Mramorová bábovka s čokoládou a vlašskými orechmi

Dáme si na seba svoje neviditeľné zástery a pripravíme pre vás unikátny recept na mramorovú bábovku s čokoládou a vlašskými orechmi v slovenskom štýle:

Ingrediencie:

  • 200 g masla (na vymastenie formy)
  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 200 g masla (pri izbovej teplote)
  • 4 vajcia
  • 1 lyžica kakaa (vrchovatá)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 100 g čokolády (nasekanej na malé kúsky)
  • 100 g vlašských orechov (nasekaných na malé kúsky)

 

Mramorová bábovka s čokoládou a vlašskými orechmi

Postup prípravy:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a formu na bábovku dôkladne vymastite maslom.
  2. Vo veľkej mise spojte hladkú múku a cukor.
  3. Pridajte maslo pri izbovej teplote a za pomoci ručného mixéra alebo metly miešajte, kým sa nevytvorí hladká a krémová zmes.
  4. Postupne vkladajte vajcia a vanilkový extrakt a dôkladne premiešajte, aby všetky suroviny vytvorili jediné cesto.
  5. Rozdeľte cesto na dve rovnaké časti. Do jednej zmiešajte nasekanú čokoládu a do druhej nasekané vlašské orechy. Obe časti dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie rovnomerne rozptýlili.
  6. Vymastite formu na bábovku maslom a na striedačku pridávajte lyžicu tmavej zmesi, potom lyžicu svetlej zmesi, pokračujte, až kým nevyužijete celé cesto.
  7. Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 45-50 minút, alebo kým špajľa v strede nevychádza suchá.
  8. Nechajte bábovku ochladiť v forme asi 10 minút, a potom ju opatrne preveďte na mriežku, aby si doladila svoju dokonalú chuť.
  9. Podávajte ju teplú alebo studenú podľa preferencií. Môžete ju posypať trochou práškového cukru alebo ozdobiť čerstvými plátkami čokolády a vlašskými orechmi.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Mramorová bábovka s čokoládou a vlašskými orechmi - 2

2) Mramorová bábovka s čokoládou a vlašskými orechmi

Ak sa snažíte nájsť chutný a inovatívny recept na bábovku, ste na správnej adrese! Mramorová bábovka s čokoládou a vlašskými orechmi predstavuje vynikajúci dezert, ktorý ohromí vašu rodinu a priateľov.

Tento nadýchaný dezert kombinuje bohatú čokoládovú chuť a chrumkavé orechy, čo z neho robí skvelý dezert na akúkoľvek príležitosť.

Netradičné torty na krst

Netradičné torty na krst

Čítať viac »

Na prípravu našej mramorovej bábovky budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 100 g masla
  • 3 stredne veľké vajcia
  • 120 ml mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • 50 g kakaa
  • 100 g vlašských orechov
  • štipku soli

Postup na prípravu mramorovej bábovky

1. Rúru predhrejte na 180 °C a pripravte si formu na bábovku, ktorú vymastíte maslom a vysypete múkou.

2. V mise spojte maslo s cukrom do peny, následne pridávajte vajcia jedno po druhom a dobre premiešajte.

3. Potom do zmesi vložte múku, prášok do pečiva, mlieko a štipku soli. Miešajte, kým nevznikne hladká zmes.

4. Rozdeľte cesto na dve časti. Do jednej pridajte kakao a dobre premiešajte. Do druhej zmesi primiešajte nasekané vlašské orechy.

5. Do formy striedavo ukladáme svetlú a tmavú zmes. Pomocou vidličky jemne premiešajte, aby sa vytvoril mramorový efekt.

6. Pečte približne 45-50 minút, oriešková aróma vás prekvapí, keď bábovka bude hotová. Po upečení ju nechajte vychladnúť a podávajte s kakavom, alebo posypanú práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *