Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom

Fotorecept: Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom

Suroviny:

  • 4 kusy morčacieho stehna
  • 2 plechovky tmavého piva
  • 2 citróny
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice medu
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Morčacie stehno v marináde s tmavým pivom a citrónom

Postup:

  1. Morčacie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ich kuchynským papierom.
  2. Do veľkej misky nalejte tmavé pivo a stlačte doň šťavu z citrónov. Pridajte med, pretlačený cesnak, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte, aby ste vytvorili marinádu.
  3. Morčacie stehná vložte do marinády a nechajte ich dusiť aspoň 2 hodiny, ideálne však cez noc v chladničke.
  4. Po marinovaní steaky opäť osušte kuchynským papierom a dajte na vyhriate grilovacie panvici alebo grilovaný tanier. Opekajte ich z oboch strán, kým nebudú pekne hnedé a mäso sa prepečie.
  5. Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s pečeným zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

 

2)

Suroviny:

  • 2 morčacie stehná
  • 300 ml tmavého piva
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 4 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička medu
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky papriky (môže byť aj údená)
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej majoránky
  • 1/2 čajovej lyžičky tymianu
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého chili (voliteľné, pre pikantnosť)

Postup:

  1. Príprava marinády:

    • V miske zmiešajte tmavé pivo, šťavu z citrónu a nastrúhanú kôru, prelisovaný cesnak, olivový olej, med, soľ, čierne korenie, papriku, majoránku, tymian a chili (ak používate). Dobre premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
  2. Marinovanie:

    • Morčacie stehná vložte do hlbokého nádoby alebo zabalte do potravinovej fólie. Nalievajte marinádu na stehná tak, aby boli úplne pokryté. Zatvorte nádobu alebo zaviažte fóliu a nechajte marinovať v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne však cez noc.
  3. Príprava na pečenie:

    • Pred pečením vyberte morčacie stehná z marinády a nechajte ich na izbovej teplote asi 30 minút. Predhrejte rúru na 180 °C.
  4. Pečenie:

    • Stehná umiestnite na plech vyložený papierom na pečenie alebo do pekáča. Zvyšok marinády môžete preliať na stehná. Pečte asi 45-60 minút, alebo kým nie sú stehná zlatohnedé a prepečené (vnútorná teplota by mala dosiahnuť minimálne 75 °C). Počas pečenia ich občas polievajte výpekom.
  5. Podávanie:

    • Morčacie stehná podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú opekané zemiaky, pečená zelenina alebo čerstvý šalát. Môžete ich ozdobiť citrónovými mesiacmi alebo bylinkami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Tento recept na morčacie stehno vyzerá fantasticky! Milujem, keď sú jedlá takto chutne pripravené. Určite vyskúšam marinádu s tmavým pivom a citrónom. Dúfam, že to bude chutiť ako v reštaurácii! Odporúčam všetkým!

  2. ZelenýJablko píše:

    Wau, tento recept ma nadchol! Morčacie stehná v marináde s tmavým pivom znejú super. Rád experimentujem s novými chuťami, takže toto je presne to, čo som hľadal. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. MiskaCaj píše:

    Tento recept je jednoducho úžasný! Morčacie stehno s tmavým pivom a citrónom znie veľmi chutne. Určite ho skúsim spraviť na víkendovú večeru pre rodinu. Verím, že sa nám podarí niečo výnimočné!

  4. VeselýKrálik píše:

    Znie to veľmi dobre! Už sa neviem dočkať, kedy si pripravím morčacie stehno podľa vášho receptu. Kombinácia tmavého piva a citrónu je určite originálna. Teším sa na výsledok!

  5. Snehulienka88 píše:

    Toto je presne ten recept, ktorý som potrebovala! Morčacie stehno s marinádou mi veľmi pripomína detstvo a rodinné večere. Tmavé pivo dodáva jedlu skvelú chuť, už sa teším na ochutnanie!

  6. JasnéHviezdy píše:

    Nedávno som objavila tento recept a musím povedať, že ma veľmi zaujal! Morčacie stehno v marináde znie úžasne a určite osloví aj mojich priateľov na grilovačke. Držím palce všetkým kuchárom!

  7. _Kreatívny_Maestro_ píše:

    . Tento recept vyzerá lahodne! Milujem experimentovať v kuchyni a morčacie stehno s tmavým pivom je skvelý nápad. Už mám chuť ho pripraviť a potešiť rodinu výnimočnou večerou.

  8. _Radosť_23 píše:

    . Zbožňujem variť pre svojich blízkych a tento recept mi prišiel ako stvorený na víkendový obed. Morčacie stehno so špeciálnou marinádou určite poteší každého gurmána vo vašej domácnosti!

  9. _Sladký_Cukor_ píše:

    . Recept vyzerá super! S manželom sme fanúšikmi morčacích jedál a toto určite zaradíme do našich obľúbených. Kombinácia tmavého piva a cesnaku znie fantasticky, teším sa na výsledok.

  10. _Slniečko_Viem_ píše:

    . Tento recept ma úplne očaril! Hľadala som niečo nové na grilovanie a morčacie stehno so špeciálnou marinádou zní skvele. Určite to bude hit medzi mojimi priateľmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *