Fotorecept: Morčacie stehna marinovaná s tmavým pivom a citrónom

Ingrediencie:

  • 4 kusy morčacieho stehna
  • 2 plechovky tmavého piva
  • 2 citróny
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice medu
  • soľ a korenie podľa vlastného uváženia

 

Morčacie stehna marinovaná s tmavým pivom a citrónom

Návod na prípravu:

  1. Morčacie stehná dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušte kuchynským uterákom.
  2. Do rozľahlejšej misy vlejte tmavé pivo a vytlačte doň šťavu z citrónov. Pridajte med, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte, aby vznikla homogénna marináda.
  3. Morčacie stehná umiestnite do marinády a nechajte ich marinovať minimálne 2 hodiny, najlepšie však cez noc v chladničke.
  4. Po marinovaní osušte stehná pomocou kuchynského papiera a položte ich na predhriatú grilovaciu panvicu alebo grilovací tanier. Pečte ich z oboch strán, až kým nezískajú krásnu zlatohnedú farbu a mäso bude prepečené.
  5. Servírujte s obľúbenou prílohou, napríklad s pečeným zemiakovým pyré a čerstvým zeleninovým šalátom.

Prajem dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 2 morčacie stehná
  • 300 ml tmavého piva
  • 1 citrón (šťava a nastrúhaná kôra)
  • 4 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička medu
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky papriky (údená môže byť tiež)
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej majoránky
  • 1/2 čajovej lyžičky tymianu
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého chili (voliteľne, pre pikantnosť)

Návod:

Najlepšia cibuľová polievka

Najlepšia cibuľová polievka

Čítať viac »

  1. Príprava marinády:

    • V miske spojte tmavé pivo, šťavu z citrónu a nastrúhanú kôru, prelisovaný cesnak, olivový olej, med, soľ, čierne korenie, papriku, majoránku, tymian a chili (ak sa rozhodnete). Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  2. Marinovanie:

    • Morčacie stehná vložte do hlbokej nádoby alebo zabaľte do potravinovej fólie. Nalievajte marinádu na stehná tak, aby boli celé ponorené. Zatvorte nádobu alebo pevne zaviažte fóliu a nechajte marinovať v chladničke minimálne 4 hodiny, najlepšie však cez noc.
  3. Príprava na pečenie:

    • Pred pečením vyberte morčacie stehná z marinády a nechajte ich pri izbovej teplote odležať približne 30 minút. Predhrejte rúru na 180 °C.
  4. Pečenie:

    • Stehná položte na plech s papierom na pečenie alebo do pekáča. Zvyšok marinády môžete na stehná preliať. Pečte asi 45-60 minút, alebo kým nie sú stehná zlatohnedé a dokonale prepečené (vnútorná teplota má dosiahnuť aspoň 75 °C). Počas pečenia ich občas prelievajte vlastnými šťavami.
  5. Servírovanie:

    • Morčacie stehná podávajte s vybranou prílohou, ako sú opekané zemiaky, pečená zelenina alebo čerstvý šalát. Môžete ich ozdobiť citrónovými mesiacmi či bylinkami.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Tento recept na morčacie stehno vyzerá fantasticky! Milujem, keď sú jedlá takto chutne pripravené. Určite vyskúšam marinádu s tmavým pivom a citrónom. Dúfam, že to bude chutiť ako v reštaurácii! Odporúčam všetkým!

  2. ZelenýJablko píše:

    Wau, tento recept ma nadchol! Morčacie stehná v marináde s tmavým pivom znejú super. Rád experimentujem s novými chuťami, takže toto je presne to, čo som hľadal. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. MiskaCaj píše:

    Tento recept je jednoducho úžasný! Morčacie stehno s tmavým pivom a citrónom znie veľmi chutne. Určite ho skúsim spraviť na víkendovú večeru pre rodinu. Verím, že sa nám podarí niečo výnimočné!

  4. VeselýKrálik píše:

    Znie to veľmi dobre! Už sa neviem dočkať, kedy si pripravím morčacie stehno podľa vášho receptu. Kombinácia tmavého piva a citrónu je určite originálna. Teším sa na výsledok!

  5. Snehulienka88 píše:

    Toto je presne ten recept, ktorý som potrebovala! Morčacie stehno s marinádou mi veľmi pripomína detstvo a rodinné večere. Tmavé pivo dodáva jedlu skvelú chuť, už sa teším na ochutnanie!

  6. JasnéHviezdy píše:

    Nedávno som objavila tento recept a musím povedať, že ma veľmi zaujal! Morčacie stehno v marináde znie úžasne a určite osloví aj mojich priateľov na grilovačke. Držím palce všetkým kuchárom!

  7. _Kreatívny_Maestro_ píše:

    . Tento recept vyzerá lahodne! Milujem experimentovať v kuchyni a morčacie stehno s tmavým pivom je skvelý nápad. Už mám chuť ho pripraviť a potešiť rodinu výnimočnou večerou.

  8. _Radosť_23 píše:

    . Zbožňujem variť pre svojich blízkych a tento recept mi prišiel ako stvorený na víkendový obed. Morčacie stehno so špeciálnou marinádou určite poteší každého gurmána vo vašej domácnosti!

  9. _Sladký_Cukor_ píše:

    . Recept vyzerá super! S manželom sme fanúšikmi morčacích jedál a toto určite zaradíme do našich obľúbených. Kombinácia tmavého piva a cesnaku znie fantasticky, teším sa na výsledok.

  10. _Slniečko_Viem_ píše:

    . Tento recept ma úplne očaril! Hľadala som niečo nové na grilovanie a morčacie stehno so špeciálnou marinádou zní skvele. Určite to bude hit medzi mojimi priateľmi.