Obrátene rezne z karé

Recept na obrátené rezne z bravčového karé v slovenčine je nasledovný:

Zložky:

  • 4 kusy bravčového karé
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky syra (napríklad eidam alebo hermelín)
  • Hladká múka
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • soľ a koreniny
  • rozpustené maslo alebo olivový olej na vyprážanie

 

Obrátené rezne z karé

  1. Plátky karé jemne naklepeme, okoreníme a osolíme z oboch strán.
  2. Na každý plátok karé uložíme plátok šunky a následne plátok syra.
  3. Karé s pridanou šunkou a syrom preložíme na polovicu, aby sme vytvorili „sendvič.
  4. Obalíme obidve strany sendviča v hladkej múke.
  5. V miske rozšľaháme vajcia a pripravíme tanier so strúhankou.
  6. Sendviče najprv namočíme do rozšľahaných vajec a potom obaříme v strúhanke, aby boli dokonale pokryté.
  7. Na panvici rozpustíme maslo alebo zohrejeme olivový olej a opečieme sendviče z oboch strán do zlatista.
  8. Hotové obrátené rezne pred podávaním nakrájame na kusy alebo servírujeme celé s prílohou podľa vlastného výberu.

Prajem dobrú chuť!

 

Obrátene rezne z karé - 2

2) Obrátene rezne z karé

Tento recept na obrátené rezne z karé ponúka jednoduchý a chutný spôsob, ako pripraviť tradičné jedlo s originálnym twistom. Suroviny a postup sú nasledovné:

Suroviny:

  • 500 g bravčového karé (možno použiť aj morčacie)
  • 2-3 vajcia
  • 100 g strúhanky
  • 100 g múky
  • Soľ a korenie (podľa chuti)
  • 1 strúčik cesnaku (voliteľné)
  • 1 banán (na obohatenie chuti)
  • Olej na vyprážanie
  • Mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • Petržlenová vňať (na ozdobenie, voliteľné)

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    Mliečná hríbova polievka

    Mliečná hríbova polievka

    Čítať viac »

    • Bravčové karé umyť a nakrájať na tenké plátky (asi 1-1,5 cm hrubé).
    • Plátky jemne naklepeme, aby sa zmäkčili, a následne ich osolíme a okoreníme z oboch strán.
  2. Príprava cesnakovej zmesi:

    • Ak zvolíte cesnak, jemne ho nasekajte alebo prelisujte a zmixujte s trochou oleja. Touto zmesou potrite plátky karé z oboch strán.
  3. Obalovanie:

    • Pripravte tri nádoby: jednu s múkou, druhú so šľahanými vajíčkami a tretiu so strúhankou.
    • Každý plátok mäsa najprv obalte v múke, potom namočte do vajec a nakoniec obalte v strúhanke.
  4. Príprava banánového plátku (voliteľné):

    • Pre zvýšenie kreativity môžete banán nakrájať na tenké plátky a na každý plátok mäsa dať jeden alebo dva plátky banánu.
  5. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote.
    • Keď je olej horúci, opatrne vložte obalené rezne na panvicu a vyprážajte z oboch strán do zlata, približne 3-4 minúty na stranu.
    • Znížte teplotu po zhnednutí, aby sa mäso prevarilo, no nespálilo.
  6. Podávanie:

    • Po vyprážaní nechajte rezne odkvapkať na papierovej utierke, aby sa zbavili nadbytočného oleja.
    • Servírujte horúce, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tipy:

  • Tieto obrátené rezne môžete podávať so zemiakovou kašou, ryžou alebo čerstvým šalátom.
  • K jedlu sa hodí aj kyslá uhorka alebo tatárska omáčka.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na obrátené rezne z karé je super! Konečne niečo, čo sa dá ľahko pripraviť. Vždy som sa bál vyprážania, ale tento postup je jasný a veľmi chutný. Odporúčam pridať aj banán, to je skvelý nápad!

  2. ZelenýSlon píše:

    Wow, tento recept vyzerá fakt dobre! Obrátené rezne sú moje obľúbené jedlo a s takýmto zložením to musí byť lahodné. Určite vyskúšam aj cesnakovú zmes, to by mohlo pridať extra chuť. Dobrú chuť všetkým!

  3. Bubák56 píše:

    Vynikajúci recept! Rád varím a tento spôsob prípravy mäsa ma zaujal. Znie to jednoducho a chutne. Myslím, že moja rodina bude nadšená, keď im pripravím tieto obrátené rezne. Ďakujem za tipy!

  4. JasnáHlava píše:

    Musím povedať, že tento recept na obrátené rezne z karé je skvelý! Suroviny sú bežné a postup je jasný. Veľmi sa teším na prípravu tohto jedla na víkend! Určite pridám aj petržlenovú vňať na ozdobu.

  5. VeselýPavúk píše:

    Perfektný recept! Obrátené rezne z karé milujem a s týmto návodom ich zvládnem urobiť aj ja. Banán do mäsa? To je originálne! Určite to vyskúšam a verím, že výsledok bude skvelý.

  6. DuchMesiaca píše:

    Tento recept ma veľmi oslovil! Mám rád jednoduché jedlá a tento spôsob prípravy vyzerá úžasne. Určite vyskúšam pridať banán k mäsu, musím povedať, že to znie veľmi lákavo.

  7. PandaRadosť píše:

    Recept na obrátené rezne z karé je fantastický! Som rád, že existuje aj varianta s banánom – to by mohlo pridať zvláštnu chuť. Myslím si, že toto jedlo si získalo moju rodinu už len podľa opisu!

  8. _Cukríček_ píše:

    ‚Obrátené rezne‘ sú skvelou voľbou pre každého kuchára začiatočníka ako som ja! Recept vyzerá jednoduchý a chutný – už sa teším na varenie cez víkend! Ďakujem za inšpiráciu!

  9. _Rybka3_ píše:

    ‚Obrátené rezne‘ sú vždy dobrým nápadom na večeru! Tento recept je veľmi lákavý a myslím si, že ho vyskúšam už zajtra večer. Znie to jednoducho úžasne s banánom i cesnakovou zmesou!

  10. Srdiečko88 píše:

    Tento recept ma oslovil hneď pri prvom pohľade! Mám rád kreatívny spôsob varenia a pridanie banánu do mäsa je skvelý nápad. Už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím pre rodinu.