Najlepšia bublanina na Slovensku

Samozrejme, môžem vám ponúknuť recept na fantastickú bublaninu, takže tu je jednoduchý návod, ako ju môžete zhotoviť:

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 3 vajcia
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 250 g čerstvého alebo mrazeného ovocia (napríklad jahody, maliny, čučoriedky)
  • maslo na vymastenie formy
  • práškový cukor na dekoráciu

 

Najlepšia bublanina v Slovenskej republike

Návod:

Uhorková studená polievka

Uhorková studená polievka

Čítať viac »

  1. V mise spojte múku, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor a štipku soli.
  2. V inej nádobe rozšľahajte vajcia do peny a postupne pridávajte mlieko, stále miešajte, kým sa suroviny nespoja.
  3. Pomaly vkladajte suché ingrediencie do mokrých a miešajte, až kým nebude zmes hladká.
  4. Na panvici roztopíme malé množstvo masla a nalejeme do nej približne štvrtinu cesta.
  5. Na cesto rozložte čerstvé alebo rozmrazené ovocie.
  6. Prelejte zvyškom cesta, aby bolo ovocie úplne zakryté.
  7. Zakryte panvicu pokrievkou a pečte na nízkom ohni asi 15 – 20 minút, alebo kým bublanina nevyrastie a nezhnedne zo spodu.
  8. Opatrne otočte bublaninu a pečte ďalších 5 – 10 minút, až kým nie je vonkajšia strana krásne zlatavá.
  9. Hotovú bublaninu nechajte trochu odpočinúť a potom ju nakrájajte na porcie.
  10. Pred podávaním môžete posypať práškovým cukrom a podávať s čerstvým ovocím alebo šľahačkou.

Takto pripravená bublanina je vynikajúcou voľbou na raňajky, desiatu alebo ako sladký dezert. Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Jazykolam123 píše:

    Tento recept na bublaninu je úžasný! Nikdy som si nemyslel, že to bude také jednoduché. Vždy som mal strach z pečenia, ale teraz sa cítim odvážne a už sa teším, ako ju vyskúšam s jahodami. Určite to bude skvelé!

  2. Slniečko2023 píše:

    Wow, bublanina vyzerá fantasticky! Milujem ovocie a táto kombinácia mlieka a vajec je perfektná. Myslím si, že môjmu rodinou sa to veľmi zapáči. Určite ju pripravím na víkendový brunch!

  3. MackoPuf píše:

    Recept je skvelý a ja ho určite vyskúšam! Bublanina vyzerá tak nadýchaná a chutná. Vždy som chcel naučiť piecť niečo jednoduché a toto je perfektný začiatok. Ďakujem za tento úžasný tip!

  4. KreativnyKocur píše:

    Tento recept ma úplne očaril! Hladká múka s ovocím znie ako ideálna kombinácia. Myslím, že bublanina bude perfektne dopĺňať naše rodinné stretnutia. Nezabudnem ju posypať práškovým cukrom na konci!

  5. ZelenyPavuk píše:

    Ďakujem za recept! Bublanina vyzerá tak lákavo, že som si už kúpil všetky ingrediencie a chcem ju skúsiť ešte dnes večer. Moje deti budú nadšené, keď uvidia túto sladkú pochúťku na stole!

  6. Keksik123 píše:

    Skvelý recept na bublaninu! Už dlho hľadám niečo jednoduché na pečenie, čo by potešilo moju rodinu. Tieto suroviny sú aj bežne dostupné, takže sa mi to veľmi páči. Určite sa do toho pustím ešte tento týždeň!

  7. PohodovyJanko píše:

    ‚Najlepšia bublanina‘ – presne to potrebujem vo svojej kuchyni! Znie to skvele a mám rád ovocie v dezertoch. Je fajn vedieť, že príprava je tak jednoduchá a rýchla. Teším sa na ochutnávku s priateľmi!

  8. 'BabulkaVarenie' píše:

    ‚Bublanina je jedna z mojich obľúbených sladkostí!‘ Pripravovala ju moja babička vždy po nedeľnom obede a teraz mám možnosť pripraviť ju aj ja sama podľa tohoto receptu. Určite pridám aj čučoriedky pre extra chuť.

  9. 'RadosnyBob' píše:

    ‚Tento recept ma inšpiroval!‘ Som veľkým fanúšikom pečenia a vždy hľadám nové nápady. Bublanina vyzerá jednoducho fantasticky, určite budem experimentovať s rôznymi druhmi ovocia podľa sezóny!

  10. 'Svetlonos22' píše:

    ‚Recepty ako tento sú najlepšie!‘ Rád pečiem pre svojich priateľov a táto bublanina bude určite hitom! Odkedy som začal piecť doma viac dezertov, dostávam samé pozitívne ohlasy – teším sa na ďalší úspech.