Marinované kuracie filé s gratinovanými zemiakmi predstavujú skvelý recept, ktorý určite osloví vaše chuťové zmysly. Tu je prehľadný návod, ako pripraviť tento vynikajúci pokrm:
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracieho filé
- 4 veľké zemiaky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 pohár šľahačkovej smotany
- Soľ, korenie a bylinky podľa vašich preferencií
- Strúhanka a maslo na gratinovanie
Postup prípravy:
- Kuracie filé dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na tenké plátky. Môžeme ich jemne naklepať, aby vznikli rovnomerné kúsky.
- V miske si pripravíme marinádu z olivového oleja, rozpučeného cesnaku, soli, korenia a obľúbených byliniek. Necháme marinádu odstáť na niekoľko minút.
- Zemiaky ošúpeme a narežeme na tenké plátky. Cibuľu ošúpeme a rozkrájame na tenké krúžky.
- Plech na pečenie potrieme maslom a na dno uložíme vrstvu zemiakov. Posypeme soľou a korením, a následne prikryjeme vrstvou cibule. Opäť dochutíme soľou a korením. Tento postup opakujeme, kým minieme všetky ingrediencie.
- Kuracie plátky prelejeme pripravenej marinádou a necháme ich aspoň 30 minút marinovať v chladničke.
- Na plech uložíme marinované kuracie plátky na zemiaky a cibuľu a vložíme do predhriatej rúry na 180 °C. Pečieme približne 25-30 minút, kým nie sú kuracie kúsky šťavnaté a zemiaky mäkké.
- Keď je pokrm upečený, zvyšok šľahačkovej smotany pokvapkáme na vrch a posypeme strúhankou. Plech opäť vložíme do rúry a necháme gratinovať ešte 10-15 minút, kým nezíska zlatistú farbu.
- Hotový pokrm podávame teplý. Môžete ho doplniť čerstvou zeleninou alebo šalátom.
Vychutnajte si túto lahodnú kombináciu aromaticky marinovaných kuracích filé s krehkými gratinovanými zemiakmi.
2) Marinované kuracie prsia s gratinovanými zemiakmi
Ak hľadáte recept, ktorý spojí chutné marinované kuracie filé s vynikajúcou prílohou, ste na správnom mieste. Tento recept na marinované kuracie filé s gratinovanými zemiakmi vám prinesie osviežujúci chuťový zážitok, ktorý zaujme každého hosťa. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, ako tento pokrm pripraviť.
Ingrediencie
Na marinované kuracie filé budete potrebovať:
- 500 g kuracieho filé
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- soľ a čierne korenie
Na gratinované zemiaky:
-
- 600 g zemiakov
- 400 g zemiakov
- 200 ml kuchynskej smotany
- 150 g strúhaného syra
- 1 cibuľa
- soľ, muškátový oriešok
- 600 g zemiakov
Postup prípravy
Začnite marinovaním kuracích pŕs. V miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Kuracie prsia dôkladne obalíme v marináde a necháme ich odpočívať minimálne 30 minút.
Medzitým sa pustite do prípravy gratinovaných zemiakov. Olúpte zemiaky a nakrájajte ich na tenké plátky. Všetky prísady zmiešajte spolu s nakrájanou cibuľou a preložte do zapekacej nádoby. Zmes zalejte smotanou, posypte syrom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút.
Počas pečenia zemiakov opekajte marinované kuracie prsia na panvici na strednom ohni 5-7 minút z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé a dobre prepečené.
Záver
Servírujte marinované kuracie prsia s horúcimi gratinovanými zemiakmi. Tento recept ponúka chutné a výživné prísady, ktoré potešia vaše chuťové poháriky a prinesú vám satisfakciu z varenia. Nezabudnite sa ospravedlniť priateľom za neodolateľnú vôňu, ktorú tento pokrm vyprodukuje. Dobrú chuť!