Ovsená kaša s mletými orechmi

Ovsená kaša s mletými orechmi predstavuje vynikajúcu voľbu na raňajky alebo ako desiata. Tu máte jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 2 šálky vody
  • štipka soli
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 šálky mletých orechov
  • 1 polievková lyžica javorového sirupu alebo medu (nepovinné)
  • čerstvé alebo sušené ovocie na dekoráciu (nepovinné)

 

Ovsená kaša s mletými orechmi

Postup:

Ako uvariť gaštany?

Ako uvariť gaštany?

Čítať viac »

  1. V hrnci ohrejte vodu a pridajte štipku soli.
  2. Keď voda začne variť, pridajte ovsené vločky a znížte teplotu na strednú intenzitu.
  3. Ovsenné vločky varte asi 5 až 7 minút, pravidelne miešajte, kým nezískajú jemnú a hladkú konzistenciu.
  4. Odstavte hrniec z platne a pridajte vanilkový extrakt, mleté orechy a javorový sirup (alebo med). Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  5. Servírujte ovsenú kašu teplú. Na dekoráciu môžete použiť čerstvé alebo sušené ovocie, akými sú hrozienka, jahody alebo banány.

Prajem vám dobré chutnanie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *