Na marinované vykostené kuracie stehná budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 4 vykostené kuracie stehná
– 4 strúčiky cesnaku
– 1 čerstvý zázvor (približne 2 cm)
– 1 olúpaná cibuľa
– 4 polievkové lyžice sójovej omáčky
– 2 polievkové lyžice medu
– 2 polievkové lyžice oleja
– čerstvo mleté korenie
– soľ

 

Marinované kuracie stehná vykostené

Postup:

1. V mixéri si pripravíme marinádu z cesnaku, zázvoru, cibule, sójovej omáčky, medu a oleja. Všetky ingrediencie dôkladne rozmixujeme na hladkú pastu.

2. Marínovanie: Kuracie stehná dôkladne osušíme kuchynským papierom a natrieme marinádou. Necháme odstáť aspoň 30 minút, ideálne však cez noc v chladničke.

3. Predpečieme rúru na 200 stupňov Celzia. Kuracie stehná vyložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 40-45 minút, prípadne kým nezískajú zlatistú farbu.

4. Pred servírovaním môžeme kuracie stehná posypať čerstvo mletým korením a soliť podľa chuti.

Takto pripravené marinované vykostené kuracie stehná si môžete podávať napríklad s pečeným zemiakovým pyré alebo s čerstvým šalátom. Dobrú chuť!

 

 


Marinovane vykostene kuracie stehna su lahke a chutne jedlo, ktore si zamiluju nielen dospeli, ale aj deti. Jednotlive stehna sa najprv dobre premyslene nakraju a navonok osolene, nakoniec sa napusti do pripravenej marinady.

Na pripravu marinady potrebujeme nasledovne ingrediencie: olivovy olej, citronova stava, cesnak, cierne korenie, sol, cukor, tymian a petrzlenova vlozka.

V mise zmiesame olivovy olej s citronovou stavou, najlepsie z cerstvych citronov, primiesame nadrobno nasekanu petrzlenovu vlozku, nadrobno nasekany cesnak, cierne korenie, sol, cukor a tymian. Vsetko dobre premiesame, aby sa z ingrediencii vytvorila jednotna marinada.

Kuracie stehna ocistime od pokoze, kosti a vnutornych casti, nakrajame na male kusky a ponorime do pripravenej marinady. Nechame aspon hodinu odstat v chladnicke, idealne vsak niekolko hodin alebo aj cez noc, aby sa do stehien dostali vsetky chutove pripravene v marinade.

Nasledne kuracie stehna vlozime na plech vylozeny pecicim papierom a pecieme v predhriatej rure na 180 stupnov asi 30-40 minut, pripadne do zlatista. Posypeme dalsou cerstvou petrzlenovou vlozkou a mame hotove chutne marinovane vykostene kuracie stehna, ktore mozeme podavat s rozmanitymi prilohami. Dobru chut!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *