Fotorecept: Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Suroviny:
- 4 kusy morčacieho stehna
- 2 plechovky tmavého piva
- 2 citróny
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice medu
- soľ a korenie podľa chuti
Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom
Postup:
- Morčacie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ich kuchynským papierom.
- Do veľkej misky nalejte tmavé pivo a stlačte doň šťavu z citrónov. Pridajte med, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte, aby ste vytvorili marinádu.
- Morčacie stehná vložte do marinády a nechajte ich dusiť aspoň 2 hodiny, ideálne však cez noc v chladničke.
- Po marinovaní steaky opäť osušte kuchynským papierom a dajte na vyhriate grilovacie panvici alebo grilovaný tanier. Opekajte ich z oboch strán, kým nebudú pekne hnedé a mäso sa prepečie.
- Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s pečeným zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!
2)
Suroviny:
- 2 morčacie stehná
- 300 ml tmavého piva
- 1 citrón (šťava a kôra)
- 4 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička medu
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
- 1/2 čajovej lyžičky papriky (môže byť aj údená)
- 1/2 čajovej lyžičky sušenej majoránky
- 1/2 čajovej lyžičky tymianu
- 1/4 čajovej lyžičky mletého chili (voliteľné, pre pikantnosť)
Postup:
-
Príprava marinády:
- V miske zmiešajte tmavé pivo, šťavu z citrónu a nastrúhanú kôru, prelisovaný cesnak, olivový olej, med, soľ, čierne korenie, papriku, majoránku, tymian a chili (ak používate). Dobre premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
-
Marinovanie:
- Morčacie stehná vložte do hlbokého nádoby alebo zabalte do potravinovej fólie. Nalievajte marinádu na stehná tak, aby boli úplne pokryté. Zatvorte nádobu alebo zaviažte fóliu a nechajte marinovať v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne však cez noc.
-
Príprava na pečenie:
- Pred pečením vyberte morčacie stehná z marinády a nechajte ich na izbovej teplote asi 30 minút. Predhrejte rúru na 180 °C.
-
Pečenie:
- Stehná umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie alebo do pekáča. Zvyšok marinády môžete preliať na stehná. Pečte asi 45-60 minút, alebo kým nie sú stehná zlatohnedé a prepečené (vnútorná teplota by mala dosiahnuť minimálne 75 °C). Počas pečenia ich občas polievajte výpekom.
-
Podávanie:
- Morčacie stehná podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú opekané zemiaky, pečená zelenina alebo čerstvý šalát. Môžete ich ozdobiť citrónovými mesiacmi alebo bylinkami.
Dobrú chuť!
Tento recept na morčacie stehno vyzerá fantasticky! Milujem, keď sú jedlá takto chutne pripravené. Určite vyskúšam marinádu s tmavým pivom a citrónom. Dúfam, že to bude chutiť ako v reštaurácii! Odporúčam všetkým!
Wau, tento recept ma nadchol! Morčacie stehná v marináde s tmavým pivom znejú super. Rád experimentujem s novými chuťami, takže toto je presne to, čo som hľadal. Ďakujem za inšpiráciu!
Tento recept je jednoducho úžasný! Morčacie stehno s tmavým pivom a citrónom znie veľmi chutne. Určite ho skúsim spraviť na víkendovú večeru pre rodinu. Verím, že sa nám podarí niečo výnimočné!
Znie to veľmi dobre! Už sa neviem dočkať, kedy si pripravím morčacie stehno podľa vášho receptu. Kombinácia tmavého piva a citrónu je určite originálna. Teším sa na výsledok!
Toto je presne ten recept, ktorý som potrebovala! Morčacie stehno s marinádou mi veľmi pripomína detstvo a rodinné večere. Tmavé pivo dodáva jedlu skvelú chuť, už sa teším na ochutnanie!
Nedávno som objavila tento recept a musím povedať, že ma veľmi zaujal! Morčacie stehno v marináde znie úžasne a určite osloví aj mojich priateľov na grilovačke. Držím palce všetkým kuchárom!
. Tento recept vyzerá lahodne! Milujem experimentovať v kuchyni a morčacie stehno s tmavým pivom je skvelý nápad. Už mám chuť ho pripraviť a potešiť rodinu výnimočnou večerou.
. Zbožňujem variť pre svojich blízkych a tento recept mi prišiel ako stvorený na víkendový obed. Morčacie stehno so špeciálnou marinádou určite poteší každého gurmána vo vašej domácnosti!
. Recept vyzerá super! S manželom sme fanúšikmi morčacích jedál a toto určite zaradíme do našich obľúbených. Kombinácia tmavého piva a cesnaku znie fantasticky, teším sa na výsledok.
. Tento recept ma úplne očaril! Hľadala som niečo nové na grilovanie a morčacie stehno so špeciálnou marinádou zní skvele. Určite to bude hit medzi mojimi priateľmi.