Vychutnajte si jednoduché a lahodné mortadella špagety. Skvelá voľba pre rýchly obed. Stačí ejdna konzerva a trocha špagiet a je to.
Mortadella spaghetti je vynikajúce jedlo plné chuti, ktoré obsahuje mortadellu, taliansku klobásu, zmiešanú s cestovinou špagety. Ak chcete pripraviť toto jedlo, postupujte podľa nasledujúcich jednoduchých krokov:
Suroviny:
- 8 uncí špagiet
- 4 uncie mortadelly, nakrájanej na tenké prúžky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekaného
- 1/4 šálky strúhaného parmazánu
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Mortadella špagety
Postup:
- Varte špagety vo veľkom hrnci osolenej vriacej vody podľa návodu na obale, až kým nebudú “al dente”.
- V tom čase zohrejte olivový olej na panvici pri strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a opražte ho asi 1-2 minúty, kým nezapáli.
- Pridajte mortadellu na plátky na panvicu a opražte ju ďalších 2-3 minúty, až bude mierne chrumkavá.
- Scedite uvarené špagety, pričom si odložte malé množstvo vody z cestoviny.
- Pridajte scedené špagety na panvicu s mortadellou. Dobré premiešajte, aby sa cestovina spojila s chuťami ostatných ingrediencií.
- Ak je cestovina suchá, pridajte trochu odloženej vody z cestoviny, aby sa ovlhčila.
- Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Posypte strúhaným Parmazánom a ešte raz premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Podávajte mortadella spaghetti horúce, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou, ak sa vám páči.
Dobrú chuť pri príprave a konzumácii!
2) Morca della špagety
Potrebujete:
- 250 gramov špagiet
- 1 lyžicu olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 400 gramov paradajkových polievok
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvú bazalku na ozdobenie
Postup:
- V hrnci uvaríme špagety podľa návodu na obale. Odkvapkáme a stranou odložíme.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme nasekaný cesnak a orestujeme ho, kým nezasiahne arómu.
- Pridáme paradajkovú polievku do panvice a necháme ju povariť. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Následne pridáme uvarené špagety do panvice a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Podávame teplé a na záver môžeme jedlá ozdobiť čerstvou bazalkou.
Toto je len základný recept, ktorý si môžete prispôsobiť podľa svojich chutí a preferencií. Ak máte nejaké konkrétne požiadavky alebo otázky, neváhajte sa pýtať. Prajem vám dobrú chuť!
Vyskúšaný recept a veľmi chutný.