Omeleta s hruškami a ementálom
Chcela som niečo chutné na raňajky. Trocha si ich osladiť v tento upršaný deň a tak som spi sprvila s hruškami na rýchlo omeletu a ementál syrom. Dúfam že sa vám syr bude chutiť.
Budeme potrebovať na prípravu:
- olej alebo maslo
- mäkku hrušku
- ementál (plátky)
- 3 ks vajíčok
- petžlenovú vňať
- soľ a čierne mleté korenie
Omeleta s hruškami a ementálom
Zohriala som si rúru na 180 stupňov. Za ten čas si začala pripravovať hrušky.
Na panvicu som si rozpustila maslo alebo rastlinný olej a pridala som na tenko nakrájané hručky, ktoré som očistila do lupky a opiekla som ich do zlatisla z oboch strán.
V väčšej šálke som si vyšľahal vajíčka so soľou a čeirnym mletým korením. Takto vyšľahné som ich pridala k vajíčkam a znížila plameň. Nemiešala som a spodoch som nechala zatiahúť. Pridala som na rch syr a nasekanú petržlenovú vňať.
Omeletu môžete dopiecť v rúre, alebo z oboch strán na panvici. Ja som zvolila rúru nech je to ako z reštaurácie. K tomu som si spravila hrianky na masle. Rýchle raňajky doslova na každý deň.
Omeleta s hruškami a ementálom
[penci_recipe]