Nepečený karamelový cheesecake

1. Nepečený karamelový cheesecake predstavuje vynikajúci dezert, ktorý okamžite osloví každého milovníka sladkých dobrot.

2. Tento cheesecake sa veľmi ľahko pripravuje, keďže nevyžaduje žiadne pečenie.

3. Ak obľubujete chuť karamelu a krémovú náplň, určite by ste si mali zapamätať tento recept!

Recept:

Na prípravu potrebujeme:
– 250 g sušienok
– 100 g masla
– 500 g tvarohu
– 200 g kondenzovaného mlieka
– 200 ml smotany na šľahanie
– 2 balíčky vanilkového cukru
– 10 g želatíny
– 100 g karamelovej omáčky

 

Nepečený karamelový cheesecake

Postup:
1. Sušienky jemne rozdrvíme v miske a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Následne túto zmes natlačíme na dno formy a necháme na chvíľu stuhnúť.
2. Želatínu namočíme do vody a necháme nabobtnať. Potom ju na miernom ohni zahrejeme, až kým sa úplne nerozpustí.
3. V mixéri skombinujeme tvaroh, kondenzované mlieko, vanilkový cukor a roztopenú želatínu. Pridáme smotanu a energicky zamiešame na hladkú krémovú konzistenciu.
4. Nalejeme pripravenú zmes na schladený spodok a vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie na celú noc.
5. Pred podávaním polejeme cheesecake karamelovou omáčkou a servírujeme vychladený. Prajeme dobrú chuť!

 

Nepeceny karamelovy cheesecake s polevou

2) Nepečený karamelový cheesecake s polevou

Ingrediencie:
– 250 g sušienok
– 80 g masla
– 500 g krému
– 200 g cukru
– 20 g pudingového prášku
– 500 ml smotany na šľahanie
– 200 g karamelovej polevy
– 100 g karamelových cukríkov

Postup:
1. Sušienky, keksy alebo krekry rozdrvte na jemný prášok pomocou mixéra.
2. Roztopte maslo a zmiešajte ho so sušienkovými drobkami. Zmes potom použite ako základ pre cheesecake a vtlačte ju na dno tortovej formy.
3. V nádobe spojte krémový syr, cukor a pudingový prášok. Do zmäknutého syra postupne vmiešajte šľahačku.
4. Zmes nalejte na sušienkový základ a nechajte cheesecake stuhnúť v chladničke minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.
5. Pred servírovaním naneste karamelovú polevu na cheesecake a posypte rozdrvenými karamelovými cukríkmi.

Kuracie prsia s brokolicou zapekane

Kuracie prsia s brokolicou zapekane

Čítať viac »

Cheesecake môžete skrášliť tiež ďalším karamelom alebo čokoládou podľa vlastnej chuti. Prajeme dobrú chuť!

 

Nepečený karamelový cheesecake so šušienkami

 

 

Karamelový cheesecake | How to make Caramel cheesecake

3) Nepečený karamelový cheesecake so šušienkami

Na prípravu budeme potrebovať:
– 250 g sušienok (napríklad maslových alebo plátených)
– 100 g masla
– 500 g tvarohu
– 200 g krému
– 220 ml smotany na šľahanie
– 180 g karamelu
– 100 g cukru
– 4 vajcia
– vanilkový extrakt

Postup:
1. Čokoládové alebo vanilkové sušienky rozdrvíme na jemné kúsky v mixéri. Potom pridajte roztopené maslo a dôkladne premiešajte.
2. Zmes uložte na dno tortovej formy (s priemerom približne 24 cm) a dôkladne uhladte.
3. V miske zmiešajte tvaroh, krémový syr, cukor, karamel a vanilkový extrakt.
4. Postupne vmiešajte vajcia a dôkladne zamiešajte.
5. Potom pridajte vyšľahanú smotanu a opäť dobre premiešajte.
6. Hotovú zmes nalejte do formy a vložte do chladničky na minimálne 4 hodiny (ideálne cez noc).
7. Pred podávaním môžete ozdobiť ešte ďalším karamelom alebo šľahačkou.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. ´Paťa píše:

    Dnes si ho pripravím.
    Môj brat má meniny a druhý narodeniny, tak budú radi.

  2. Biba píše:

    Aj ja už musím niečo upiecť. Už dlho som nič nepripravovala a t taký karamelový koláčik by sa zišiel.
    Máte niekto aj iný recept.

  3. Nitra Jela píše:

    Vážne tento cheesecake znie skvelo! Určite si ho vyskúšam, zbožňujem karamelové dezerty.

  4. Ibeihofner píše:

    Mňam, musím vyskúšať tento cheesecake, znie skvele!

  5. Bielik Viktor píše:

    Takýto jednoduchý recept na cheesecake som ešte nevidel, určite to vyskúšam!

  6. Nabelek Anastazia píše:

    Tento dezert vyzerá fantasticky a postup je naozaj jednoduchý. Určite ho čoskoro upiekem!