Pappardelle s dusenou vňaťou okrúhlice a chrumkavými pistáciami

Tu je recept na prípravu pappardelle s dusenou vňaťou, okrúhlicami a chrumkavými pistáciami:

Suroviny:

  • 250 g pappardelle (široké talianske cestoviny)
  • 500 g dusenej vňate
  • 200 g okrúhlicí
  • 100 g pistácii (olúpaných a nakrájaných)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekaného)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • parmezánový syr (na dochutenie a na posypanie)

 

Pappardelle s dusenou vňaťou okrúhlice a chrumkavými pistáciami

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vriacou vodou uvaríme pappardelle podľa pokynov na obale. Potom ich scedíme a necháme stranou.
  2. Na panvici zahrejeme olivový olej a orestujeme na ňom nasekaný cesnak, až kým nezačne voňať.
  3. Potom pridáme dusenú vňatú a okrúhlice do panvice a primiešame dobre. Podusíme ich spolu asi 5-7 minút, kým nebudú jemne skaramelizované a teplejú sa.
  4. K panvici pridáme už uvarené pappardelle a pistácie. Premiešame, až kým sa všetky suroviny dobre nezmiešajú a neprehrejú.
  5. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti. Prípadne môžeme pridať aj niekoľko lyžíc vody z varenia cestovín, ak je jedlo suché.
  6. Na záver môžeme jedlo posypať strúhaným parmezánovým syrom.

Vaše pappardelle s dusenou vňaťou, okrúhlicami a chrumkavými pistáciami sú teraz pripravené na servírovanie. Dobrú chuť!

 

2)

Pappardelle je široká a chutná talianska cestovina, ktorá sa skvelo hodí na rôzne omáčky a prísady. V tomto receptu predstavíme originálne spojenie pappardelle s dusenou vňaťou okrúhlice a chrumkavými pistáciami. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj vizuálne pôsobivý, čo z neho robí ideálnu voľbu na špeciálne príležitosti alebo rodinné večere.

Potrebné ingrediencie

Na prípravu pappardelle s dusenou vňaťou okrúhlice a chrumkavými pistáciami budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 400g pappardelle
  • 200g čerstvej vňaťe okrúhlice
  • 50g chrumkavých pistácií (nesolených)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100ml olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • Parmezán na posypanie

Postup prípravy

1. Najprv si uvarte pappardelle podľa pokynov na obale v osolenej vode, až kým nie sú al dente. Po uvarení ich sceďte, ale odložte si trochu vody.

2. Na panvici zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a opekajte ho do zlata. Následne pridajte nasekanú vňať okrúhlice a krátko ju poduste, kým nezjemní.

3. Do vňaťe pridajte uvarené pappardelle a premiešajte. Ak je zmes príliš suchá, pridajte trochu vody z cestovín. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.

4. Na tanieri servírujte hotové pappardelle, posypte chrumkavými pistáciami a strúhaným parmezánom. Tento pokrm je výnimočne chutný a krásny na pohľad!

5. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *