Mleté mäso v rajčinovej omáčke

 

Mleté mäso v omáčke z rajčín predstavuje lahodné a veľmi žiadané jedlo. Prinášame vám jednoduchý postup, ako si ho zhotoviť:

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombinácia oboch)
  • 1 cibuľa, nadrobno nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 plechovka (400 g) kusov rajčín
  • 2 lyžice rajčinového pretlaku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
  • 2 lyžice oleja na vyprážanie
  • 1 šálka vody

 

Panna Cotta taliansky dezert

Panna Cotta taliansky dezert

Čítať viac »

Mleté mäso v omáčke z rajčín

Návod na prípravu:

  1. Na rozpálenom oleji orestujte cibuľu do zlatista. Potom pridajte cesnak a ešte chvíľu opražte.
  2. V mixe pridajte mleté mäso a za neustáleho miešania ho opečte, až kým nie je úplne hotové.
  3. Do zmesi dajte rajčiny, rajčinový pretlak, mletú papriku, oregano, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
  4. Znížte teplotu a nechajte omáčku variť približne 15 – 20 minút, občas zamiešajte. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte vodu.
  5. Servírujte s cestovinami, zemiakmi alebo ako plnku do tacos.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *