Medové kuracie krídelka

 

Medové kuracie krídla predstavujú skvelé jedlo, ktoré si môžete jednoducho pripraviť vo svojej kuchyni. Tu je prehľadný recept:

Potrebné suroviny:

  • 500 g kuracích krídel
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku, na jemno nakrájané
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • koriander na dekoráciu (voliteľné)

 

Medové kuracie krídla

Návod na prípravu:

  1. Na začiatku zmiešajte marinádu. V mise spojte med, sójovú omáčku, nasekaný cesnak, olivový olej, soľ a korenie. Dobre premiešajte, až kým sa všetky prísady dôkladne neprepoja.
  2. Kuracie krídla umyte pod tečúcou vodou a osušte pomocou papierovej utierky.
  3. Marinádu dajte do väčšej misy a pridajte kuracie krídla. Dôkladne ich obalte, aby ich marináda pokryla rovnomerne.
  4. Nechajte ich marinovať v chladničke minimálne 30 minút (ideálne celú noc, ak máte viac času).
  5. Po marinovaní si pripravte plech na pečenie a vyložte ho papierom na pečenie. Uložte na ňom kuracie krídla a prelejte zvyšnou marinádou.
  6. Rúru predohrejte na 200 °C a pečte krídla asi 25 – 30 minút, kým nebudú krásne zlaté a dokonale prepečené.
  7. Po upečení môžete krídla ozdobiť čerstvým koriandrom a servírovať so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Verím, že si vychutnáte tieto chutné medové kuracie krídla!

Medové kuracie krídelka-2

2) Medové kuracie krídelka

Medové kuracie krídla sú lahodnou a žiadanou voľbou pre milovníkov kuracieho mäsa. Ich sladká a jemne slaná chuť je perfektná na rodinné oslavy, grilovačky či ako rýchly večerný snack. V tomto recepte vám predstavíme potrebné prísady a postup, ako si tieto krídla pripraviť jednoducho a rýchlo.

Hlivová polievka na kyslo

Hlivová polievka na kyslo

Čítať viac »

Prísady na medové kuracie krídla

Na prípravu medových kuracích krídel budete potrebovať:

  • 1 kg kuracích krídiel
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 1 čajová lyžička mletého zázvoru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Návod na prípravu kuracích krídel

1. Najprv si pripravte marinádu. V miske spojte med, sójovú omáčku, olivový olej, pretlačený cesnak a zázvor. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky zlúčili dokopy.

2. Kuracie krídla dôkladne umyte a osušte. Potom ich vložte do pripravenej marinády. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, najlepšie však niekoľko hodín v chladničke.

3. Dôležité je aby bola rúra poriadne predhriatá. Ja som zvolila 200 stupňov. Krídla vyberte z marinády a rozložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšok marinády môžete využiť na potieranie krídel počas pečenia.

4. Pečte krídla 25-30 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedú a chrumkavú farbu. Počas pečenia ich pravidelne potierajte marinádou pre lepšiu chuť.

5. Po upečení krídla servírujte s obľúbenými omáčkami alebo čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Pravoslav36 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho skúsim vyskúšať! Myslím si, že bude chuti.

  2. Almasi Jaromir píše:

    S týmto receptom to musí byť super jedlo, určite skúsim pripraviť medové kuracie krídelká!

  3. Gejza42 píše:

    Tento recept je skvelý a veľmi jednoduchý na prípravu. Určite si ho vyskúšam!