Tu je recept na ochazuke v slovenskom jazyku:
Ochazuke
Suroviny:
- 2 šálky vody
- 1 šálka vařené rýže
- 1 polévková lžíce suchého mořského řasu, například nori nebo wakame
- 150g vařeného lososa (může být i jiný druh mořského jídla, jako například tuňák nebo krevety)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- Kúsky nakrájené zeleniny podle chuti, jako například krajíc avokáda, ředkve nebo nakládaný zázvor
Ochazuke recept
Postup:
- Ve vroucí vodě povařte řasy asi 2-3 minuty, dokud nezměknou. Poté je sceďte.
- Ve velké pánvi nebo hrnci smíchejte vařenou rýži, vařený losos, vařené řasy, sójovou omáčku a rybí omáčku. Zahřívejte na mírném plameni, dokud směs není dobře prohřátá.
- Ochazuke servírujte do hlubokých misek a přidejte nakrájenou zeleninu podle chuti.
- Můžete posypat ochazuke sezamovým semínkem nebo jinými oblíbenými přísadami.
- Podávejte teplé a vychutnávejte si!
Doufám, že si ochazuke vychutnáte! Pokud máte ještě nějaké dotazy, neváhejte se zeptat. Dobrou chuť!
2)
Ochazuke je tradičné japonské jedlo, ktoré sa pripravuje z ryže zaliatej zeleným čajom alebo vývarom, obohatené o rôzne prísady. Je to jednoduché, ale veľmi chutné jedlo, ktoré sa často podáva ako raňajky alebo ľahký pokrm. Tu je recept na základné ochazuke:
Ingrediencie:
Na 2 porcie:
- 1 šálka japonskej lepkavej ryže (napríklad sushi ryža)
- 2 šálky vody
- 2 šálky zeleného čaju (japonský sencha je ideálny) alebo dashi (japonský vývar)
- Soľ podľa chuti
- 2 kusy nori (morské riasy), nakrájané na malé prúžky
- 1-2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
- 2-3 polievkové lyžice umeboshi (kyslé slivky), nasekané
- 1-2 polievkové lyžice sezamového semena, opraženého
- Koriander alebo shiso listy na ozdobu (voliteľné)
- Basmati alebo iné obľúbené prísady (ako napríklad ázijská zelenina, ryby, alebo tofu)
Postup:
-
Príprava ryže:
- Dôkladne premyte ryžu pod tečúcou vodou, až kým nie je voda číra. Potom nechajte ryžu 30 minút namočenú.
- V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte ryžu, zakryte a znížte teplotu na minimum. Varíme asi 15 minút, potom odstavíme a necháme 10 minút odpočívať.
-
Príprava čaju:
- Uvarte zelený čaj alebo dashi podľa inštrukcií na obale. Pripravte si ho tak, aby bol teplý, keď začne servírovanie.
-
Zostavenie ochazuke:
- Do misiek rozdeľte uvarenú ryžu.
- Každú porciu ryže zalejte teplým zeleným čajom alebo dashi.
- Posypte nori prúžkami, nakrájanou jarnou cibuľkou, umeboshi, opraženým sezamovým semenom a akýkoľvek ďalšími prísadami, ktoré ste si pripravili.
-
Podávanie:
- Ozdobte čerstvými bylinkami ako koriander alebo shiso listy (ak používate).
- Podávajte ihneď, teplé, s lyžičkou vedľa, aby ste si mohli užiť jedlo.
Tipy:
- Ochazuke je veľmi variabilné, takže môžete pridať svoje obľúbené prísady podľa chuti, ako sú grilované ryby, zelenina alebo tofu.
- Skúste experimentovať s rôznymi druhmi čaju a korenín, aby ste dosiahli rôzne chuťové variácie.
Dobrú chuť!
Ochazuke vyzerá skvele! Nikdy som o ňom nepočul, ale určite ho vyskúšam. Mám rád ryžu a morské plody, takže to bude pre mňa ideálne jedlo. Ďakujem za zdieľanie receptu!
Wow, ochazuke vyzerá veľmi chutne! Rád skúšam nové jedlá a toto sa mi zdá ako perfektný recept na raňajky. Určite pridám aj avokádo, to milujem! Teším sa na varenie!
Tento recept na ochazuke ma úplne nadchol! Rád varím s ryžou a morskými plodmi. Je skvelé, že môžem pridať aj zeleninu podľa chuti. Už sa teším, ako si to pripravím doma!
Ochazuke je niečo nové pre mňa a už sa teším na jeho vyskúšanie! Vyzerá to tak jednoducho a chutne. Mám rád rôzne prísady, takže určite experimentujem s rybami a zeleninou!
Tento recept je úžasný! Ochazuke som nikdy predtým nerobila, ale veľmi ma to láka. Morské riasy a losos sú super kombinácia! Určite vyskúšam aj rôzne varianty s inými ingredienciami.
Ochazuke vyzerá skvele! Nikdy som o ňom nepočul, ale recept je veľmi jasný a jednoduchý. Určite to skúsim pripraviť cez víkend. Teším sa na túto lahodnú chuť, určite sa s rodinou podelím!
Wow, ochazuke znie super! Milujem ryžu a morské plody, takže tento recept je ako stvorený pre mňa. Už sa neviem dočkať, kedy si ho pripravím. Ďakujem za inšpiráciu!
Ochazuke je perfektné jedlo na rýchly obed alebo večeru! Veľmi sa mi páči, že si môžem pridať svoje obľúbené prísady. Určite to vyskúšam s avokádom a sezamovými semienkami. Dobrá práca!
Tento recept na ochazuke je super nápad! Rád varím nové jedlá a toto vyzerá veľmi chutne a výživne. Dúfam, že mi to dopadne tak dobre ako na obrázku. Ďakujem za zdieľanie!
Ochazuke ma úplne nadchlo! Som nadšená z možnosti experimentovať s prísadami podľa svojej chuti. Už som si zapísala všetky ingrediencie a plánujem to uvariť už zajtra! Teším sa!
Ochazuke vyzerá fantasticky! Nikdy som ho nejedol, ale recept ma veľmi láka. Určite to vyskúšam, lebo mám rád ryžu a morské plody. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu!
Wow, ochazuke je super! Znie to ako skvelý spôsob, ako si vychutnať zdravé jedlo. Mám rád ryžu s lososom, takže určite sa pustím do jeho prípravy. Skvelý recept, ďakujem!
Tento recept na ochazuke je skvelý nápad! Milujem kombináciu ryže a zeleniny. Je to jednoduché a chutné jedlo, ideálne na raňajky. Určite to vyskúšam čoskoro. Ďakujem za inšpiráciu!
Ochazuke vyzerá naozaj chutne! Vždy som hľadala niečo nové na raňajky a toto je perfektné. Kombinácia lososa a rias má svoju magickú chuť. Teším sa na jeho prípravu!
Skvelý recept na ochazuke! Mám rád experimenty s jedlom a tento sa mi páči veľmi. Rád si pripravím aj verziu s tofu. Určite to bude lahodné! Ďakujem za tip!