Morčacie mäso s bylinkovým nádychom a zeleninovou prílohou

Morčacie mäso s bylinkovým nádychom a zeleninovou prílohou.

Pre milovníkov ľahkej a šťavnatej hydiny máme dnes skvelý recept. Morčacie mäso je nielen chutné, ale aj veľmi zdravé. Vďaka svojej jemnej chuti výborne pohltí arómy bylinkového korenia, a navyše sa dá skvele skombinovať s rôznymi druhmi zeleniny. V tomto recepte sa stretnú lahodné morčacie kúsky, ktoré prejdú bylinkovou marinádou a budú dopečené v rúre na chrumkavú kôrku.

Ako príloha k tomuto jedlu poslúži čerstvá zmes zeleninovej oblohy, ktorá dokonale doplní chuť mäsa a prinesie na tanier poriadnu dávku vitamínov a vlákniny. Takáto kombinácia vám nielen zachutí, ale aj zasýti na dlhšiu dobu. Pripravte si teda čerstvé suroviny a poďme na to!

Ingrediencie:

Morčacie mäso:

  • 4 kúsky morčacieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 čajové lyžičky čerstvo nasekaných byliniek (napr. tymián, rozmarín, oregano)

Zeleninová príloha:

  • 2 väčšie zemiaky, očistené a nakrájané na kúsky
  • 2 mrkvy, očistené a nakrájané na plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké kolesá
  • 1 paprika (červená, žltá alebo zelená), nakrájaná na prúžky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ, čerstvo mleté čierne korenie a čerstvé bylinky podľa chuti (napr. petržlen, bazalka)

 

Morčacie mäso s bylinkovým nádychom a zeleninovou prílohou

Postup:

Morčacie mäso:

  1. Príprava mäsa:
    • Mäso osušte papierovým uterákom a potrite olivovým olejom. Posypte soľou, čerstvo mletým čiernym korením a nasekanými bylinkami. Nechajte mäso na chvíľu odpočívať, aby si chuť ingrediencií dobre vstrebalo.
  2. Grilovanie mäsa:
    • Rozohrejte gril na stredne vysokú teplotu.
    • Položte mäso na rozohriaty gril a grilujte ho približne 5-6 minút z oboch strán, kým nebude dobre prepečené a vnútri pevné a bielkoviny nebudú pri rezaní číre.
Zeleninová príloha:
  1. Príprava zeleniny:
    • Na plechu na pečenie vystlanom papierom na pečenie rovnomerne rozložte nakrájané zemiaky, mrkvu, cibuľu a papriku.
  2. Olej a korenie:
    • Polievkovým lyžičkám olivového oleja premiešajte zeleninu, aby bola dobre pokrytá. Osolte, okoreňte čerstvo mletým čiernym korením a pridajte čerstvé bylinky podľa vášho vkusu.
  3. Pečenie zeleniny:
    • Pečte zeleninu v predhriatej rúre na 200°C približne 20-25 minút, kým nebude zlatisto hnedá a mäkká.

Podávanie:

  • Podávajte grilované morčacie mäso s bylinkovým nádychom spolu so zeleninovou prílohou. Ozdobte pokrm čerstvými bylinkami, ak máte.
  • Tento pokrm je plný arómy čerstvých byliniek a zeleniny. Mäso získava chuť zo svojej marinády a zeleninová príloha dodáva pokrmu farbu a výživné zložky.

Tento recept na morčacie mäso s bylinkovým nádychom a zeleninovým príloham je ideálny na zdravý a chutný obed alebo večeru. Mäso je pikantne grilované a sprevádzané štipkou bylinovej chuti, zatiaľ čo zeleninová príloha pridáva bohaté farby a textúry.

 

 

2)

Ak hľadáte chutný a zdravý recept, morčacie mäso s bylinkovým nádychom je skvelou voľbou. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj výživný a perfektne sa hodí na rodinnú večeru alebo na oslavu s priateľmi. V nasledujúcich odsekoch vám poskytnem podrobný recept so všetkými potrebnými ingredienciami a postupom.

Ingrediencie na morčacie mäso

Na prípravu morčacieho mäsa s bylinkovým nádychom budete potrebovať: 500 g morčacieho mäsa (prsia alebo stehná), 2 strúčiky cesnaku, 1 čajovú lyžičku sušenej bazalky, 1 čajovú lyžičku sušeného oregana, soľ a korenie podľa chuti, 2 polievkové lyžice olivového oleja a 100 ml bieleho vína na podliatie. Tieto ingrediencie zabezpečia, že vaše morčacie mäso bude plné chutí a vôní.

Postup prípravy

Začnite tým, že si najprv pripravíte marinádu. V miske zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, bazalku, oregano, soľ a korenie. Morčacie mäso dôkladne potrite marinádou a nechajte aspoň 30 minút odstáť, aby sa prenikli chute. Potom si predhrejte rúru na 180 °C. Mäso vložte do pekáču a podlite bielym vínom. Pečte približne 25-30 minút, kým mäso nebude prepečené a šťavnaté. Na zeleninovú prílohu si pripravte obľúbenú zeleninu, ako sú cukety, mrkva a paprika. Zeleninu nakrájajte na kocky, osolte, okoreňte a upečte na panvici s kapkou olivového oleja počas 10-15 minút. Hotové jedlo podávajte spolu a vychutnajte si tento chutný a očarujúci recept na morčacie mäso!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Holubova Valentina píše:

    Skvelý recept na morčacie mäso! Určite vyskúšam, veľmi sa teším!

  2. Matilda Oravcova píše:

    Tento pokrm je nielen chutný, ale aj výživný. Určite ho budem variť na rodinnú večeru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *