Omeleta s hruškami a ementálom

Chcela som niečo chutné na raňajky. Trocha si ich osladiť v tento upršaný deň a tak som spi sprvila s hruškami na rýchlo omeletu a ementál syrom. Dúfam že sa vám syr bude chutiť.

Omeleta s hruškami a ementálom

Tu máte recept na omeletu s hruškami a ementálom:

Zloženie:

  • 4 vajcia
  • 2 hrušky, olúpané, zbavené jadierok a nakrájané na tenké plátky
  • 50 g ementálu, nakrájaného na kocky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

Postup:

  1. Do misky rozšľahajte vajcia a osolte ich podľa chuti. Pridajte aj trochu korenia, ak máte radi pikantnejšiu omeletu.
  2. Na rozohriatej panvici s trochou oleja rozložte polovicu hrušiek. Po chvíli pridajte polovicu ementálu.
  3. Zalejte hrušky a ementál vajcami a prikryte panvicu viečkom. Smažte omeletu na miernom ohni približne 3-4 minúty, alebo kým jemne zatuhne.
  4. Otočte omeletu na druhú stranu a na vrch rozložte zvyšné hrušky a ementál. Smažte ďalších 3-4 minúty alebo kým je omeleta pekne zlatistá a syr sa roztopí.
  5. Omeletu preložte na tanier a podávajte ešte teplú.

Dúfam, že vám bude tento recept chutiť. Dobrú chuť!

 

 

2)

Ingrediencie:

  • 3 veľké vajcia
  • 1 zrelá hruška
  • 50 g ementálu (nastrúhaného)
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlen alebo pažítka) na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava surovín: Hrušku umyjeme, rozpolíme, odstránime jadrovník a nakrájame na tenké plátky.

  2. Šľahanie vajec: V miske rozbite vajcia, pridajte štipku soli a čierneho korenia a dobre ich našľahajte vidlicou alebo metličkou, aby sa spojili.

  3. Smaženie hrušiek: Na panvici na strednej teplote roztopte maslo. Pridajte nakrájané hrušky a smažte ich približne 2-3 minúty, kým trochu nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.

  4. Pridanie vajec: Na panvicu s hruškami vylejte našľahané vajcia. Pomaly zahýbajte panvicou, aby sa vajcia rovnomerne rozprestreli. Po niekoľkých minútach, keď sú vajcia takmer uvarené, posypte navrchu nastrúhaným ementálom.

  5. Dokončenie omelety: Keď sú vajcia hotové a syr sa začína roztápať, môžete omeletu preložiť na polovicu pomocou špachtle alebo ju nechať rozloženú. Dajte ju ešte na chvíľu na panvicu, aby sa syr úplne rozpustil.

  6. Servírovanie: Omeletu preložte na tanier, ozdobte čerstvými bylinkami, ak používate, a podávajte teplú.

Tipy:

  • K omelete sa hodí aj pridanie vlašských orechov pre chrumkavosť a extra chuť.
  • Môžete experimentovať s rôznymi druhmi syra alebo pridať ďalšiu zeleninu podľa svojho vkusu.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Ctibor Slobodnikova píše:

    Recept znie fantasticky, dufam, ze aj mne omeleta takto vyjde!

  2. Simonova Jan píše:

    Dakujem za tipy na servirovanie a rady, urcite ich vyskusam! 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *