Tu je návod na paradajkovú polievku s haluškami:
Suroviny:
- 1 kg paradajok
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 paprika
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 g múky
- 1 vajce
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na opraženie
Recept na paradajkovú polievku s haluškami
Postup:
- Najprv si zhotovíme halušky. V miske skombinujeme múku, vajce a soľ. Postupne prilievame vodu a miešame, kým nevznikne hladké cesto.
- Cesto necháme odpočívať 20 minút. Potom si zoberieme malú hrnčekovú lyžičku cesta a formujeme z neho malé guľôčky – halušky.
- Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky. Na panvici opražíme cibuľu, cesnak, mrkvu, zemiaky a papriku, všetko nakrájané na jemné kocky.
- Pridáme paradajky a dusíme, kým sa zelenina zjemní. Následne pridáme zeleninový vývar a varíme.
- Polievku rozmixujeme do hladka pomocou mixéra. V prípade potreby môžeme polievku precediť cez jemné sitko, aby sme odstránili šupky a semienka.
- Na rozohriatom oleji opražíme halušky, až kým nezískajú zlatohnedú farbu a nevyplávajú na povrch. Potom ich vyberieme a necháme okapávať na papierovom obrúsku.
- Halušky zmiešame s paradajkovou polievkou, dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Polievku ešte niekoľko minút povaríme, aby sa halušky dôkladne uvarili.
Servírovanie:
Podávajte paradajkovú polievku s haluškami teplú. Môžete ju ozdobiť čerstvou bylinkou, ako napríklad petržlen alebo bazalka. Dobrú chuť!
2) Paradajková polievka s haluškami recept
Ak hľadáte vynikajúci a osviežujúci recept na paradajkovú polievku, ste na správnom mieste! Táto polievka je vynikajúca na každú príležitosť, obzvlášť počas chladných dní. Navyše, halušky na vrchu prinášajú jedinečný rozmer a textúru, ktoré si zamilujete.
Ingrediencie na paradajkovú polievku
Na prípravu paradajkovej polievky s haluškami budete potrebovať:
- 500g zrelých paradajok (môžete použiť aj konzervované)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 zeler
- 1 l zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- čerstvá bazalka na ozdobu
- Na halušky: 200g múky, 1 vajce a štipka soli
Postup prípravy
Teraz, keď máte všetky ingrediencie, pozrime sa na postup:
- Na olivovom oleji osmažte na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler, až kým zelenina nezjemní.
- Pridajte nakrájané paradajky a restujte na strednom plameni približne 5 minút.
- Zalejte vývarom, dochuťte soľou a korením a varte 20 minút.
- Medzitým si pripravte halušky zmiešaním múky, vajca a soli, a vytvarujte malé guličky.
- Halušky vložte do polievky a varte ešte 5-7 minút.
- Servírujte horúcu s čerstvou bazalkou na ozdobu.
Tešíme sa, že vyskúšate tento recept a obohatíte svoj jedálniček o chutnú paradajkovú polievku s haluškami! Prajeme dobrú chuť!