Paradajková krémová polievka

Tu je recept na paradajkovú kremovú polievku:

Prísady:

  • 1 kg paradajok
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • kôpor alebo petržlen na chuť

 

Paradajková krémová polievka

Postup:

  1. Paradajky opláchnite a nakrájajte na veľké kúsky.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju na strednom ohni, kým nezmäkne a nezhnedne.
  3. Pridajte cesnak a paradajkový pretlak. Smažte ešte 1-2 minúty, kým pretlak nezačne vypúšťať vôňu.
  4. Pridajte nakrájané paradajky a zeleninový vývar. Ochutnajte soľou a korením podľa svojho vkusu.
  5. Nechajte polievku varítkovať asi 15-20 minút, kým paradajky úplne nezmäknú.
  6. Použite ponorný mixér alebo blender na zmiešanie polievky do hladkej konsistencie.
  7. Vráťte polievku späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Dobre premiešajte.
  8. Ohrejte polievku na strednom ohni, až kým sa nezahreje.
  9. Podávajte paradajkovú kremovú polievku s kôprom alebo petržlenom na ozdobu.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Paradajková krémová polievka je vynikajúce a chutné jedlo, ktoré si môžete pripraviť za pár minút. Je ideálnym predjedlom alebo hlavním jedlom, ktoré zahreje nielen vaše telo, ale aj dušu. Nasledujúci recept vám ukáže, ako na to a užijete si každú lyžicu!

Ingrediencie na paradajkovú krémovú polievku

Na prípravu tejto lahodnej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 800 g čerstvých paradajok alebo 2 plechovky drvených paradajok
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml smotany na varenie
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobenie

 

Postup na prípravu polievky

Najskôr si na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju do zlato-hnedej farby, potom pridajte nasekaný cesnak a varte ďalšiu minútu. Následne pridajte paradajky – ak používate čerstvé, môžete ich predtým nahriať, aby sa lepšie rozpadli.

Keď sa paradajky začnú variť, vlejte zeleninový vývar a nechajte polievku dôkladne variť približne 15 minút. Po uplynutí tejto doby polievku rozmixujte dohladka, pridajte smotanu a znova zohrejte. Na záver dochuťte soľou a korením.

Polievku podávajte teplú, ozdobenú čerstvou bazalkou. Tešíme sa, že si túto paradajkovú krémovú polievku obľúbite a pripravíte ju aj pre svojich blízkych!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *