Morčacie mäso s bylinkovým nádychom a zeleninovou prílohou

Mäso z morčiat s bylinkovým podtónom a zeleninovým akcentom.

Pre nadšencov ľahkej a šťavnatej hydiny prinášame dnes výnimočný recept. Morčacie mäso je nielen veľmi chutné, ale aj extrémne prospešné pre zdravie. Vďaka svojej delikátnej chuti vynikajúco absorbuje vône bylinkového korenia, a navyše je možné ho skvele kombinovať s rôznymi druhmi zeleniny. V tomto recepte sa zladia chutné kúsky morčacieho mäsa, ktoré budú prechádzať bylinkovou marinádou a následne sa dochutia v rúre, aby získali chrumkavú kôrku.

Ako sprievodná príloha k tomuto jedlu poslúži čerstvá zmes zeleninového šalátu, ktorý bezchybne doplní chuť mäsa a prinesie na stôl poriadnu porciu vitamínov a vlákniny. Takáto kombinácia nielenže poteší váš jazyk, ale vás aj zasýti po dlhšiu dobu. Pripravte si teda čerstvé ingrediencie a pustime sa do toho!

Ingrediencie:

Morčacie mäso:

  • 4 kusy morčacieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencií
  • 2 čajové lyžičky čerstvo nasekaných byliniek (napr. tymián, rozmarín, oregano)

Zeleninová príloha:

  • 2 väčšie zemiaky, ošúpané a nakrájané na kusy
  • 2 mrkvy, ošúpané a na plátky nakrájané
  • 1 cibuľa, tenko nakrájaná na kolieska
  • 1 paprika (červená, žltá alebo zelená), nakrájaná na prúžky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ, čerstvo mleté čierne korenie a čerstvé bylinky podľa preferencií (napr. petržlen, bazalka)

Morčacie mäso s bylinkovým podtónom a zeleninovým akcentom

Postup:

Morčacie mäso:

Celestínska polievka

Celestínska polievka

Čítať viac »

  1. Príprava mäsa:
    • Mäso si dôkladne osušte papierovým uterákom a následne potrite olivovým olejom. Ochuťte soľou, čerstvo mletým čiernym korením a nasekanými bylinkami. Nechajte ho chvíľu odpočívať, aby sa chute ingrediencií dostatočne prenikli.
  2. Grilovanie mäsa:
    • Rozohrejte gril na strednú teplotu.
    • Položte mäso na rozohriaty gril a grilujte ho približne 5-6 minút z oboch strán, kým nebude dobre prepečené a vnútro nebude pevné, pričom bielkoviny by pri krájaní nemali byť číre.
Zeleninová príloha:
  1. Príprava zeleniny:
    • Na plechu na pečenie vystlanom papierom na pečenie rovnomerne rozložte nakrájané zemiaky, mrkvu, cibuľu a papriku.
  2. Olej a korenie:
    • Pomocou polievkových lyžíc olivového oleja dôkladne premiešajte zeleninu, aby bola rovnomerne pokrytá. Osolte, okoreňte čerstvo mletým čiernym korením a pridajte čerstvé bylinky podľa vášho gusta.
  3. Pečenie zeleniny:
    • Pečte zeleninu v predhriatej rúre na 200 °C približne 20-25 minút, kým nedosiahne zlatavo hnedú farbu a nezmäkne.

Podávanie:

Pravá francúzska bageta

Pravá francúzska bageta

Čítať viac »

  • Servírujte grilované morčacie mäso s bylinkovým podtónom spoločne so zeleninovou prílohou. Pokrm môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ak máte k dispozícii.
  • Tento pokrm je nabitý arómou čerstvých byliniek a zeleniny. Mäso nadobúda chuť z marinády a zeleninová príloha dodá jedlu farby a výživné zložky.

Tento recept na morčacie mäso s bylinkovým podtónom a zeleninovou prílohou je ideálny na zdravý a chutný obed alebo večeru. Mäso je lahodné a grilované, pričom je obohatené o bylinkovú chuť, zatiaľ čo zeleninová príloha dodáva bohaté farby a textúry.

Ak ste na webe hľadali lahodný a prospešný recept, morčacie mäso s bylinkovým podtónom je fantastická voľba. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj výživný a predstavuje ideálnu voľbu na rodinnú večeru alebo oslavu s priateľmi. V nasledujúcich odsekoch vám ponúknem podrobný recept so všetkými potrebnými ingredienciami a postupom.

Ingrediencie na morčacie mäso

Na prípravu morčacieho mäsa s bylinkovým akcentom budete potrebovať: 500 g morčacieho mäsa (prsia alebo stehná), 2 strúčiky cesnaku, 1 čajovú lyžičku sušenej bazalky, 1 čajovú lyžičku sušeného oregana, soľ a korenie podľa zgodnotia, 2 polievkové lyžice olivového oleja a 100 ml bieleho vína na podliatie. Tieto ingrediencie zaistia, že vaše morčacie mäso bude presiaknuté nádhernými chuťami a vôňami.

Postup prípravy

Začnite s prípravou marinády. V miske zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, bazalku, oregano, soľ a korenie. Morčacie mäso dôkladne potrite marinádou a nechajte aspoň 30 minút odpočívať, aby sa chute prepojili. Následne si predhrejte rúru na 180 °C. Mäso vložte do pekáča a podliate bielym vínom. Pečte približne 25-30 minút, kým mäso nebude dobre prepečené a šťavnaté. Na zeleninovú prílohu si vyberte obľúbenú zeleninu, ako sú cukety, mrkva a paprika. Zeleninu nakrájajte na kocky, osoľte, okoreňte a opečte na panvici s trochou olivového oleja počas 10-15 minút. Hotové jedlo servírujte spoločne a užite si tento chutný a očarujúci recept na morčacie mäso!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Holubova Valentina píše:

    Skvelý recept na morčacie mäso! Určite vyskúšam, veľmi sa teším!

  2. Matilda Oravcova píše:

    Tento pokrm je nielen chutný, ale aj výživný. Určite ho budem variť na rodinnú večeru.