Marinované kuracie prsia s basmati ryžou s restovanou mrkvou

 

Marinované kuracie filety s basmati ryžou a restovanou mrkvou.

  • 4 kuracie filety
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja

Marináda:

  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička čerstvo nasekaného rozmarínu

Basmati ryža:

  • 1 šálka basmati ryže
  • 2 šálky vody
  • Soľ podľa chuti

Restovaná mrkva:

  • 4 veľké mrkvy, olúpané a nakrájané na kolieska
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 lyžica medu
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencie

 

Marinované kuracie filety s basmati ryžou a restovanou mrkvou

  1. Príprava marinády: V miske spojte všetky zložky marinády: olivový olej, med, sójovú omáčku, nasekaný cesnak a čerstvý rozmarín.
  2. Marinovanie kurčiat: Kuracie filety umyte a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte ich podľa chuti. Vložte ich do misky a zalejte marinádou. Dobre premiešajte a nechajte marinovať minimálne 30 minút, najlepšie v chladničke.
  3. Príprava basmati ryže: V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte basmati ryžu a soľ podľa chuti. Znížte teplotu na najnižšiu hodnotu, zakryte hrniec a varte ryžu približne 15-20 minút, kým sa voda neabsorbovala a ryža je príjemne mäkká. Potom odstavte a nechajte ryžu zakrytú stáť asi 5 minút.
  4. Restovaná mrkva: Na hlbšej panvici rozohrejte maslo na strednej teplote. Pridajte nakrájanú mrkvu a restujte, až kým nezmäkne a nezíska zlatohnedú farbu. Potom vmiešajte med, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a restujte ešte ďalšie 2-3 minúty.
  5. Pečenie kurčiat: Rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu. Položte marinované kuracie filety na gril a grilujte z oboch strán, kým nie sú dobre upečené a voňajú lahodne (približne 6-8 minút na každej strane).
  6. Servírovanie: Kuracie filety podávajte s basmati ryžou a restovanou mrkvou. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo koriander.

Týmto spôsobom si môžete pripraviť chutné marinované kuracie filety s basmati ryžou a restovanou mrkvou. Prajeme dobrú chuť!

Marinované kuracie prsia s basmati ryžou s restovanou mrkvou-2

2) Marinované kuracie prsia s basmati ryžou s restovanou mrkvou

Ak hľadáte jeden originálny a vynikajúci recept, ste na správnej adrese! Dnes si pripravíme jemne marinované kuracie filety, ktoré servírujeme na voňavej basmati ryži a doplníme restovanou mrkvou. Tento pokrm je ideálny na rodinný obed, ale aj na výnimočné večere. Pripravte sa na jedinečný zážitok, ktorý si zamilujete!

Pečené kuracie stehná v jánskom skle

Pečené kuracie stehná v jánskom skle

Čítať viac »

Ingrediencie

Predtým, než začneme, uistite sa, že máte všetky potrebné suroviny:

  • 2 kuracie filety
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička medu
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 šálka basmati ryže
  • 2 šálky vody
  • 2 mrkvy, nakrájané na pásiky

Postup prípravy

Začneme marinovaním kuracích pŕs: v mise spojte olivový olej, citrónovú šťavu, med, nasekaný cesnak, soľ a čierne korenie. Kuracie filety vložte do marinády a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút.

Medzitým sa pustíme do prípravy basmati ryže. V hrnci priveďte 2 šálky vody do varu, pridajte ryžu a na miernom ohni varte 15 minút, až kým nebude ryža krásne jemná. Potom ju nechajte chvíľu odpočívať.

Na panvici zohrejte trochu olivového oleja a pridajte nakrájanú mrkvu. Restujte ju asi 5-7 minút, kým nezmäkne a nezíska pôsobivú farbu.

Grilujte marinované kuracie filety na panvici alebo grile ďalších 6-7 minút z každej strany, kým nie sú prepečené. A keď budú hotové, nakrájajte ich na plátky a pripravte na servírovanie.

Podávanie

Na tanier najprv nasypte basmati ryžu, na ňu položte plátky kuracích pŕs a ozdobte restovanou mrkvou. Tento jedinečný pokrm poteší vaše chuťové poháriky a stane sa vaším obľúbeným jedlom. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Stanislav Ruzicka píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  2. Samuel91 píše:

    Chutné jedlo, ľahké na prípravu. Super!

  3. Janko123 píše:

    Tento recept na marinované kuracie prsia je skvelý! Mám rád, ako sa všetko pripravuje jednoducho a rýchlo. Basmati ryža s restovanou mrkvou je perfektný doplnok. Určite to vyskúšam na rodinnej večeri!

  4. MiskaD píše:

    Wow, táto kombinácia chutí ma veľmi oslovila! Marináda vyzerá výborne a určite pridá kuracím prsiam skvelú chuť. Som nadšený, že to môžem pripraviť pre svojich priateľov. Ďakujem za tento úžasný recept!

  5. LuckyCat píše:

    Toto jedlo vyzerá tak chutne! Rád varím a tento recept sa mi páči, lebo je jednoduchý a rýchly. Dúfam, že sa mi podarí pripraviť ho rovnako dobre ako na obrázku. Určite ho vyskúšam čoskoro!

  6. SunnyDay88 píše:

    Myslím, že tento recept je perfektný pre každého, kto chce niečo chutné a zdravé! Marinované kuracie prsia s basmati ryžou znejú skvele a ja milujem mrkvu. Určite to skúsim na víkendovú večeru s rodinou.

  7. KreativnyKuchynskyMajster píše:

    Skvelé tipy na varenie! Tento recept vyzerá jednoducho fantasticky. Kombinácia marinády s cesnakom a rozmarínom je veľmi lákavá. Teším sa, až to urobím pre svojich blízkych – určite budú nadšení!

  8. SladkyZajac píše:

    Tento recept ma inšpiroval! Milujem grilované jedlá a toto vyzerá ako dokonalé jedlo na letný piknik. Basmati ryža so zlatistou mrkvou bude určite lahodná kombinácia. Ďakujem za zdieľanie!

  9. ZelenySvet píše:

    Nedávno som objavil túto stránku a už mám plno nápadov na varenie! Tento recept je presne to, čo som hľadal – niečo jednoduché a chutné pre moju rodinu. Teším sa na prípravu týchto kuracích pŕs!

  10. _ChutnyVarenik_ píše:

    ‚Marinované kuracie prsia‘ sú moje obľúbené jedlo! Rád experimentujem s rôznymi marinádami a tento recept mi dáva nový pohľad na veci. Je to jednoduché, ale pritom veľmi chutné – ďakujem za inšpiráciu!

  11. @LáskyplnáMama píše:

    ‚Restovaná mrkva‘ vždy dodáva farbu aj chuť mojim jedlám! Tento recept ma nadchol nielen vzhľadom ale aj tým, ako jednoduché je ho pripraviť. Určite ho zaradím do môjho týždenného menu.