1. Nepečený karamelový cheesecake predstavuje vynikajúci dezert, ktorý okamžite osloví každého milovníka sladkých dobrot.
2. Tento cheesecake sa veľmi ľahko pripravuje, keďže nevyžaduje žiadne pečenie.
3. Ak obľubujete chuť karamelu a krémovú náplň, určite by ste si mali zapamätať tento recept!
Recept:
Na prípravu potrebujeme:
– 250 g sušienok
– 100 g masla
– 500 g tvarohu
– 200 g kondenzovaného mlieka
– 200 ml smotany na šľahanie
– 2 balíčky vanilkového cukru
– 10 g želatíny
– 100 g karamelovej omáčky
Nepečený karamelový cheesecake
Postup:
1. Sušienky jemne rozdrvíme v miske a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Následne túto zmes natlačíme na dno formy a necháme na chvíľu stuhnúť.
2. Želatínu namočíme do vody a necháme nabobtnať. Potom ju na miernom ohni zahrejeme, až kým sa úplne nerozpustí.
3. V mixéri skombinujeme tvaroh, kondenzované mlieko, vanilkový cukor a roztopenú želatínu. Pridáme smotanu a energicky zamiešame na hladkú krémovú konzistenciu.
4. Nalejeme pripravenú zmes na schladený spodok a vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie na celú noc.
5. Pred podávaním polejeme cheesecake karamelovou omáčkou a servírujeme vychladený. Prajeme dobrú chuť!
2) Nepečený karamelový cheesecake s polevou
Ingrediencie:
– 250 g sušienok
– 80 g masla
– 500 g krému
– 200 g cukru
– 20 g pudingového prášku
– 500 ml smotany na šľahanie
– 200 g karamelovej polevy
– 100 g karamelových cukríkov
Postup:
1. Sušienky, keksy alebo krekry rozdrvte na jemný prášok pomocou mixéra.
2. Roztopte maslo a zmiešajte ho so sušienkovými drobkami. Zmes potom použite ako základ pre cheesecake a vtlačte ju na dno tortovej formy.
3. V nádobe spojte krémový syr, cukor a pudingový prášok. Do zmäknutého syra postupne vmiešajte šľahačku.
4. Zmes nalejte na sušienkový základ a nechajte cheesecake stuhnúť v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.
5. Pred servírovaním naneste karamelovú polevu na cheesecake a posypte rozdrvenými karamelovými cukríkmi.
Cheesecake môžete skrášliť tiež ďalším karamelom alebo čokoládou podľa vlastnej chuti. Prajeme dobrú chuť!
3) Nepečený karamelový cheesecake so šušienkami
Na prípravu budeme potrebovať:
– 250 g sušienok (napríklad maslových alebo plátených)
– 100 g masla
– 500 g tvarohu
– 200 g krému
– 220 ml smotany na šľahanie
– 180 g karamelu
– 100 g cukru
– 4 vajcia
– vanilkový extrakt
Postup:
1. Čokoládové alebo vanilkové sušienky rozdrvíme na jemné kúsky v mixéri. Potom pridajte roztopené maslo a dôkladne premiešajte.
2. Zmes uložte na dno tortovej formy (s priemerom približne 24 cm) a dôkladne uhladte.
3. V miske zmiešajte tvaroh, krémový syr, cukor, karamel a vanilkový extrakt.
4. Postupne vmiešajte vajcia a dôkladne zamiešajte.
5. Potom pridajte vyšľahanú smotanu a opäť dobre premiešajte.
6. Hotovú zmes nalejte do formy a vložte do chladničky na minimálne 4 hodiny (ideálne cez noc).
7. Pred podávaním môžete ozdobiť ešte ďalším karamelom alebo šľahačkou.
Prajem dobrú chuť!