Melence polievka - recept

Melanžová polievka je lahodná a sýta polievka, ktorá kombinuje rôzne druhy zeleniny a mäsa. Je veľmi jednoduchá na prípravu a skvelá ako hlavné jedlo alebo predjedlo. Tu je jednoduchý recept na melanžovú polievku:

Suroviny:

  • 2 veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 paprika
  • 200 g bravčovej klobásy
  • 1 konzerva rajčín (400 g)
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na posypanie

 

Melence polievka – recept

Postup:

  1. Zemiaky, mrkvu, cibuľu, cesnak a papriku očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Klobásu pokrájajte na plátky.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte klobásu, cibuľu a cesnak, kým cibuľa nezarumenie.
  4. Do hrnca pridajte nakrájanú zeleninu, orestovanú klobásu, rajčiny a zeleninový vývar. Ochutite soľou a korením.
  5. Hrnec zakryte a nechajte variť približne 20 – 25 minút, kým zelenina nezmäkne.
  6. Po uvarení polievku servírujte posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

2)

Melence polievka je tradičné jedlo, ktoré si získa srdcia mnohých milovníkov chutného a výživného jedla. Tento recept je perfektne prispôsobený pre všetkých, ktorí majú radi jedlá s bohatou chuťou a hlbokými koreninami. Teplá a krémová melence polievka je ideálna na chladnejšie dni a perfektná ako predjedlo na rodinnej oslave.

Ingrediencie potrebné na melence polievku

Aby ste si mohli pripraviť túto lahodnú melence polievku, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g čerstvých melencov
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 100 ml smotany na varenie
  • soľ, čierne korenie, olivový olej a bylinky podľa chuti

 

Postup na prípravu melence polievky

Začnite tým, že očistíte a nakrájate cibuľu a cesnak. V hrnci na olivovom oleji osmažte cibuľu a cesnak do zlatista. Následne pridajte nakrájané melence a zemiaky, všetko dobre premiešajte a restujte asi 5 minút.

Potom pridajte zeleninový vývar a priveďte do varu. Po uvarení, znížte teplotu a varte na miernom ohni, kým zemiaky a melence nie sú mäkké (približne 20 minút). Po uvarení polievku rozmixujte do hladka a pridajte smotanu na varenie. Dochutíme soľou, korením a bylinkami. Podávajte teplé a vychutnajte si túto skvelú melence polievku s čerstvým chlebom.

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Odvonc píše:

    Melanžová polievka je super jedlo. Jej príprava je rýchla a jednoduchá.

  2. Matus Sadlonova píše:

    Super recept, vyzkúšam už zajtra.

  3. Ivana Brezina píše:

    Melanžová polievka je tradičné jedlo, ktoré si získa srdcia mnohých milovníkov chutného a výživného jedla. Tento recept je perfektne prispôsobený pre všetkých, ktorí majú radi jedlá s bohatou chuťou a hlbokými koreninami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *