Tu je recept na mleté bravčové mäso so špagetami:
Suroviny:
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1 malá cibuľa, jemne posekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 400 g paradajkového pretlaku
- 2 polievkové lyžice paradajkového protlaku
- 1 čajová lyžička sušeného bazalku
- 1 čajová lyžička sušenej oregana
- soľ a čierne korenie na ochutenie
- 300 g špagiet
- parmezán na posypanie (voliteľné)
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Mleté bravčové mäso so špagetami
Postup:
- V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety podľa návodu na obale. Keď sú al dente, scedíme ich a stranou.
- Na rozohriatej panvici orestujeme mleté bravčové mäso spolu s posekanou cibuľou a cesnakom. Mäso miešame, kým nie je úplne prepečené.
- Potom pridáme paradajkový pretlak a paradajkový protlak. Premiešame a necháme zmes pomaly variť asi 10 minút na miernom ohni.
- Pridáme sušené bylinky – bazalku a oregano. Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Pokračujeme vo varení ďalších 5 minút.
- Podávame mleté bravčové mäso s paradajkovou omáčkou na uvarených špagetách. Na ozdobu môžeme použiť posekanú čerstvú petržlenovú vňať a obľúbený parmezán.
Dobrú chuť!
2)
Špagety s mletým bravčovým mäsom sú nielen chutné, ale aj rýchlo pripravené jedlo, ktoré si zamilujete. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí chcú zasýtiť rodinu alebo priateľov a zároveň si užiť čas strávený v kuchyni. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, ako toto jedlo pripraviť.
Ingrediencie
Aby ste pripravili špagety s mletým bravčovým mäsom, budete potrebovať:
- 400 g mletého bravčového mäsa
- 300 g špagiet
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkovej omáčky
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Strúhaný syr na servírovanie
Postup prípravy
Najskôr si vo veľkom hrnci zohrejte vodu a pridajte soľ, keď začne vrieť, hodíte do nej špagety a varte ich podľa pokynov na obale. Medzitým si na panvici na strednom ohni rozohrejte trochu oleja a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu s cesnakom, až kým nezmäknú.
Pridajte mleté bravčové mäso a smažte, kým nie je zlatisté. Následne pridajte paradajkovú omáčku a sušenú bazalku, nechajte variť 10 minút. Po uvarení špagiet ich sceďte a premiešajte so zmesou mletého mäsa.
Podávajte horúce, posypané strúhaným syrom. Bon appétit!