Chcela som niečo chutné na raňajky. Trocha si ich osladiť v tento upršaný deň a tak som spi sprvila s hruškami na rýchlo omeletu a ementál syrom. Dúfam že sa vám syr bude chutiť.
Omeleta s hruškami a ementálom
Tu máte recept na omeletu s hruškami a ementálom:
Zloženie:
- 4 vajcia
- 2 hrušky, olúpané, zbavené jadierok a nakrájané na tenké plátky
- 50 g ementálu, nakrájaného na kocky
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Postup:
- Do misky rozšľahajte vajcia a osolte ich podľa chuti. Pridajte aj trochu korenia, ak máte radi pikantnejšiu omeletu.
- Na rozohriatej panvici s trochou oleja rozložte polovicu hrušiek. Po chvíli pridajte polovicu ementálu.
- Zalejte hrušky a ementál vajcami a prikryte panvicu viečkom. Smažte omeletu na miernom ohni približne 3-4 minúty, alebo kým jemne zatuhne.
- Otočte omeletu na druhú stranu a na vrch rozložte zvyšné hrušky a ementál. Smažte ďalších 3-4 minúty alebo kým je omeleta pekne zlatistá a syr sa roztopí.
- Omeletu preložte na tanier a podávajte ešte teplú.
Dúfam, že vám bude tento recept chutiť. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 3 veľké vajcia
- 1 zrelá hruška
- 50 g ementálu (nastrúhaného)
- 1 lyžica masla
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvé bylinky (napr. petržlen alebo pažítka) na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava surovín: Hrušku umyjeme, rozpolíme, odstránime jadrovník a nakrájame na tenké plátky.
-
Šľahanie vajec: V miske rozbite vajcia, pridajte štipku soli a čierneho korenia a dobre ich našľahajte vidlicou alebo metličkou, aby sa spojili.
-
Smaženie hrušiek: Na panvici na strednej teplote roztopte maslo. Pridajte nakrájané hrušky a smažte ich približne 2-3 minúty, kým trochu nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
-
Pridanie vajec: Na panvicu s hruškami vylejte našľahané vajcia. Pomaly zahýbajte panvicou, aby sa vajcia rovnomerne rozprestreli. Po niekoľkých minútach, keď sú vajcia takmer uvarené, posypte navrchu nastrúhaným ementálom.
-
Dokončenie omelety: Keď sú vajcia hotové a syr sa začína roztápať, môžete omeletu preložiť na polovicu pomocou špachtle alebo ju nechať rozloženú. Dajte ju ešte na chvíľu na panvicu, aby sa syr úplne rozpustil.
-
Servírovanie: Omeletu preložte na tanier, ozdobte čerstvými bylinkami, ak používate, a podávajte teplú.
Tipy:
- K omelete sa hodí aj pridanie vlašských orechov pre chrumkavosť a extra chuť.
- Môžete experimentovať s rôznymi druhmi syra alebo pridať ďalšiu zeleninu podľa svojho vkusu.
Dobrú chuť!
Recept znie fantasticky, dufam, ze aj mne omeleta takto vyjde!
Dakujem za tipy na servirovanie a rady, urcite ich vyskusam! 🙂