Nepečené guľky zo zvyškov

Taký menší recept na nepečené guľky zo zvyškov. AJ váms a stane že z piškóty vám oastne veľa prebytkov. A tie je škody vyhadzovať. Tak skvelé je ak ich využijete do kokosových guliek.

Na prípravu nepečených guľiek zo zvyškov budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 2 šálky rozdrvených zvyškov (napríklad sušienky, orechy alebo sušené ovocie)
– 1/2 šálky kakaového prášku
– 1/2 šálky kondenzovaného mlieka
– kokosová múka alebo iná dekoračná prísada (napríklad kakaové prášok, vanilkový cukor)

 

Nepečené guľky zo zvyškov

Postup:

1. V miske zmiešajte rozdrvené zvyšky s kakaovým práškom.
2. Postupne pridávajte kondenzované mlieko a miešajte, kým nevznikne kompaktná zmes.
3. Zo zmesi tvarujte malé guľky a valte ich v kokosovej múke alebo inej dekoračnej prísade.
4. Položte guľky na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu, aby stuhli.

Vaše nepečené guľky zo zvyškov sú teraz pripravené na konzumáciu. Dobrú chuť!

 

2)

Nepečené guľky zo zvyškov sú skvelým riešením, ako zužitkovať potraviny a zároveň si pripraviť niečo chutné. Tento recept je jednoduchý, rýchly a nevyžaduje žiadne pečenie. Navyše, môžete si do guľôčok pridať akékoľvek zvyšky, ktoré máte doma, čo z nich robí veľmi flexibilné a prispôsobiteľné občerstvenie.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Na prípravu nepečených guľôčok potrebujete:

  • 250 g zvyškového pečiva (bieleho alebo celozrnného)
  • 100 g masla alebo rastlinného tuku
  • 150 g prdrojov, ako napríklad kokos, orechy alebo sušené ovocie
  • 3-4 lyžice medu alebo iného sladidla
  • 1-2 lyžice kakaa (voliteľne)
  • Štipku soli

 

Postup prípravy delikátnych guľôčok

Najprv si zvyškové pečivo mlete na jemnú drť. Potom roztopte maslo a pridajte ho k sypkým surovinám. Následne pridajte med, štipku soli, a ak máte radi čokoládovú chuť, tak aj kakao. Všetky zložky dôkladne premiešajte, až kým nevznikne homogénna hmota.

Keď máte zmes hotovú, tvarujte malé guľôčky a uložte ich na tanier. Môžete ich rovno obaliť v kokose alebo orechoch na povrchu, aby ste pridali príjemnú textúru. Guľky nechajte v chladničke aspoň hodinu, aby sa dobre stvrdli.

Nepečené guľky zo zvyškov sú nielen chutné, ale aj výborným spôsobom, ako sa zbaviť zvyškov potravín. Užívajte si ich ako zdravú desiatu alebo sladkosť, ktorá poteší vašu rodinu a priateľov.

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Koloman Kucerova píše:

    Výborný recept na uplatnenie zvyškov a zároveň chutný dezert.

  2. Jakubova Dusana píše:

    Super nápad ako využiť zvyšky. Určite vyskúšam.

  3. Anonym píše:

    Neskutočne jednoduché a skvelé na prípravu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *