Marinované kuracie filety s basmati ryžou a restovanou mrkvou.
- 4 kuracie filety
- Soľ a čierne korenie podľa preferencie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
Marináda:
- 1/4 šálky olivového oleja
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička čerstvo nasekaného rozmarínu
- 1 šálka basmati ryže
- 2 šálky vody
- Soľ podľa chuti
Restovaná mrkva:
- 4 veľké mrkvy, olúpané a nakrájané na kolieska
- 2 polievkové lyžice masla
- 1 lyžica medu
- Soľ a čierne korenie podľa preferencie
Marinované kuracie filety s basmati ryžou a restovanou mrkvou
- Príprava marinády: V miske spojte všetky zložky marinády: olivový olej, med, sójovú omáčku, nasekaný cesnak a čerstvý rozmarín.
- Marinovanie kurčiat: Kuracie filety umyte a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte ich podľa chuti. Vložte ich do misky a zalejte marinádou. Dobre premiešajte a nechajte marinovať minimálne 30 minút, najlepšie v chladničke.
- Príprava basmati ryže: V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte basmati ryžu a soľ podľa chuti. Znížte teplotu na najnižšiu hodnotu, zakryte hrniec a varte ryžu približne 15-20 minút, kým sa voda neabsorbovala a ryža je príjemne mäkká. Potom odstavte a nechajte ryžu zakrytú stáť asi 5 minút.
- Restovaná mrkva: Na hlbšej panvici rozohrejte maslo na strednej teplote. Pridajte nakrájanú mrkvu a restujte, až kým nezmäkne a nezíska zlatohnedú farbu. Potom vmiešajte med, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a restujte ešte ďalšie 2-3 minúty.
- Pečenie kurčiat: Rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu. Položte marinované kuracie filety na gril a grilujte z oboch strán, kým nie sú dobre upečené a voňajú lahodne (približne 6-8 minút na každej strane).
- Servírovanie: Kuracie filety podávajte s basmati ryžou a restovanou mrkvou. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo koriander.
Týmto spôsobom si môžete pripraviť chutné marinované kuracie filety s basmati ryžou a restovanou mrkvou. Prajeme dobrú chuť!
2) Marinované kuracie prsia s basmati ryžou s restovanou mrkvou
Ak hľadáte jeden originálny a vynikajúci recept, ste na správnej adrese! Dnes si pripravíme jemne marinované kuracie filety, ktoré servírujeme na voňavej basmati ryži a doplníme restovanou mrkvou. Tento pokrm je ideálny na rodinný obed, ale aj na výnimočné večere. Pripravte sa na jedinečný zážitok, ktorý si zamilujete!
Ingrediencie
Predtým, než začneme, uistite sa, že máte všetky potrebné suroviny:
- 2 kuracie filety
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička medu
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 šálka basmati ryže
- 2 šálky vody
- 2 mrkvy, nakrájané na pásiky
Postup prípravy
Začneme marinovaním kuracích pŕs: v mise spojte olivový olej, citrónovú šťavu, med, nasekaný cesnak, soľ a čierne korenie. Kuracie filety vložte do marinády a nechajte ich marinovať aspoň 30 minút.
Medzitým sa pustíme do prípravy basmati ryže. V hrnci priveďte 2 šálky vody do varu, pridajte ryžu a na miernom ohni varte 15 minút, až kým nebude ryža krásne jemná. Potom ju nechajte chvíľu odpočívať.
Na panvici zohrejte trochu olivového oleja a pridajte nakrájanú mrkvu. Restujte ju asi 5-7 minút, kým nezmäkne a nezíska pôsobivú farbu.
Grilujte marinované kuracie filety na panvici alebo grile ďalších 6-7 minút z každej strany, kým nie sú prepečené. A keď budú hotové, nakrájajte ich na plátky a pripravte na servírovanie.
Podávanie
Na tanier najprv nasypte basmati ryžu, na ňu položte plátky kuracích pŕs a ozdobte restovanou mrkvou. Tento jedinečný pokrm poteší vaše chuťové poháriky a stane sa vaším obľúbeným jedlom. Prajeme dobrú chuť!