všestrannosťou môže slúžiť ako skvelý predkrm alebo hlavné jedlo. V tomto článku sa pozrieme na ingrediencie a postup, ako pripraviť túto chutnú polievku.

Ingrediencie na mangoldovú polievku

Pre vyhotovenie mangoldovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g čerstvého mangoldu
  • 1 strednú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 stredné zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Trochu citrónovej šťavy (voliteľné)

Postup na prípravu mangoldovej polievky

Na začiatku si dôkladne umyte mangold a nakrájajte ho na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno, a zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky.

V hlbokej panvici na olivovom oleji opečte cibuľu a cesnak do zlato-hneda. Pridajte zemiaky a restujte ich asi 5 minút. Následne pridajte mangold a premiešajte ingrediencie.

Keď mangold zmäkne, pridajte zeleninový vývar a varte na strednom ohni asi 20 minút, alebo pokým zemiaky nie sú mäkké. Na záver dochuťte soľou, čiernym korením a prípadne aj citrónovou šťavou.

Polievku môžete podávať samostatne alebo s čerstvým chlebom. Mangoldová polievka je skvelou voľbou na osvieženie počas zimných dní.

Podobné príspevky

5 Komentárov

  1. Anna Vasicek píše:

    Mnam, mangoldová polievka mi veľmi chutí. Určite vyskúšam tento recept.

  2. Murcova Libusa píše:

    Super recept! Rada varím nové jedlá a táto polievka znie veľmi zaujímavo.

  3. Slavka47 píše:

    Vyzdvihujem túto polievku ako jednu z najlepších, ktoré som kedy ochutnala.

  4. Svatopluk Adamcova píše:

    Neviem si vynachváliť mangoldovú polievku. Tento recept je naozaj jednoduchý a chutný.

  5. Lenka Szabova píše:

    Polievka vyzerá veľmi chutne a určite ju čoskoro uvarím svojej rodine. Myslím, že im bude chutiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *