Tu je recept na paradajkovú kremovú polievku:
Prísady:
- 1 kg paradajok
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 250 ml smotany na varenie
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- kôpor alebo petržlen na chuť
Paradajková krémová polievka
Postup:
- Paradajky opláchnite a nakrájajte na veľké kúsky.
- V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju na strednom ohni, kým nezmäkne a nezhnedne.
- Pridajte cesnak a paradajkový pretlak. Smažte ešte 1-2 minúty, kým pretlak nezačne vypúšťať vôňu.
- Pridajte nakrájané paradajky a zeleninový vývar. Ochutnajte soľou a korením podľa svojho vkusu.
- Nechajte polievku varítkovať asi 15-20 minút, kým paradajky úplne nezmäknú.
- Použite ponorný mixér alebo blender na zmiešanie polievky do hladkej konsistencie.
- Vráťte polievku späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte.
- Ohrejte polievku na strednom ohni, až kým sa nezahreje.
- Podávajte paradajkovú kremovú polievku s kôprom alebo petržlenom na ozdobu.
Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2)
Paradajková krémová polievka je vynikajúce a chutné jedlo, ktoré si môžete pripraviť za pár minút. Je ideálnym predjedlom alebo hlavním jedlom, ktoré zahreje nielen vaše telo, ale aj dušu. Nasledujúci recept vám ukáže, ako na to a užijete si každú lyžicu!
Ingrediencie na paradajkovú krémovú polievku
Na prípravu tejto lahodnej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 800 g čerstvých paradajok alebo 2 plechovky drvených paradajok
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 150 ml smotany na varenie
- 1 lyžicu olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobenie
Postup na prípravu polievky
Najskôr si na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju do zlato-hnedej farby, potom pridajte nasekaný cesnak a varte ďalšiu minútu. Následne pridajte paradajky – ak používate čerstvé, môžete ich predtým nahriať, aby sa lepšie rozpadli.
Keď sa paradajky začnú variť, vlejte zeleninový vývar a nechajte polievku dôkladne variť približne 15 minút. Po uplynutí tejto doby polievku rozmixujte dohladka, pridajte smotanu a znova zohrejte. Na záver dochuťte soľou a korením.
Polievku podávajte teplú, ozdobenú čerstvou bazalkou. Tešíme sa, že si túto paradajkovú krémovú polievku obľúbite a pripravíte ju aj pre svojich blízkych!