Morčacie mäso so sladkokyslou omáčkou a zeleninou

Mäso z morčiat so sladkokyslou omáčkou a zeleninou. Trošku ázijskej chuti vo vašej kuchyni nemôže uškodiť. Sladkokyslá omáčka je neodmysliteľnou súčasťou ázijskej gastronomie. Avšak, s morčacím mäsom máme našu európsku alternatívu. Taktiež ju zvládnete pripraviť bez problémov.

Ingrediencie:

  • 500 g morčacieho mäsa (napr. kuracie alebo krídelka, nakrájané na plátky či kusy)
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 žltá paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 cibuľa, krájaná na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno
  • 1 lyžica oleja (napríklad olivového)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Sladkokyslá omáčka:

  • 1/4 šálky kečupu
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice octu (bieleho alebo jablčného)
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky (sladkej alebo štipľavej, podľa preferencie)
  • 1 čajová lyžička kukuričnej múky (voliteľné, na zahustenie omáčky)

Morčacie mäso so sladkokyslou omáčkou a zeleninou

Postup:

  1. Príprava mäsa a zeleniny:
    • Osolte morčacie mäso a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením. Na panvici alebo v hrnci rozohrejte olej a restujte mäso z oboch strán do zlatista a dokiaľ nie je prepečené. Následne ho vyberte a odložte bokom.
    • Do hrnca vložte nakrájanú cibuľu, cesnak a papriky. Orestujte, kým nezačnú byť jemné.
  2. Príprava sladkokyslej omáčky:
    • V miske zmiešajte kečup, med, ocot, sójovú omáčku a mletú papriku. Ak chcete, aby bola omáčka hustejšia, zamiešajte kukuričnú múku a dobre pretrepte, aby sa rozpustila.
  3. Kombinovanie všetkých ingrediencií:
    • Vráťte opečené mäso späť do hrnca alebo panvice so zeleninou.
    • Zalejte všetko pripravenou sladkokyslou omáčkou a dôkladne premiešajte, aby sa mäso a zelenina obalili omáčkou.
    • Varte na miernom ohni približne 5-7 minút, aby sa mäso dotiahlo a zelenina absorbovala chuť omáčky.
  4. Podávanie:
    • Toto morčacie mäso so sladkokyslou omáčkou a zeleninou servírujte s ryžou, cestovinami alebo rôznymi zeleninovými prílohami po vašom výbere.
    • Pokrm ozdobte čerstvými bylinkami, napríklad nasekaným kôprom.

Tento recept ponúka harmonickú rovnováhu sladkej a kyslej chuti v sladkokyslej omáčke, ktorá krásne doplní morčacie mäso a zeleninu. Skvelý spôsob, ako využiť morčacie mäso a vytvoriť lahodný, pestrofarebný pokrm.

Morčacie mäso so sladkokyslou omáčkou a zeleninou-2

2) Morčacie mäso so sladkokyslou omáčkou a zeleninou

Dnes by som sa rád podelil o vynikajúci recept na morčacie mäso so sladkokyslou omáčkou a zeleninou. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj nutrične hodnotný. Môžete si ho pripraviť kedykoľvek a je perfektný na rodinný obed či večeru. V nasledujúcich odsekoch sa dozviete potrebné suroviny a postup na jeho prípravu.

Kuracie prsia v cornflakes

Kuracie prsia v cornflakes

Čítať viac »

Ingrediencie

Na prípravu morčacieho mäsa so sladkokyslou omáčkou a zeleninou budete potrebovať:

  • 500 g morčacieho mäsa (prsné filé)
  • 1 červenú papriku
  • 1 zelenú papriku
  • 1 mrkvu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 3 lyžice medu
  • 3 lyžice jablčného octu
  • 1 strúčik cesnaku
  • olej na smaženie
  • soľ a korenie podľa preferencie

Postup prípravy

Najskôr si pripravíme morčacie mäso. Očistíme ho a nakrájame na menšie štvorčeky. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme morčacie mäso. Smažíme ho približne 5-7 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu. Následne prisypeme nakrájanú zeleninu, konkrétne papriky a mrkvu. Smažíme ešte 5 minút, aby zelenina zvädla.

V samostatnej nádobe zmiešame sójovú omáčku, med, jablčný ocot a nasekaný cesnak. Túto sladkokyslú zmes vlejeme na panvicu k morčaciemu mäsu a zelenine. Dôkladne premiešame a varíme ešte 5 minút, kým sa omáčka nezredukuje na požadovanú hustotu. Na záver dochutíme soľou a korením podľa vlastného vkusu.

Servírujte horúce s ryžou alebo rezancami. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Lepsik Ondrej píše:

    Recept na morčacie mäso so sladkokyslou omáčkou a zeleninou je úžasný. Určite ho vyskúšam.

  2. Konecna Richard píše:

    Ďakujem za skvelý recept, pekne popísané kroky na prípravu. Určite sa do toho pustím.

  3. Lzeman píše:

    Mňam, znie to veľmi chutne. Ďakujem za recept!