Ochazuke recept

Tu je recept na ochazuke v slovenskom jazyku:

Ochazuke

Suroviny:

  • 2 šálky vody
  • 1 šálka vařené rýže
  • 1 polévková lžíce suchého mořského řasu, například nori nebo wakame
  • 150g vařeného lososa (může být i jiný druh mořského jídla, jako například tuňák nebo krevety)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • Kúsky nakrájené zeleniny podle chuti, jako například krajíc avokáda, ředkve nebo nakládaný zázvor

 

Ochazuke recept

Postup:

  1. Ve vroucí vodě povařte řasy asi 2-3 minuty, dokud nezměknou. Poté je sceďte.
  2. Ve velké pánvi nebo hrnci smíchejte vařenou rýži, vařený losos, vařené řasy, sójovou omáčku a rybí omáčku. Zahřívejte na mírném plameni, dokud směs není dobře prohřátá.
  3. Ochazuke servírujte do hlubokých misek a přidejte nakrájenou zeleninu podle chuti.
  4. Můžete posypat ochazuke sezamovým semínkem nebo jinými oblíbenými přísadami.
  5. Podávejte teplé a vychutnávejte si!

Doufám, že si ochazuke vychutnáte! Pokud máte ještě nějaké dotazy, neváhejte se zeptat. Dobrou chuť!

 

 

2)

Ochazuke je tradičné japonské jedlo, ktoré sa pripravuje z ryže zaliatej zeleným čajom alebo vývarom, obohatené o rôzne prísady. Je to jednoduché, ale veľmi chutné jedlo, ktoré sa často podáva ako raňajky alebo ľahký pokrm. Tu je recept na základné ochazuke:

Ingrediencie:

Na 2 porcie:

  • 1 šálka japonskej lepkavej ryže (napríklad sushi ryža)
  • 2 šálky vody
  • 2 šálky zeleného čaju (japonský sencha je ideálny) alebo dashi (japonský vývar)
  • Soľ podľa chuti
  • 2 kusy nori (morské riasy), nakrájané na malé prúžky
  • 1-2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
  • 2-3 polievkové lyžice umeboshi (kyslé slivky), nasekané
  • 1-2 polievkové lyžice sezamového semena, opraženého
  • Koriander alebo shiso listy na ozdobu (voliteľné)
  • Basmati alebo iné obľúbené prísady (ako napríklad ázijská zelenina, ryby, alebo tofu)

Postup:

  1. Príprava ryže:

    • Dôkladne premyte ryžu pod tečúcou vodou, až kým nie je voda číra. Potom nechajte ryžu 30 minút namočenú.
    • V hrnci priveďte vodu do varu, pridajte ryžu, zakryte a znížte teplotu na minimum. Varíme asi 15 minút, potom odstavíme a necháme 10 minút odpočívať.
  2. Príprava čaju:

    • Uvarte zelený čaj alebo dashi podľa inštrukcií na obale. Pripravte si ho tak, aby bol teplý, keď začne servírovanie.
  3. Zostavenie ochazuke:

    • Do misiek rozdeľte uvarenú ryžu.
    • Každú porciu ryže zalejte teplým zeleným čajom alebo dashi.
    • Posypte nori prúžkami, nakrájanou jarnou cibuľkou, umeboshi, opraženým sezamovým semenom a akýkoľvek ďalšími prísadami, ktoré ste si pripravili.
  4. Podávanie:

    • Ozdobte čerstvými bylinkami ako koriander alebo shiso listy (ak používate).
    • Podávajte ihneď, teplé, s lyžičkou vedľa, aby ste si mohli užiť jedlo.

Tipy:

  • Ochazuke je veľmi variabilné, takže môžete pridať svoje obľúbené prísady podľa chuti, ako sú grilované ryby, zelenina alebo tofu.
  • Skúste experimentovať s rôznymi druhmi čaju a korenín, aby ste dosiahli rôzne chuťové variácie.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

15 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Ochazuke vyzerá skvele! Nikdy som o ňom nepočul, ale určite ho vyskúšam. Mám rád ryžu a morské plody, takže to bude pre mňa ideálne jedlo. Ďakujem za zdieľanie receptu!

  2. JankaMňau píše:

    Wow, ochazuke vyzerá veľmi chutne! Rád skúšam nové jedlá a toto sa mi zdá ako perfektný recept na raňajky. Určite pridám aj avokádo, to milujem! Teším sa na varenie!

  3. Rybár007 píše:

    Tento recept na ochazuke ma úplne nadchol! Rád varím s ryžou a morskými plodmi. Je skvelé, že môžem pridať aj zeleninu podľa chuti. Už sa teším, ako si to pripravím doma!

  4. Bublinka píše:

    Ochazuke je niečo nové pre mňa a už sa teším na jeho vyskúšanie! Vyzerá to tak jednoducho a chutne. Mám rád rôzne prísady, takže určite experimentujem s rybami a zeleninou!

  5. KocúrikLásky píše:

    Tento recept je úžasný! Ochazuke som nikdy predtým nerobila, ale veľmi ma to láka. Morské riasy a losos sú super kombinácia! Určite vyskúšam aj rôzne varianty s inými ingredienciami.

  6. Miriam123 píše:

    Ochazuke vyzerá skvele! Nikdy som o ňom nepočul, ale recept je veľmi jasný a jednoduchý. Určite to skúsim pripraviť cez víkend. Teším sa na túto lahodnú chuť, určite sa s rodinou podelím!

  7. JankoVeselý píše:

    Wow, ochazuke znie super! Milujem ryžu a morské plody, takže tento recept je ako stvorený pre mňa. Už sa neviem dočkať, kedy si ho pripravím. Ďakujem za inšpiráciu!

  8. KikiLáska píše:

    Ochazuke je perfektné jedlo na rýchly obed alebo večeru! Veľmi sa mi páči, že si môžem pridať svoje obľúbené prísady. Určite to vyskúšam s avokádom a sezamovými semienkami. Dobrá práca!

  9. PeťoHravý píše:

    Tento recept na ochazuke je super nápad! Rád varím nové jedlá a toto vyzerá veľmi chutne a výživne. Dúfam, že mi to dopadne tak dobre ako na obrázku. Ďakujem za zdieľanie!

  10. ZuzkaBublinka píše:

    Ochazuke ma úplne nadchlo! Som nadšená z možnosti experimentovať s prísadami podľa svojej chuti. Už som si zapísala všetky ingrediencie a plánujem to uvariť už zajtra! Teším sa!

  11. Kocúr123 píše:

    Ochazuke vyzerá fantasticky! Nikdy som ho nejedol, ale recept ma veľmi láka. Určite to vyskúšam, lebo mám rád ryžu a morské plody. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu!

  12. JankoP píše:

    Wow, ochazuke je super! Znie to ako skvelý spôsob, ako si vychutnať zdravé jedlo. Mám rád ryžu s lososom, takže určite sa pustím do jeho prípravy. Skvelý recept, ďakujem!

  13. ZelenýList píše:

    Tento recept na ochazuke je skvelý nápad! Milujem kombináciu ryže a zeleniny. Je to jednoduché a chutné jedlo, ideálne na raňajky. Určite to vyskúšam čoskoro. Ďakujem za inšpiráciu!

  14. RybkaMia píše:

    Ochazuke vyzerá naozaj chutne! Vždy som hľadala niečo nové na raňajky a toto je perfektné. Kombinácia lososa a rias má svoju magickú chuť. Teším sa na jeho prípravu!

  15. Svetlonos píše:

    Skvelý recept na ochazuke! Mám rád experimenty s jedlom a tento sa mi páči veľmi. Rád si pripravím aj verziu s tofu. Určite to bude lahodné! Ďakujem za tip!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *