Tu máte štyri recepty na morčacie prsia:
- Morčacie prsia s bylinkovým pestom:
- Skombinujte sušené bylinky (napr. rozmarín, tymián, oregano) s olivovým olejom a rovnomerne potrite touto zmesou morčacie prsia.
- Osoľte a opečte na panvici s malým množstvom masla a olivového oleja, až pokiaľ nebudú dokonale prepečené a zlatohnedé.
- Servírujte s čerstvou zeleninou a dusenou ryžou.
- Morčacie prsia obalené slaninou:
- Obalíme morčacie prsia plátkami slaniny a zabezpečíme ich špajdľou.
- Upečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 25-30 minút, kým vnútro nezíská adekvátnu teplotu a zvonku nie sú zlato-hnedé.
- Podávajte s pečenými zemiakmi a grilovanou zeleninou.
- Morčacie prsia marinované v medovej a sójovej zmesi:
- Skombinujte med, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu a korenie podľa vášho gusta.
- Pokvapkajte morčacie prsia touto marinádou a nechajte odpočívať v chladničke približne hodinu.
- Opečte ich na grile alebo panvici a servírujte so šalátom alebo sójovým hrachovým pyré.
Morčacie prsia recepty
- Morčacie prsia plnené špenátom a syrom:
- V morčacích prsiach vytvorte malé vrecká.
- Skombinujte špenát, nastrúhaný syr (napríklad feta alebo eidam) a naplnite touto plnkou vrecká.
- Pečieme v rúre predhriatej na 200°C asi 20-25 minút, až kým nie sú morčacie prsia dôkladne prepečené zvnútra.
- Servírujte s dusenou zeleninou a pečenými zemiakmi.
Verím, že vás tieto recepty inšpirujú. Príjemné varenie!
2) Morčacie prsia recepty
Ingrediencie:
- 500 g morčacích pŕs
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 cuketa, nakrájaná na kolieska
- 200 g cherry paradajok, prekrojených na polovicu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sušeného oregána alebo tymiánu
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (nepovinné)
Postup:
-
Príprava morčacích pŕs: Morčacie prsia umyjte a osušte pomocou papierovej utierky. Osoľte a okoreňte ich čiernym korením a sušeným oreganom či tymiánom.
-
Smaženie: Na veľkej pánvi zohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte morčacie prsia a smažte ich asi 6-7 minút z každej strany, alebo kým nie sú zlatohnedé a dôkladne upečené. Po upečení ich odstráňte z panvice a preložte na tanier.
-
Príprava zeleniny: Do tej istej pánvi pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich 2-3 minúty, kým sa cibuľa nezmäkne. Následne pridajte červenú papriku a cuketu a smažte ďalších 5 minút, kým zelenina nezíska jemne zlatú farbu.
-
Dokončenie: Pridajte cherry paradajky a premiešajte. Zeleninu varte ešte 2-3 minúty, aby sa chute spojili. Potom opäť vložte morčacie prsia na panvicu a nechajte ich krátko prehriat.
-
Servírovanie: Podávajte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, ak chcete. Môžete to kombinovať s ryžou, zemiakmi alebo chlebom.
Príjemné varenie!