Morčacie mäso s medovo-sojovou glazúrou a pečenou zeleninou

Morčacie mäsko s medovo-sojovou polevou a pečenou zeleninou. Ak máte v úmysle pripraviť pre vašu rodinku alebo návštevu niečo skutočne delikátne, mám pre vás jedinečný a fantastický recept.

Suroviny:

Na morčacie mäsko:

  • 2 kusy morčacích pŕs (alebo stehien)
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Na pečenú zeleninu:

  • Zelenina podľa vášho výberu (napr. zemiaky, mrkva, cuketa, brokolica)
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie (napr. cesnakový prášok, paprika, tymian)

 

Morčacie mäsko s medovo-sojovou polevou a pečenou zeleninou

Postup:

Fazuľová polievka s bravčovým kolenom

Fazuľová polievka s bravčovým kolenom

Čítať viac »

Príprava morčacieho mäska:

  1. V miske spojte med, sójovú omáčku, olivový olej, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie na vytvorenie polevy.
  2. Morčacie mäsko osolte a natrite polovicou pripravenej polevy. Nechajte mäsko marinovať v poleve minimálne 30 minút, najlepšie však dlhšie (až niekoľko hodín) v chladničke.
  3. Na stredne rozohriatej panvici orestujte morčacie mäsko z oboch strán, kým sa dobre prepečie a získa peknú zlatú farbu. Počas grilovania môžete mäso natrieť zvyšnou polevou, aby sa vytvoril krásny lesklý povrch.

Príprava pečenej zeleniny:

  1. Zeleninu dôkladne umyte a nakrájajte na rovnaké kusy, aby sa pekla rovnomerne.
  2. Vložte zeleninu do misky, pokvapkajte olejom, pridajte soľ, korenie a dôkladne premiešajte, aby sa zelenina rovnomerne obalila.
  3. Rozmiestnite zeleninu na plech s papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 20-25 minút, kým nezískajú zlatistú farbu a stanú sa mäkké.

Podávanie:

  1. Morčacie mäsko nakrájajte na plátky a servírujte s pečenou zeleninou.
  2. Pre extra chuť môžete pokvapkať mäso zostávajúcou medovo-sojovou polevou.
  3. Posypte mäso a zeleninu čerstvo nasekanými bylinkami, ak máte po ruke (napr. petržlen, tymian).

Tento recept je skvelým spôsobom, ako pripraviť chutný a zdravý pokrm z morčacieho mäska a zeleniny. Medovo-sojová poleva dodáva mäsu sladko-slanú príchuť a pečená zelenina vnáša do jedla farbu a vitamíny.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Avatar of Nbalogova Nbalogova píše:

    Tento recept znie úžasne, určite ho vyskúšam! Rada varím nové jedlá pre rodinu a návštevu.

  2. Avatar of Jstastna Jstastna píše:

    Ďakujem za skvelý tip! Už sa teším, ako vyskúšam tento recept. Všetky ingrediencie mám doma.

  3. Avatar of Kapustova Lydia Kapustova Lydia píše:

    Zdá sa byť veľmi jednoduché pripraviť tento pokrm a zároveň chutný. Určite si ho vyskúšam!