Melence polievka - recept

 

Melanžová polievka je chutná a sýtá polievka, ktorá spája rôzne druhy zeleniny a mäsa. Príprava je veľmi jednoduchá a je skvelým hlavným jedlom alebo predjedlom. Tu je jednoduchý návod na melanžovú polievku:

Suroviny:

  • 2 veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 paprika
  • 200 g bravčovej klobásy
  • 1 konzerva rajčín (400 g)
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa potreby
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Recept na melanžovú polievku

Postup:

  1. Očistite a nakrájajte na menšie kúsky zemiaky, mrkvu, cibuľu, cesnak a papriku.
  2. Klobásu nakrájajte na plátky.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte klobásu, cibuľu a cesnak, kým cibuľa nezíska zlatú farbu.
  4. Do hrnca pridajte nakrájanú zeleninu, orestovanú klobásu, rajčiny a zeleninový vývar. Dochutíme soľou a korením.
  5. Hrnček zakryte a varte približne 20 – 25 minút, kým zelenina nezmäkne.
  6. Po uvarení polievku podávajte posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Melence polievka - recept-2

Kuracie stehná na mede

Kuracie stehná na mede

Čítať viac »

2) Melence polievka – recept

Melanžová polievka je tradičným jedlom, ktoré si získava srdcia mnohých nadšencov chutného a výživného jedla. Tento recept je dokonale prispôsobený pre všetkých, ktorí obľubujú jedlá s bohatou chuťou a hlbokými koreninami. Teplá a smotanová melanžová polievka je ideálna na chladnejšie dni a skvelá ako predjedlo na rodinnej oslave.

Ingrediencie potrebné na melanžovú polievku

Na prípravu tejto lahodnej melanžovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g čerstvých melónov
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 100 ml smotany na varenie
  • soľ, čierne korenie, olivový olej a bylinky podľa chuti

 

Postup na prípravu melanzovej polievky

Začnite tým, že očistíte a nakrájate cibuľu a cesnak. V hrnci na olivovom oleji osmažte cibuľu a cesnak do zlatista. Potom pridajte nakrájané melóny a zemiaky, všetko dobre premiešajte a restujte asi 5 minút.

Následne pridajte zeleninový vývar a priveďte do varu. Po uvarení znížte teplotu a varte na miernom ohni, až zemiaky a melóny budú mäkké (približne 20 minút). Po uvarení polievku rozmixujte do hladka a pridajte smotanu na varenie. Dochutíme soľou, korením a bylinkami. Podávajte teplé a vychutnajte si túto výbornú melanžovú polievku s čerstvým chlebom.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Odvonc píše:

    Melanžová polievka je super jedlo. Jej príprava je rýchla a jednoduchá.

  2. Matus Sadlonova píše:

    Super recept, vyzkúšam už zajtra.

  3. Ivana Brezina píše:

    Melanžová polievka je tradičné jedlo, ktoré si získa srdcia mnohých milovníkov chutného a výživného jedla. Tento recept je perfektne prispôsobený pre všetkých, ktorí majú radi jedlá s bohatou chuťou a hlbokými koreninami.