Morčacie mäso so zeleninou a bylinkovým maslom

Mäso z morčaťa so zeleninou a bylinkovým maslom. Tento recept je skvelý pre rodinné večere alebo príležitostné stretnutie s priateľmi. S vynikajúcou chuťou a pestrou paletou farieb bude toto jedlo určite hriať a zasýtiť. Takže si pochutná celá rodina.

Ingrediencie:

  • 2 morčacie prsia (ochutnajte so soľou a korením podľa svojho zraku)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná
  • 1 žltá paprika, nakrájaná
  • 1 cuketa, rozkrájaná na plátky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Bylinkové maslo (recept nižšie)
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (napr. petržlen alebo tymián)

Recept na bylinkové maslo:

  • 4 polievkové lyžice masla, zmäknutého na izbovej teplote
  • 2 lyžice čerstvo nasekaných byliniek (napr. petržlen, tymián, rozmarín)
  • Šťava z polovice citrónu
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Mäso z morčaťa so zeleninou a bylinkovým maslom

Postup:

  1. Pripravte bylinkové maslo:
    • V miske dôkladne zmiešajte zmäknuté maslo, čerstvo nasekané bylinky, citrónovú šťavu, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Dobre premiešajte, až kým sa všetky zložky nespoja. Uložte si bylinkové maslo na neskoršie použitie.
  2. Pripravte zeleninu:
    • Na panvici s vyššími okrajmi rozohrejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte ich, až kým nezmäknú a nezačnú sa zlatisto sfarbovať.
    • Pridajte nasekanú červenú a žltú papriku a tiež cuketu. Restujte zeleninu približne 5-7 minút, kým sa nezmäkne, no zostane kľučkovitá. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. Pripravte mäso:
    • Na oddelenej panvici rozohrejte ďalšiu polievkovú lyžicu olivového oleja. Umiestnite morčacie prsia a opečte ich z oboch strán, kým nebudú dostatočne upečené. To môže trvať približne 4-6 minút na každej strane, v závislosti od hrúbky mäsa.
    • Na každé prso naneste vrstvu bylinkového masla, ktoré sa počas grilovania roztopí a dodá jedlu výbornú chuť.
  4. Podávanie:
    • Na tanier položte opečené morčacie prsia.
    • Okolo nich rozložte dusenú zeleninu.
    • Pokvapkajte zvyšným bylinkovým maslom a ozdobte čerstvými bylinkami.
    • Servírujte s vašou obľúbenou prílohou, ako sú pečené zemiaky alebo ryža.

Toto morčacie mäso so zeleninou a bylinkovým maslom je chutná, výživná a farebná voľba pre váš obed alebo večeru. Spojenie morčacieho mäsa, čerstvej zeleniny a aromatického bylinkového masla určite poteší vaše chute.

Morčacie mäso so zeleninou a bylinkovým maslom-2

2) Morčacie mäso so zeleninou a bylinkovým maslom

Mäso z morčaťa je považované za zdravú voľbu v našej strave. Obsahuje množstvo bielkovín a má nižší obsah tuku v porovnaní s inými druhmi mäsa. Dnes si ukážeme, ako ho pripraviť so zeleninou a bylinkovým maslom, čo je fantastická kombinácia, ktorá poteší vaše chuťové poháriky.

Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou

Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou

Čítať viac »

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu tohto receptu budete potrebovať:

  • 600 g morčacieho mäsa (prsa alebo stehná)
  • zeleninu podľa výberu (mrkva, brokolica, paprika)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • bylinky (rozmarín, tymián, petržlen)
  • 100 g masla

Postup prípravy

Najprv dôkladne umyte morčacie mäso a nakrájajte ho na menšie kusy. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte mäso. Opečte ho do zlatista, potom ho osolte a okoreňte. Medzitým si pripravte zeleninu – nakrájajte ju na malé kúska, aby sa rýchlo uvarila.

Keď je morčacie mäso hotové, pridajte zeleninu a nechajte ju zľahka podusiť. Zatiaľ si pripravte bylinkové maslo: zmäknuté maslo zmiešajte s nasekanými bylinkami. Po približne 10 minútach dusenia pridajte bylinkové maslo na panvicu a nechajte všetky chute sa prepojiť.

Podávajte horúce, najlepšie s čerstvým chlebom alebo ryžou. Tento recept je nielen chutný, ale aj zdravý, ideálny na rodinný obed alebo večeru. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Erika82 píše:

    Recept na morčacie mäso vyzerá veľmi chutne! Určite ho vyskúšam pre svoju rodinu.

  2. Viola47 píše:

    Je skvelé, že sú kroky na prípravu detailne vysvetlené. Aj začiatočníci sa tak môžu do varenia pustiť!

  3. Slota Lukas píše:

    Výborný recept! Milujem morčacie mäso a táto variácia s bylinkovým maslom je úžasná.