Paradajková polievka s ricottou

Určite! Tu je recept na paradajkovú polievku s ricottou:

Suroviny:

  • 2 kg paradajok
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 250 g ricotty
  • čerstvý bazalkový list na ozdobenie

 

Paradajková polievka s ricottou

Postup:

  1. Paradajky opláchnite a nakrájajte na štvorca. Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky a cesnak rozomelte.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a rozomletý cesnak. Smažte ich na miernom ohni, kým cibuľa nie je mäkká a sklovitá.
  3. Pridajte nakrájané paradajky a dusťte ich asi 10 minút, kým sa paradajky zmäknú.
  4. Pridajte zeleninový vývar a nechajte paradajkovú zmes variť asi 15-20 minút, kým chutná.
  5. Polievku mixujte a preceďte cez jemné sitko, aby ste odstránili zvyšky paradajkových šupiek.
  6. Varte polievku ešte niekoľko minút a dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Servírujte polievku v menších misničkách a do každej pridajte lyžičku ricotty. Dozdobte čerstvým bazalkovým listom.

Táto paradajková polievka s ricottou je výborná ako predkrm alebo lehká hlavná jedlá. Môžete si ju vychutnať samotnú alebo s chrumkavým pečivom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *