Ingrediencie:
– 250 g cíceru
– 1 malá cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 1 zelená paprika
– 1 konzerva paradajkových krúžkov (400 g)
– 1 liter zeleninového vývaru
– Soľ, čierne korenie, mletá paprika, cesnakový prášok, mletá rasca, olej na smaženie
Exkluzívna cícerová polievka
Postup:
1. Cícer namočte na noc do vody, potom ho sceďte a varte vo vývare, až kým nezmäkne.
2. Na trochu oleja opečte nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku a mrkvu.
3. Do zmesi pridajte rajčiny, osolte a okoreňte, následne pridajte mletú papriku, cesnakový prášok a rascu.
4. Až bude cícer uvarený, vmiešajte zeleninu a varte ešte približne 10 minút.
5. Dochutite soľou a korením podľa vlastnej chuti.
6. Podávajte horúce s kôrkovým chlebom.
Dobrú chuť!