Mäso z morčaťa so zeleninou a bylinkovým maslom. Tento recept je skvelý pre rodinné večere alebo príležitostné stretnutie s priateľmi. S vynikajúcou chuťou a pestrou paletou farieb bude toto jedlo určite hriať a zasýtiť. Takže si pochutná celá rodina.
Ingrediencie:
- 2 morčacie prsia (ochutnajte so soľou a korením podľa svojho zraku)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájaná
- 1 žltá paprika, nakrájaná
- 1 cuketa, rozkrájaná na plátky
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- Bylinkové maslo (recept nižšie)
- Čerstvé bylinky na ozdobu (napr. petržlen alebo tymián)
Recept na bylinkové maslo:
- 4 polievkové lyžice masla, zmäknutého na izbovej teplote
- 2 lyžice čerstvo nasekaných byliniek (napr. petržlen, tymián, rozmarín)
- Šťava z polovice citrónu
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Mäso z morčaťa so zeleninou a bylinkovým maslom
Postup:
- Pripravte bylinkové maslo:
- V miske dôkladne zmiešajte zmäknuté maslo, čerstvo nasekané bylinky, citrónovú šťavu, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Dobre premiešajte, až kým sa všetky zložky nespoja. Uložte si bylinkové maslo na neskoršie použitie.
- Pripravte zeleninu:
- Na panvici s vyššími okrajmi rozohrejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte ich, až kým nezmäknú a nezačnú sa zlatisto sfarbovať.
- Pridajte nasekanú červenú a žltú papriku a tiež cuketu. Restujte zeleninu približne 5-7 minút, kým sa nezmäkne, no zostane kľučkovitá. Trošilinku čierneho a soli. To úplne bude stačiť.
- Pripravte mäso:
- Na oddelenej panvici rozohrejte ďalšiu polievkovú lyžicu olivového oleja. Umiestnite morčacie prsia a opečte ich z oboch strán, kým nebudú dostatočne upečené. To môže trvať približne 4-6 minút na každej strane, v závislosti od hrúbky mäsa.
- Na každé prso naneste vrstvu bylinkového masla, ktoré sa počas grilovania roztopí a dodá jedlu výbornú chuť.
- Podávanie:
- Na tanier položte opečené morčacie prsia.
- Okolo nich rozložte dusenú zeleninu.
- Pokvapkajte zvyšným bylinkovým maslom a ozdobte čerstvými bylinkami.
- Servírujte s vašou obľúbenou prílohou, ako sú pečené zemiaky alebo ryža.
Toto morčacie mäso so zeleninou a bylinkovým maslom je chutná, výživná a farebná voľba pre váš obed alebo večeru. Spojenie morčacieho mäsa, čerstvej zeleniny a aromatického bylinkového masla určite poteší vaše chute.
2) Morčacie mäso so zeleninou a bylinkovým maslom
Mäso z morčaťa je považované za zdravú voľbu v našej strave. Obsahuje množstvo bielkovín a má nižší obsah tuku v porovnaní s inými druhmi mäsa. Dnes si ukážeme, ako ho pripraviť so zeleninou a bylinkovým maslom, čo je fantastická kombinácia, ktorá poteší vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na prípravu tohto receptu budete potrebovať:
- 600 g morčacieho mäsa (prsa alebo stehná)
- zeleninu podľa výberu (mrkva, brokolica, paprika)
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- bylinky (rozmarín, tymián, petržlen)
- 100 g masla
Postup prípravy
Najprv dôkladne umyte morčacie mäso a nakrájajte ho na menšie kusy. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte mäso. Opečte ho do zlatista, potom ho osolte a okoreňte. Medzitým si pripravte zeleninu – nakrájajte ju na malé kúska, aby sa rýchlo uvarila.
Keď je morčacie mäso hotové, pridajte zeleninu a nechajte ju zľahka podusiť. Zatiaľ si pripravte bylinkové maslo: zmäknuté maslo zmiešajte s nasekanými bylinkami. Po približne 10 minútach dusenia pridajte bylinkové maslo na panvicu a nechajte všetky chute sa prepojiť.
Podávajte horúce, najlepšie s čerstvým chlebom alebo ryžou. Tento recept je nielen chutný, ale aj zdravý, ideálny na rodinný obed alebo večeru. Dobrú chuť!
Recept na morčacie mäso vyzerá veľmi chutne! Určite ho vyskúšam pre svoju rodinu.
Je skvelé, že sú kroky na prípravu detailne vysvetlené. Aj začiatočníci sa tak môžu do varenia pustiť!
Výborný recept! Milujem morčacie mäso a táto variácia s bylinkovým maslom je úžasná.