Vychutnajte si jednoduché a lahodné mortadella špagety. Skvelá voľba pre rýchly obed. Stačí ejdna konzerva a trocha špagiet a je to.

Mortadella spaghetti je vynikajúce jedlo plné chuti, ktoré obsahuje mortadellu, taliansku klobásu, zmiešanú s cestovinou špagety. Ak chcete pripraviť toto jedlo, postupujte podľa nasledujúcich jednoduchých krokov:

Suroviny:

  • 8 uncí špagiet
  • 4 uncie mortadelly, nakrájanej na tenké prúžky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekaného
  • 1/4 šálky strúhaného parmazánu
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

 

Mortadella špagety

Postup:

  1. Varte špagety vo veľkom hrnci osolenej vriacej vody podľa návodu na obale, až kým nebudú “al dente”.
  2. V tom čase zohrejte olivový olej na panvici pri strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a opražte ho asi 1-2 minúty, kým nezapáli.
  3. Pridajte mortadellu na plátky na panvicu a opražte ju ďalších 2-3 minúty, až bude mierne chrumkavá.
  4. Scedite uvarené špagety, pričom si odložte malé množstvo vody z cestoviny.
  5. Pridajte scedené špagety na panvicu s mortadellou. Dobré premiešajte, aby sa cestovina spojila s chuťami ostatných ingrediencií.
  6. Ak je cestovina suchá, pridajte trochu odloženej vody z cestoviny, aby sa ovlhčila.
  7. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  8. Posypte strúhaným Parmazánom a ešte raz premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  9. Podávajte mortadella spaghetti horúce, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou, ak sa vám páči.

Dobrú chuť pri príprave a konzumácii!

 

2)  Morca della špagety

Potrebujete:

  • 250 gramov špagiet
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 gramov paradajkových polievok
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvú bazalku na ozdobenie

 

Postup:

  1. V hrnci uvaríme špagety podľa návodu na obale. Odkvapkáme a stranou odložíme.
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme nasekaný cesnak a orestujeme ho, kým nezasiahne arómu.
  3. Pridáme paradajkovú polievku do panvice a necháme ju povariť. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  4. Následne pridáme uvarené špagety do panvice a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Podávame teplé a na záver môžeme jedlá ozdobiť čerstvou bazalkou.

Toto je len základný recept, ktorý si môžete prispôsobiť podľa svojich chutí a preferencií. Ak máte nejaké konkrétne požiadavky alebo otázky, neváhajte sa pýtať. Prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Hanka píše:

    Vyskúšaný recept a veľmi chutný.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *