Muskatová tekvicová polievka je jednoduchá a chutná vegetariánska polievka, ktorá je obľúbená počas jesenných mesiacov. Tu je recept na túto slovenskú tradičnú dobrotu:

Potrebujete:
– 1 kg tekvice hokaido
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 1 zemiak
– 1 liter zeleninového vývaru
– 250 ml mlieka
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ, korenie, mletý muškátový oriešok na dochutenie
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Muškítová tekvica polievka

Postup:
1. Tekvicu nakrájajte na polovicu, odstráňte semienka a olúpte ju. Pokrájajte na menšie kúsky.
2. Cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiak ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
3. V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým sa zľahka nezarumení.
4. Pridajte mrkvu a zemiak a orestujte ich ešte pár minút.
5. Pridajte nakrájanú tekvicu a zalejte zeleninovým vývarom. Povarte, kým sa zelenina zmäkne (približne 15-20 minút).
6. Polievku zmixujte pomocou mixéra na hladkú konzistenciu.
7. Vlejte mlieko a do polievky vmiešajte lyžicu mletého muškátového orieška. Dobre premiešajte.
8. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
9. Na tanieri polievku ozdobte posekanou petržlenovou vňaťou.

Takto pripravenú muskatovú tekvicovú polievku môžete podávať s čerstvým chlebom alebo krutónmi. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *