Mliečná hríbova polievka

 

Táto jednoduchá a chutná polievka z húb s mliekom predstavuje skvelú voľbu ako predjedlo alebo hlavnú pochúťku. Ak ste fanúšikmi húb, určite si ju zamilujete.

Súčiastky:

  • 500 g čerstvých húb (napr. šampiňóny, hríby)
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 800 ml vývaru (hovädzí, zeleninový alebo hubový)
  • 200 ml mlieka
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
  • Soľ a korenie podľa vkusu

 

Mliečna polievka z húb

Príprava:

  1. Húby dobre umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. V hrnci roztopte maslo a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte do zlatista.
  3. Pridajte hríby a osmahnite ich, kým nezmenia farbu a neodparí sa väčšina ich vody.
  4. Primiešajte múku a za stáleho miešania varte asi 2 minúty.
  5. Nalejte do hrnca vývar a mlieko. Dobre premiešajte.
  6. Polievku nechajte dusiť na miernom ohni asi 10 – 15 minút, kým hríby nezmäknú.
  7. Ochuťte soľou a korením podľa svojej chuti.
  8. Podávajte poliatu čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Mliečná hríbova polievka-2

2) Mliečná hríbova polievka

Táto polievka z húb s mliekom je jednoduchý, no veľmi chutný pokrm, ktorý si obľúbilo mnoho rodín. Spojenie čerstvých hríbov s bohatou smotanou vytvára jedinečný chuťový zážitok, ktorý ocení každý milovník húb. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť túto skvelú polievku, ktorú si zamilujete.

Nanukové rezy – bezlepkové

Nanukové rezy – bezlepkové

Čítať viac »

Ingrediencie

Na prípravu mliečnej polievky z húb budete potrebovať:

  • 500 g čerstvých hríbov (napr. šampiňóny, hriabky)
  • 1 veľkú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 700 ml mlieka
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Príprava krok po kroku

1. Najprv dôkladne umyte hríby a nakrájajte ich na menšie kusy. Cibuľu a cesnak jemne nasekajte.

2. V veľkom hrnci rozpustite maslo a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte, kým nebude zlatistá, potom pridajte cesnak a hríby. Restujte, kým hríby nezačnú pustiť šťavu.

3. Potom pridajte mlieko a priveďte k varu. Znížte teplotu a varte na miernom ohni približne 15 minút.

4. Nakoniec vmiešajte smotanu, dochuťte soľou a korením a varte ešte 5 minút. Servírujte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tešíme sa, že si túto mliečnu polievku z húb vychutnáte s rodinou alebo priateľmi. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Dasa88 píše:

    Recept na hríbovú polievku znie fantasticky, určite vyskúšam.

  2. Natalia Labuda píše:

    Mňam, hríbová polievka je moja obľúbená!

  3. Dholub píše:

    Táto polievka je skvelá vo chladnom počasí.