Mleté mäso v omáčke z rajčín predstavuje lahodné a veľmi žiadané jedlo. Prinášame vám jednoduchý postup, ako si ho zhotoviť:
Ingrediencie:
- 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinácia oboch)
- 1 cibuľa, nadrobno nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 plechovka (400 g) kusov rajčín
- 2 lyžice rajčinového pretlaku
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
- 2 lyžice oleja na vyprážanie
- 1 šálka vody
Mleté mäso v omáčke z rajčín
Návod na prípravu:
- Na rozpálenom oleji orestujte cibuľu do zlatista. Potom pridajte cesnak a ešte chvíľu opražte.
- V mixe pridajte mleté mäso a za neustáleho miešania ho opečte, až kým nie je úplne hotové.
- Do zmesi dajte rajčiny, rajčinový pretlak, mletú papriku, oregano, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
- Znížte teplotu a nechajte omáčku variť približne 15 – 20 minút, občas zamiešajte. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte vodu.
- Servírujte s cestovinami, zemiakmi alebo ako plnku do tacos.
Prajem dobrú chuť!