Nepečená torta z kyslej smotany - Kalórie

V jednej porcii (približne 100 g) nepečenej torty z kyslej smotany sa nachádza zhruba 250 kalórií. Samozrejme, energetická hodnota sa môže líšiť v závislosti od použitých surovín a konkrétneho receptu, avšak priemerné číslo sa pohybuje okolo tejto hodnoty.

Nepečená torta z kyslej smotany predstavuje populárny dezert, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu. Tu je recept na túto chutnú pochúťku:

Na prípravu budete potrebovať:

– 500 g kyslej smotany
– 200 g cukru
– 300 g piškótov
– 100 g masla
– 1 balenie želatíny
– ovocie na dekoráciu

Postup:

1. V mixéri alebo pomocou ponorného mixéra rozdrvte piškóty, až kým nezískate jemnú strúhanku.

2. Roztopte maslo a zmiešajte ho s piškótovou strúhankou. Túto zmes natlačte na dno formy a dobre pritlačte.

3. Želatínu pripravte podľa pokynov na obale.

4. V mixéri zmiešajte kyslú smotanu s cukrom a následne pridajte rozpustenú želatínu. Dobre premiešajte.

5. Takto pripravenú smotanovú zmes nalejte na piškóty v forme a nechajte tuhnúť v chladničke minimálne 4 hodiny, kým úplne stuhne.

6. Pred servírovaním tortu ozdobte čerstvým ovocím podľa vlastného výberu.

Mascarpone plnka s bielou čokoladou

Mascarpone plnka s bielou čokoladou

Čítať viac »

Jednoduchou prípravou si vyrobíte tento lahodný dezert. V jednej porcii (približne 100 g) má tento dezert približne 300 kalórií. Ovocie na ozdobu nielenže dodáva vynikajúcu chuť, ale aj osviežujúci aspekt celého dezertu. Dobrú chuť!

 

Nepečená torta z kyslej smotany  - 2

Nepečená torta z kyslej smotany je chutným dezertom, ktorý určite nadchne každého milovníka sladkostí. Tento jednoduchý recept nevyžaduje pečenie, preto je ideálny aj pre tých, ktorí nemajú skúsenosti s pečením. Vďaka neobvyklej kombinácii kyslej smotany a ovocia sa táto torta stáva osviežujúcou pochúťkou i v horúcich letných dňoch.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu tejto nepečenej torty si pripravte nasledujúce suroviny:

  • 250 g rozdrvených sušienok
  • 100 g roztopeného masla
  • 500 ml kyslej smotany
  • 200 g práškového cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 5 listov želatíny
  • 300 g čerstvého ovocia (napríklad jahody alebo maliny)
  • Na dekoráciu: šľahačka a ovocie

Postup: Ako pripraviť tortu

1. Na začiatok si pripravte základ: Zmiešajte rozdrvené sušienky s roztopeným maslom. Zmes natlačte na dno tortovej formy a nechajte stuhnúť v chladničke.

2. V miske zmiešajte kyslú smotanu, práškový cukor a vanilkový cukor, kým sa všetky ingrediencie dobre nespoja. Medzitým si pripravte želatínu podľa pokynov na obale a primiešajte ju do smotanového základu.

3. Nakoniec pridajte čerstvé ovocie do zmesi a opatrne premiešajte. Nalejte zmes na pripravený základ a nechajte tortu tuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny.

Nepečená torta z kyslej smotany je osviežujúci a chutný dezert, ktorý je ideálny na akúkoľvek slávnostnú príležitosť. Dúfame, že si pochutíte!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Jaroslav23 píše:

    Tento recept na nepečenú tortu z kyslej smotany je úžasný! Rád si ho vyskúšam a pochutnám si.

  2. Hvesela píše:

    Vďaka za skvelý recept! Určite ho vyskúšam a už teraz sa teším na túto lahodnú pochúťku.

  3. Arpad70 píše:

    Vyznie to veľmi chutne, určite sa pokúsime tento recept vyskúšať. Ďakujeme za návod!