Nepečená torta z kyslej smotany - Kalórie

V jednej porcii (približne 100g) nepečenej torty z kyslej smotany je približne 250 kalórií. Kalorický obsah sa samozrejme môže líšiť v závislosti od použitých ingrediencií a presného receptu, ale priemerne sa pohybuje okolo tejto hodnoty.

 

Nepečená torta z kyslej smotany je obľúbený dezert, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu. Tu je recept na túto lahodnú pochúťku:

Potrebujete:

– 500 g kyslej smotany
– 200 g cukru
– 300 g piškótov
– 100 g masla
– 1 balenie želatíny
– ovocie na ozdobenie

Postup:

1. Rozdrvte piškóty v mixéri alebo v ponornom mixéri, kým nezískate jemnú strúhanku.

2. Roztopíme maslo a zmiešame s piškótovou strúhankou. Túto zmes rozotlačíme na dno formy a dobre zhustneme.

3. Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale.

4. V mixéri zmiešame kyslú smotanu s cukrom a pridáme rozpustenú želatínu. Dobre premiešame.

5. Túto smotanovú zmes nalejeme na piškóty v forme a dáme do chladničky na minimálne 4 hodiny, kým úplne stuhne.

6. Pred podávaním ozdobíme čerstvým ovocím podľa vlastného výberu.

Takto jednoducho môžete pripraviť tento lahodný dezert. V jednej porcii (približne 100 g) má tento dezert približne 300 kalórií. Ovocie na ozdobenie dodáva nielen chutný, ale aj osviežujúci nádych tomuto dezertu. Dobrú chuť!

 

2)

Nepečená torta z kyslej smotany je lahodným dezertom, ktorý poteší každého milovníka sladkostí. Tento jednoduchý recept nevyžaduje pečenie, takže je ideálny aj pre tých, ktorí nemajú skúsenosti s pečením. S nevšednou kombináciou kyslej smotany a ovocia sa táto torta stáva osviežujúcim sviatkom i v horúcich letných dňoch.

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na prípravu tejto nepečenej torty budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 250 g rozdrvených sušienok
  • 100 g roztopeného masla
  • 500 ml kyslej smotany
  • 200 g práškového cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 5 listov želatíny
  • 300 g čerstvého ovocia (napr. jahody alebo maliny)
  • Na ozdobu: šľahačka a ovocie

Postup: Ako pripraviť tortu

1. Začnite tým, že si pripravíte základ: Zmiešajte rozdrvené sušienky a roztopené maslo. Zmes vytlačte na dno tortovej formy a nechajte stuhnúť v chladničke.

2. V miske zmiešajte kyslú smotanu, práškový cukor a vanilkový cukor, kým sa ingrediencie dobre nespoja. Medzitým si pripravte želatínu podľa pokynov na obale a primiešajte ju do smotanového základu.

3. Nakoniec pridajte čerstvé ovocie do zmesi a opatrne premiešajte. Nalejte zmes na pripravený základ a nechajte tortu stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny.

Nepečená torta z kyslej smotany je osviežujúci a chutný dezert, ktorý je ideálny na akúkoľvek slávnostnú príležitosť. Dúfame, že si pochutíte!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Jaroslav23 píše:

    Tento recept na nepečenú tortu z kyslej smotany je úžasný! Rád si ho vyskúšam a pochutnám si.

  2. Hvesela píše:

    Vďaka za skvelý recept! Určite ho vyskúšam a už teraz sa teším na túto lahodnú pochúťku.

  3. Arpad70 píše:

    Vyznie to veľmi chutne, určite sa pokúsime tento recept vyskúšať. Ďakujeme za návod!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *