Tu je recept na mleté prasiatko so špagetami:
Ingrediencie:
- 500 g mletého prasiatka
- 1 malá cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 400 g paradajkovej pasty
- 2 polievkové lyžice paradajkovej omáčky
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- 1 čajová lyžička sušenej oregana
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- 300 g špagiet
- parmezán na posypanie (ak máte záujem)
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Mleté prasiatko so špagetami
Príprava:
- V hrnci s osolenou vriacou vodou pripravené špagety varíme podľa pokynov na obale. Keď sú al dente, scedíme ich a odložíme na neskôr.
- Na rozohriatej panvici orestujeme mleté prasiatko spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom. Miešame ich, až kým nie sú úplne prepečené.
- Pridáme paradajkovú pastu a paradajkovú omáčku. Dobre premiešame a necháme zmes variť na miernom ohni približne 10 minút.
- Pridáme sušené bylinky: bazalku a oregano. Dochutíme soľou a korením podľa vlastného uváženia. Pokračujeme vo varení ďalších 5 minút.
- Podávame mleté prasiatko s paradajkovou omáčkou na uvarených špagetách. Na ozdobu môžeme posypať nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a obľúbeným parmezánom.
Dobrú chuť!
2) Mleté bravčové mäso so špagetami
Špagety s mletým prasiatkom sú nielen lahodné, ale aj rýchlo zhotovené jedlo, ktoré si obľúbite. Tento recept je vhodný pre tých, ktorí chcú pripraviť niečo sýte pre rodinu či priateľov a zároveň si užiť chvíle v kuchyni. Pozrime sa na suroviny a spôsob prípravy tohto jedla.
Ingrediencie
Pre prípravu špagiet s mletým prasiatkom budete potrebovať:
- 400 g mletého prasiatka
- 300 g špagiet
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkovej omáčky
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- Strúhaný syr na servírovanie
Postup prípravy
Najprv v veľkom hrnci zohrejte vodu a pridajte soľ, a keď začne vrieť, vložte do nej špagety a varte ich podľa pokynov. Medzitým na panvici na strednom ohni rozohrejte trochu oleja a osmažte nakrájanú cibuľu s cesnakom, kým nezmäknú.
Pridajte mleté prasiatko a smažte, až kým nezíska zlatú farbu. Potom pridajte paradajkovú omáčku a sušenú bazalku, a nechajte variť 10 minút. Po uvarení špagiet ich sceďte a premiešajte so zmesou mletého prasiatka.
Podávajte horúce, posypané strúhaným syrom. Dobrú chuť!