Paradajková polievka s haluškami recept

Tu je recept na paradajkovú polievku s haluškami:

Suroviny:

  • 1 kg paradajok
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 paprika
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 g múky
  • 1 vajce
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na opraženie

 

Paradajková polievka s haluškami recept

Postup:

  1. Na začiatok si pripravíme halušky. V miske zmiešame múku, vajce a soľ. Postupne pridávame vodu a miešame, kým nezískame hladké cesto.
  2. Cesto necháme odpočinúť 20 minút. Potom si vezmeme malú hrnčekovú lyžičku cesta a formujeme malé guličky – halušky.
  3. Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky. Na panvici opražíme cibuľu, cesnak, mrkvu, zemiaky a papriku, všetko nakrájané na drobné kocky.
  4. Pridáme paradajky a dusíme, až kým sa zelenina zmäkne. Potom zalejeme zeleninovým vývarom a povaríme.
  5. Polievku rozmixujeme pomocou mixéra na hladkú konzistenciu. V prípade potreby ju môžeme ešte preceďovať cez jemné sitko, aby sa zbavila šupky a kôstok.
  6. Na rozohriatom oleji opražíme halušky, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nevyplávajú na povrch. Potom ich vyberieme a necháme odkvapkať na papieri.
  7. Halušky pridáme do paradajkovej polievky, dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
  8. Polievku necháme povariť ešte pár minút, aby sa halušky dokonale uvarili.

Servírovanie:
Podávajte paradajkovú polievku s haluškami teplú. Môžete ju ozdobiť čerstvou bylinkou, ako napríklad petržlenom či bazalkou. Dobrú chuť!

 

2)

Ak hľadáte chutný a osviežujúci recept na paradajkovú polievku, ste na správnom mieste! Táto polievka je skvelá na akúkoľvek príležitosť, zvlášť počas chladných dní. Navyše, halušky na vrchu pridávajú jedinečný rozmer a textúru, ktoré si zamilujete.

Ingrediencie na paradajkovú polievku

Na prípravu paradajkovej polievky s haluškami budete potrebovať:

  • 500g zrelých paradajok (môžete použiť aj konzervované)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 zeler
  • 1 l zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • čerstvá bazalka na ozdobu
  • Na halušky: 200g múky, 1 vajce a štipka soli

Postup prípravy

Teraz, keď máte všetky ingrediencie, poďme sa pozrieť na postup:

  1. Na olivovom oleji osmažte na jemno nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler, až kým zelenina nezmäkne.
  2. Pridajte nakrájané paradajky a restujte na strednej teplote približne 5 minút.
  3. Zalejte vývarom, dochuťte soľou a korením a varte 20 minút.
  4. Medzitým si pripravte halušky zmiešaním múky, vajca a soli, a vytvarujte malé guličky.
  5. Halušky pridajte do polievky a varte ich ešte 5-7 minút.
  6. Podávajte horúcu so čerstvou bazalkou na ozdobu.

Tešíme sa, že vyskúšate tento recept a obohatíte svoj jedálniček o lahodnú paradajkovú polievku s haluškami! Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *