Na nedeľný obed si pripravíme kuracie stehná podľa tradičného slovenského receptu:
Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích stehien
– soľ
– čierne korenie
– mletá paprika
– paradajkový pretlak
– cibuľa
– cesnak
– olej
– sladká mletá paprika
Nedeľný obed – Kuracie stehná
Postup:
1. Kuracie stehná dôkladne umyjeme a osušíme.
2. Na teflónovej panvici zohrejeme olej, do ktorého následne pridáme cibuľu a cesnak nakrájané na kocky.
3. Potom pridáme kuracie stehná a opečieme ich z oboch strán, kým nenadobudnú zlatohnedú farbu.
4. Do panvice vložíme paradajkový pretlak, soľ, čierne korenie, sladkú mletú papriku a trošku vody.
5. Panvicu prikryjeme a dusíme na miernom plameni približne 30 minút, pričom občas kontrolujeme a podlievame vodou, ak je to potrebné.
6. Servírujeme s prílohou podľa vlastného rozhodnutia, napríklad s ryžou, cestovinami alebo zemiakovým pyré.
Dobrú chuť!