Mleté bravčové mäso so špagetami

Tu je recept na mleté bravčové mäso so špagetami:

Suroviny:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 malá cibuľa, jemne posekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 2 polievkové lyžice paradajkového protlaku
  • 1 čajová lyžička sušeného bazalku
  • 1 čajová lyžička sušenej oregana
  • soľ a čierne korenie na ochutenie
  • 300 g špagiet
  • parmezán na posypanie (voliteľné)
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

 

Mleté bravčové mäso so špagetami

Postup:

  1. V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety podľa návodu na obale. Keď sú al dente, scedíme ich a stranou.
  2. Na rozohriatej panvici orestujeme mleté bravčové mäso spolu s posekanou cibuľou a cesnakom. Mäso miešame, kým nie je úplne prepečené.
  3. Potom pridáme paradajkový pretlak a paradajkový protlak. Premiešame a necháme zmes pomaly variť asi 10 minút na miernom ohni.
  4. Pridáme sušené bylinky – bazalku a oregano. Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Pokračujeme vo varení ďalších 5 minút.
  5. Podávame mleté bravčové mäso s paradajkovou omáčkou na uvarených špagetách. Na ozdobu môžeme použiť posekanú čerstvú petržlenovú vňať a obľúbený parmezán.

Dobrú chuť!

 

 

2)

Špagety s mletým bravčovým mäsom sú nielen chutné, ale aj rýchlo pripravené jedlo, ktoré si zamilujete. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí chcú zasýtiť rodinu alebo priateľov a zároveň si užiť čas strávený v kuchyni. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, ako toto jedlo pripraviť.

Ingrediencie

Aby ste pripravili špagety s mletým bravčovým mäsom, budete potrebovať:

  • 400 g mletého bravčového mäsa
  • 300 g špagiet
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajkovej omáčky
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Strúhaný syr na servírovanie

Postup prípravy

Najskôr si vo veľkom hrnci zohrejte vodu a pridajte soľ, keď začne vrieť, hodíte do nej špagety a varte ich podľa pokynov na obale. Medzitým si na panvici na strednom ohni rozohrejte trochu oleja a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu s cesnakom, až kým nezmäknú.

Pridajte mleté bravčové mäso a smažte, kým nie je zlatisté. Následne pridajte paradajkovú omáčku a sušenú bazalku, nechajte variť 10 minút. Po uvarení špagiet ich sceďte a premiešajte so zmesou mletého mäsa.

Podávajte horúce, posypané strúhaným syrom. Bon appétit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *