Omeleta s hruškami a ementálom

Tu je recept na omeletu s hruškami a ementálom:

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 2 hrušky, ošúpané, bez jadierok a nakrájané na tenké plátky
  • 50 g ementálu, nakrájaného na malé kocky
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • olej na smaženie

Postup:

  1. V miske porazte vajcia a osolte ich podľa svojich chutí. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pridajte aj trochu korenia.
  2. Na predhriatej panvici s trochou oleja rozložte polovicu plátkov hrušiek. Po chvíli pridajte polovicu ementálu.
  3. Zalejte hrušky a syr rozšľahanými vajciami a zakryte panvicu pokrievkou. Smažte na miernom ohni približne 3-4 minúty, alebo kým nezačne jemne stuhnúť.
  4. Prevráťte omeletu na druhú stranu a na vrch rozložte zvyšné hrušky a syr. Smažte ďalších 3-4 minúty, kým sa omeleta nezafarbí do zlatista a syr sa neroztopí.
  5. Omeletu preneste na tanier a podávajte ešte teplú.

Verím, že vám tento recept bude chutiť. Dobrú chuť!

 

Omeleta s hruškami a ementálom - 2

2) Omeleta s hruškami a ementálom

Ingrediencie:

Dolievanie vody do kvasenej kapusty

Dolievanie vody do kvasenej kapusty

Čítať viac »

  • 3 veľké vajcia
  • 1 zrelá hruška
  • 50 g ementálu (nastrúhaného)
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlen alebo pažítka) na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Hrušku umyte, rozpolte ju, odstráňte jadrovník a nakrájajte na tenké plátky.

  2. Šľahanie vajec: V miske rozbite vajcia, pridajte štipku soli a čierneho korenia a dôkladne ich našľahajte vidlicou alebo metličkou, aby sa spojili.

  3. Smaženie hrušiek: Na panvici na strednom ohni roztopte maslo. Pridajte nakrájané hrušky a smažte ich zhruba 2-3 minúty, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.

  4. Pridanie vajec: Na panvicu k hruškám vylejte šľahané vajcia. Pomaly pohybujte panvicou, aby sa vajcia rovnomerne rozprestreli. Po niekoľkých minútach, keď sú vajcia takmer uvarené, posypte navrchu nastrúhaným ementálom.

  5. Dokončenie omelety: Keď sú vajcia hotové a syr sa začína roztápať, môžete omeletu preložiť na polovicu pomocou špachtle alebo ju nechať rozloženú. Dajte ju na chvíľu na panvicu, aby sa syr úplne rozpustil.

  6. Servírovanie: Omeletu preložte na tanier, ozdobte čerstvými bylinkami, ak používate, a podávajte teplú.

Tipy:

  • K omelete sa môžete rozhodnúť pridať vlašské orechy pre chrumkavosť a extra chuť.
  • Môžete skúšať s rôznymi odrodami syra alebo pridať ďalšiu zeleninu podľa vlastného vkusu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Ctibor Slobodnikova píše:

    Recept znie fantasticky, dufam, ze aj mne omeleta takto vyjde!

  2. Simonova Jan píše:

    Dakujem za tipy na servirovanie a rady, urcite ich vyskusam! 🙂