Tento recept predstavuje mliečnu polievku z fazuľových strúk:
Ingrediencie:
- 400 g fazuľových strúk
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 lyžice masla
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálka mlieka
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
Mliečna polievka z fazuľových strúkov
R postup:
- Fazuľové struky umyte a ošúpte. Nakrájajte ich na menšie kusy.
- Na panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu s cesnakom. Smažte na strednom plameni, až kým cibuľa nezmäkne.
- Do panvice pridajte nakrájané fazuľové struky a dusíte spolu s cibuľou a cesnakom po dobu približne 5 minút.
- Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte polievku variť, kým fazuľové struky úplne nezmäknú.
- Pomocou mixéra rozmixujte polievku na hladkú zmes.
- Polievku vráťte na sporák a pridajte mlieko. Za stáleho miešania ju ohrievajte, ale nedovoľte jej zavariť.
- Ochuťte soľou a čiernym korením podľa vašich preferencií.
- Servírujte polievku teplú a ak máte radi, ozdobte ju čerstvou bylinkou.
Dobrú chuť!
2) Mliečna polievka z fazuľových strúkov
Mliečna polievka z fazuľových strúkov je tradičné jedlo, ktoré si získalo obľubu v mnohých domácnostiach. V tejto vynikajúcej polievke sa harmonicky spájajú jemné chute fazuľových strúkov s bohatou konzistenciou mlieka, čím vzniká lahodné a výživné jedlo, ideálne ako predjedlo alebo ľahký obed. Nasledujúce odseky vám prinesú informácie o potrebných ingredienciách a postupoch na prípravu tejto polievky.
Potrebné ingrediencie
Na prípravu mliečnej polievky z fazuľových strúkov budete potrebovať:
- 300 g fazuľových strúkov
- 1 liter mlieka
- 2 stredne veľké zemiaky
- 1 cibuľa
- 3 lyžice masla
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Petržlenová vňať na dekoráciu
Postup prípravy
1. Najprv umyte fazuľové strúky a nakrájajte ich na menšie kusy. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky. Cibuľu najemno nasekajte.
2. V hrnci rozpustite maslo a pridajte naň cibuľu. Smažte, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť.
3. Potom pridajte fazuľové strúky a zemiaky a krátko ich opečte. Následne zalievajte mliekom a varte na miernom ohni, kým všetko nezmäkne, približne 20 minút.
4. Nakoniec dochuťte soľou a čiernym korením. Polievku servírujte teplú, posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou. Mliečna polievka z fazuľových strúkov je skvelým spôsobom, ako si vychutnať obohacujúce a chutné jedlo.