Na masovú polievku budete potrebovať:

– 420g mäsa (hovädzie, kuracie alebo bravčové)
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 petržlenový koreň
– 1 lyžicu masla
– soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Mäsová polievka

Postup:

1. Mäso opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na menšie kúsky.
2. V hrnci rozpohrejte maslo a orestujte nakrájanú cibuľu.
3. Pridajte mäso a pomaly opražte, až kým sa nezačne zlatisto hnedieť.
4. Pridajte nadrobené zeleninu – mrkvu, zemiaky a petržlenový koreň. Osolte a okoreňte čiernym korením.
5. Zalejte polievku vodou a nechajte variť, kým sa mäso a zelenina nezmäknú.
6. Ak je potrebné, dochuťte polievku soľou a korením podľa chuti.
7. Podávajte horúcu s kôrkami čerstvého chleba.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *