Mleté mäso v rajčinovej omáčke

 

Mleté mäso v rajčinovej omáčke je chutné a veľmi populárne jedlo. Tu je jednoduchý recept, ako si ho pripraviť:

Suroviny:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové, alebo zmes oboch)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 konzerva (400 g) krúpnejch paradajok
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja na smaženie
  • 1 šálka vody

 

Mleté mäso v rajčinovej omáčke

Postup:

  1. Na rozohriatom oleji orestujte cibuľu do zlatista. Pridajte cesnak a orestujte ešte chvíľu.
  2. Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania ho opražte, až kým nebude úplne prepražené.
  3. Pridajte paradajky, paradajkový pretlak, mletú papriku, oregano, soľ a korenie. Premiešajte.
  4. Znížte teplotu a nechajte omáčku vrieť asi 15 – 20 minút, občas premiešajte. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte vodu.
  5. Podávajte s cestovinami, zemiakmi alebo ako náplň do tacos.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *