Paradajková polievka je rýchla a chutná a ideálna na chladnejšie dni. Tu je návod na prípravu paradajkovej polievky z čerstvých plodov paradajok:
Ingrediencie:
– 1 kg čerstvých plodov paradajok
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 stonka zeleru
– 1 zemiak
– 1 lyžica olivového oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie, paprika podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Paradajková polievka z čerstvých plodov paradajok – Mimibazár
Postup:
1. Na začiatku si pripravíme všetky potrebné ingrediencie. Paradajky očistíme a pokrájame na menšie kusy. Cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a zemiak nadrobno nasekáme.
2. V hrnci zahrejeme olivový olej a na ňom opražíme cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a zemiak, kým cibuľa nezíska zlatohnedý odtieň.
3. Pridáme paradajky nakrájané na kocky a necháme ich orestovať približne 5 minút.
4. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme polievku asi 20 – 30 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
5. Polievku rozmixujeme pomocou mixéra na jemnú konzistenciu.
6. Osolíme, dochutíme korením a pridáme papriku.
7. Ešte varíme ďalších 5 – 10 minút, aby sa chute spojili.
8. Polievku podávame posypanú čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Paradajková polievka je pripravená a môžeme ju servírovať. Prajeme dobrú chuť!